!

James Redfield amerikai

1950. március 19. (Birmingham, Alabama, Egyesült Államok) –

NemFérfi
Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/James_Redfield

Könyvei 15

James Redfield: A mennyei prófécia
James Redfield: A tizedik felismerés
James Redfield: Shambhala titka
James Redfield – Carol Adrienne: A mennyei prófécia
James Redfield: A mennyei látomás
James Redfield: A tizenkettedik felismerés
James Redfield: A mennyei prófécia – Zsebkalauz a kilenc felismeréshez
James Redfield: Isten és a fejlődő világegyetem
James Redfield – Larry Miller: A zóna élménye
James Redfield: The Celestine Prophecy

Népszerű idézetek

>!
Purpur

Amikor először felüti a fejét a szerelem, a két ember tudattalanul árasztja egymás felé az energiát, és mindkettő könnyűnek, emelkedettnek érzi magát. Ez az a hihetetlenül feldobott érzés, amit szerelemnek nevezünk. Sajnos az ember ezt az érzést ettől kezdve a partnerétől várja, ezért elvágja magát az univerzális energiaforrástól. A szerelmesek egyre inkább egymás energiájától függnek – csakhogy az fogyatkozni kezd, egyre kevesebbet tudnak adni belőle egymásnak, mindketten visszazökkennek a hatalmi drámájukba, hogy manipulálják egymást, és a másik energiáját maguk felé tereljék. Ezen a ponton a kapcsolat a közönséges hatalmi harc szintjére silányul.

>!
Evodia

Megtalálhatjuk életünk magasabb rendű értelmét: azt a spirituális okot, amely miatt abba a bizonyos családba születtünk. Elkezdhetjük tisztázni, kik is vagyunk voltaképpen.

>!
Purpur

Minél inkább képesek vagyunk másokat szeretni és csodálni, annál több energia áramlik belénk. Ezért nem is tehetünk jobbat önmagunkkal, mint hogy másokat szeretünk, hogy árasztjuk feléjük az energiát.

>!
enyedil

az igazi gyógyulás akkor következik be, ha az ember tudatosítja magában, mit is akar kezdeni önmagával, ha visszanyerte egészségét.

241. oldal, Őrizni a látomást (Alexandra, 2011)

James Redfield: A tizedik felismerés Őrizni a látomást

>!
Purpur

Minden vallás arról szól (…), hogy az emberiség kapcsolatot keres valami magasabb forrással. És minden vallás azt mondja, hogy Istent belül kell érzékelni, ez az érzékelés kitölti az embert, és többé teszi, mint ami azelőtt volt. A vallások akkor romlanak meg, amikor egyházi vezetők Isten akaratát magyarázzák az embereknek ahelyett, hogy megmutatnák, hogyan találhatják meg az utat önmagukban.

Kapcsolódó szócikkek: vallás
1 hozzászólás
>!
Purpur

A szeretet érzését sokáig félremagyarázták. A szeretetet nem azért kell gyakorolni, hogy jók legyünk, hogy jobbá tegyük a világot valami elvont erkölcsi felelősségtudatból, sem azért, hogy lemondjunk az élvezetekről. Az energiával való összekapcsolódás először az izgalom érzését váltja ki, aztán az eufóriát, és végül a szeretetet. Ha az ember elég energiát talál ahhoz, hogy fenntartsa önmagában a szeretet érzését, az kétségkívül segítséget nyújt a világnak, de ennél sokkal közvetlenebbül segíti magát az embert. Ennél nagyobb élvezetre nem is vagyunk képesek.

>!
Evodia

Élvezni kell. Az ízlelés a kapu. Az ízeket meg kell becsülni.

>!
enyedil

A Tizedik Felismerés arról szól, hogy meg kell őriznünk optimizmusunkat és éberségünket. Meg kell tanulnunk, hogy jobban bízzunk intuícióinkban, mert tudjuk, hogy ezek a tudati képek eredeti szándékunk tünékeny emlékei, és azt mutatják, milyen irányban terveztük folytatni életünket.

252. oldal, Őrizni a látomást (Alexandra, 2011)

James Redfield: A tizedik felismerés Őrizni a látomást

>!
enyedil

Az emberek kétféle dolgot vonzanak magukhoz életükben: azt, amitől félnek és azt, amiben hisznek. Természetesen tudattalanul.

182. oldal, Megbocsátani (Alexandra, 2011)

James Redfield: A tizedik felismerés Őrizni a látomást