Idézetek 472

csartak P>!

(…) mert ha jobban belegondolunk, az ember ma sem több kíváncsi majomnál. Még mindig meg kell böködnie egy bottal mindent, amit talál, hogy kiderítse, mire való.

531. oldal

Fumax KU>!

A középső oszlopban azok a gyarmatosító hajók szerepeltek, amelyeket ő és a flotta lefoglalt: a Bedyadat Jadida a Lunáról. A John Galt és a Mark Watney a Marsról.

Kapcsolódó szócikkek: Mark Watney
1 hozzászólás
Fumax KU>!

Elég egyetlen bezárt ajtót mutatni az embernek, és nem számít, hány nyitott ajtót talál, valami arra készteti, hogy megtudja, mi lehet azon egy mögött.
Akadtak, akik gyarlóságként igyekeztek feltüntetni ezt a kényszert. A faj hibájaként. Az emberiséget vírushoz hasonlították. Olyasféle lényhez, amely szakadatlanul azon igyekszik, hogy kitöltse a rendelkezésére álló teret. A legutóbbi beszélgetésükből ítélve úgy tűnt, hogy Hector egyre inkább ezzel a nézettel azonosul. Anna viszont elvetette ezt a szemléletet. Ha az emberiség képes lett volna rá, hogy megelégedjen azzal, ami adott, még ma is fákon élne, és nyüveket enne egymás bundájából. Anna már járt a Jupiter egyik holdján. Tekintetét a kupolákon keresztül a hatalmas vörös foltra vetette, amelyhez olyan közel lehetett, hogy látta a szülőbolygójánál is hatalmasabb vihar forgó-kavargó örvényeit. Olyan vizet ivott, amelyet a naprendszerrel egy idős jégből olvasztottak. És ez az emberi elégedetlenség és szemtelen vállalkozói kedv juttatta őt oda.

1 hozzászólás
Fumax KU>!

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Megdugta a foglyot? – kérdezte Avasarala, egyszerre derült és undorodó arckifejezéssel.
– Á, dehogy – felelte Amos. – Az olyanokkal, akiket kedvelek, általában nem teszek ilyet.

Kapcsolódó szócikkek: Amos Burton · Chrisjen Avasarala
1 hozzászólás
gesztenye63 P>!

Minden birodalom addig növekszik, amíg a kiterjedése meghaladja a lehetőségeit. Először amiatt kezdtünk harcolni, hogy kié legyen a legjobb ág a fán. Aztán lemásztunk, és pár kilométernyi fás területért harcoltunk. Aztán valaki lóra ült, és több száz vagy ezer kilométer széles birodalmak jöttek.

gesztenye63 P>!

Odahaza, a Marson, a szél és a por óránként megváltoztatta a tájat. Itt ugyanazokat a lábnyomokat követve haladt, mint tegnap, meg azelőtt, meg azelőtt. És ha soha nem térne vissza, azok a lábnyomok jócskán túlélnék őt. Jobban belegondolva, meglehetősen hátborzongatónak érezte ezt.

gesztenye63 P>!

– Épp az ebédből érkeztem vissza. Nem ütemezett jelentést kaptam az ön számára megjelölve. Hogy azonnal értesítsem. Próbálkoztam az asszisztensénél, de nem vette fel.
– Még fiatal. Időnként alszik. Gyengeség, tudom.

Mrs_Curran_Lennart P>!

– Értem – felelte belenyugvón Holden. – Nincs kávé. Ez egy igazán rettenetes bolygó.

411. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé
gesztenye63 P>!

– A mindenre elszánt elmebetegek mindenre elszánt elmebetegekre jellemző dolgokat tesznek, ha kiderül róluk, kik ők. Nem vagyok hajlandó felmenteni őket csak azért, mert tartok a reakcióiktól. Amikor így jár el velük az ember, az ő kezükbe kerül a hatalom.

Fumax KU>!

– Majd kellemes dolgokra gondolok – mondta erre Holden. – Pillangókra. Szivárványra.
– Mi a búbánat az a pillangó? – kérdezte Katria.