!

Jacques-Yves Cousteau francia

1910. június 11. (Saint-André-de-Cuzac, Franciaország) – 1997. június 25. (Párizs)

NemFérfi
Honlaphttp://www.cousteau.org/
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Jacques-Yves_Cousteau
Életrajz

Könyvei 3

Jacques-Yves Cousteau – Philippe Diolé: Vízi barátaink
Jacques-Yves Cousteau – Philippe Diolé: Kincskeresés a tenger mélyén
Jacques-Yves Cousteau – Frederic Dumas: A csend világa

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Világjáró


Népszerű alkotóértékelések

>!
Gáborr_Nagy

Jacques-Yves Cousteau

Gyermekkorom egyik hőse, „Kuckó” kapitány! Volt egy sorozata a tévében, nem bírtuk kihagyni az öcsémmel. Búvárkodtunk az ágyban.


Népszerű idézetek

>!
Eszter_Szabo

A víz alatt az volt az érzésem, mintha minden pillantásommal egy tiltott világot loptam volna meg.

>!
Habók P

Ez idő alatt a Calypso fedélzetén maradt fülesfóka-gondozó barátaink nem tétlenkednek Az est leszálltakor Bonnici és Raymond Coll nekikészülődnek a lámpafényes halászatnak, ahogyan azt a Földközi-tengeren művelik. Egy nagy lámpát eresztenek a vízbe. Kisvártatva egy csapat makréla kezd körbe-jkörbe úszkálni a Calypso körül. Minden jóakaratú ember munkához lát, ki horgászbottal, ki nyeles merítőhálóval. Az eredmény csodálatos. Percek alatt több kiló halat fognak ki, amelyet azonnal oda is adnak a fülesfókáknak.
Általános megkönnyebbülés. „Pepito és Christobald úgy kapkodják, mint a nokkedlit” – jelenti Christian Bonnici. A halak varázslatos gyorsasággal tűnnek el pofájukban.

A szokatlan utazás

>!
Habók P

Philippe és Canoé megmentenek egy újszülöttet, amely húsz kilót nyomhatott; fulladozott, már-már vége volt. Gondosan szemügyre vették, nem látszott sebesültnek. Hogyan is lehetne ráakadni az anyjára a parton fekvő ezernyi nőstény között? Philippe úgy dönt eleresztik a kolónia közepén: és szemmel tartják, vajon mit csinál? Szívszakasztó vándorlás következik. Föltétlenül találnia kell valakit, aki megszoptatja, különben biztos pusztulás vár rá. Ha a nőstényeknek van tejük, hajlandók megszoptatni bármelyik fókabébit, de valóban szükségét kell érezniük, különben süketek maradnak az elhagyott fókakölykök legkeservesebb sírására is.

Philippe és Canoé védence végülis szoptatós dajkára lelt. Jóllakott, de nem tudtuk meg, mi lett a további sorsa.

Területi problémák. Anyaság

>!
Beja

Tengeralatti kalandjaink első tizennégy esztendeje után a közelmúltban megépítették, felszerelték, és útjára bocsátották a Calypsó-t, a legmodernebb francia oceanográfiai kutatóhajót.

(első mondat)