!

James S. A. Corey amerikai

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó

Teljes névDaniel Abraham és Ty Franck
Honlapdanielabraham.com

Képek 1

Könyvei 28

James S. A. Corey: Leviatán ébredése
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
James S. A. Corey: Abaddon kapuja
James S. A. Corey: Cibola meghódítása
James S. A. Corey: Nemezis játékai
James S. A. Corey: Babilon hamvai
James S. A. Corey: Perszepolisz felemelkedése
James S. A. Corey: Tiamat dühe
James S. A. Corey: Leviatán bukása
James S. A. Corey: Leviathan Wakes

Kapcsolódó sorozatok: A Térség · Star Wars: Birodalom és Lázadás · The Expanse angol · Star Wars: Empire and Rebellion angol · The Expanse német · Összes sorozat »

Antológiák 1

Gardner Dozois (szerk.): A legjobbak legjobbjai 1.

Kiemelt alkotóértékelések

Vladi>!

James S. A. Corey

Nekik köszönhetem, hogy sok év kihagyás után ismét érdekel a sci-fi műfaj.

Totti86>!

James S. A. Corey

Óriási tehetség az írópáros. A szereplőik élnek, a történeteik, a jeleneteik feszesek, organikusak, a kliséket messze elkerülik. Tudják, mi az igazi dráma veleje, és mi rejtőzik az emberi jellemek mélyén.

Sancho1234>!

James S. A. Corey

Ha nem kezdem el olvasni az „A Térség” sorozatát, nem kezdek el újra tömegesen könyveket olvasni.


Népszerű idézetek

csartak P>!

[…] mert ha jobban belegondolunk, az ember ma sem több kíváncsi majomnál. Még mindig meg kell böködnie egy bottal mindent, amit talál, hogy kiderítse, mire való.

531. oldal

Fumax KU>!

A középső oszlopban azok a gyarmatosító hajók szerepeltek, amelyeket ő és a flotta lefoglalt: a Bedyadat Jadida a Lunáról. A John Galt és a Mark Watney a Marsról.

Kapcsolódó szócikkek: Mark Watney
1 hozzászólás
Fumax KU>!

Elég egyetlen bezárt ajtót mutatni az embernek, és nem számít, hány nyitott ajtót talál, valami arra készteti, hogy megtudja, mi lehet azon egy mögött.
Akadtak, akik gyarlóságként igyekeztek feltüntetni ezt a kényszert. A faj hibájaként. Az emberiséget vírushoz hasonlították. Olyasféle lényhez, amely szakadatlanul azon igyekszik, hogy kitöltse a rendelkezésére álló teret. A legutóbbi beszélgetésükből ítélve úgy tűnt, hogy Hector egyre inkább ezzel a nézettel azonosul. Anna viszont elvetette ezt a szemléletet. Ha az emberiség képes lett volna rá, hogy megelégedjen azzal, ami adott, még ma is fákon élne, és nyüveket enne egymás bundájából. Anna már járt a Jupiter egyik holdján. Tekintetét a kupolákon keresztül a hatalmas vörös foltra vetette, amelyhez olyan közel lehetett, hogy látta a szülőbolygójánál is hatalmasabb vihar forgó-kavargó örvényeit. Olyan vizet ivott, amelyet a naprendszerrel egy idős jégből olvasztottak. És ez az emberi elégedetlenség és szemtelen vállalkozói kedv juttatta őt oda.

1 hozzászólás
Razor P>!

– Amikor az emberek semmit sem tudnak – válaszolta Amos –, imádnak értekezleteket tartani, hogy erről beszélgessenek.

369. oldal, Harminchatodik fejezet: Jim

Kapcsolódó szócikkek: Amos Burton
8 hozzászólás
FeketeAlex I>!

Nagyjából négyórás út lesz, teáskannamódban.

36. oldal

Mrs_Curran_Lennart P>!

– Értem – felelte belenyugvón Holden. – Nincs kávé. Ez egy igazán rettenetes bolygó.

411. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé
gesztenye63 P>!

Minden birodalom addig növekszik, amíg a kiterjedése meghaladja a lehetőségeit. Először amiatt kezdtünk harcolni, hogy kié legyen a legjobb ág a fán. Aztán lemásztunk, és pár kilométernyi fás területért harcoltunk. Aztán valaki lóra ült, és több száz vagy ezer kilométer széles birodalmak jöttek.

gesztenye63 P>!

Odahaza, a Marson, a szél és a por óránként megváltoztatta a tájat. Itt ugyanazokat a lábnyomokat követve haladt, mint tegnap, meg azelőtt, meg azelőtt. És ha soha nem térne vissza, azok a lábnyomok jócskán túlélnék őt. Jobban belegondolva, meglehetősen hátborzongatónak érezte ezt.

gesztenye63 P>!

– Épp az ebédből érkeztem vissza. Nem ütemezett jelentést kaptam az ön számára megjelölve. Hogy azonnal értesítsem. Próbálkoztam az asszisztensénél, de nem vette fel.
– Még fiatal. Időnként alszik. Gyengeség, tudom.

gesztenye63 P>!

– A mindenre elszánt elmebetegek mindenre elszánt elmebetegekre jellemző dolgokat tesznek, ha kiderül róluk, kik ők. Nem vagyok hajlandó felmenteni őket csak azért, mert tartok a reakcióiktól. Amikor így jár el velük az ember, az ő kezükbe kerül a hatalom.