!

Jacqueline Wilson brit

1945. december 17. (Bath, Nagy-Britannia) –

Tudástár · 8 kapcsolódó alkotó · 3 film

Nem
Honlapjacquelinewilson.co.uk

Könyvei 89

Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok
Jacqueline Wilson: Lányok a pácban
Jacqueline Wilson: Lányok késésben
Jacqueline Wilson: Kettős játszma
Jacqueline Wilson: Mi baj, lányok?
Jacqueline Wilson: Komisz lányok
Jacqueline Wilson: A kofferes kislány
Jacqueline Wilson: Micsoda anya!
Jacqueline Wilson: Tracy Beaker története
Jacqueline Wilson: Ki mer többet?

Kapcsolódó sorozatok: Lányok · Tracy Beaker · Hetty Feather angol · Tracy Beaker angol · Girls angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Abszolút Könyvek Pagony · Vintage Children's Classics angol

Szerkesztései 1

Jacqueline Wilson (szerk.): Paws and Whiskers

Antológiák 2

Jacqueline Wilson (szerk.): Paws and Whiskers
Queen of Teen

Népszerű alkotóértékelések

AsesinaReina>!

Jacqueline Wilson

Tizenéves korom emblematikus alakja. Mindenhová hurcoltam a könyveit:)

1 hozzászólás
Merkúr>!

Jacqueline Wilson

Az ő könyvein nőttem fel. Ami a szememben különlegessé tette, hogy ő tényleg értett a gyerekek nyelvén, és mert behozni kemény témákat a könyveibe.

purplecloudlady>!

Jacqueline Wilson

Minden könyvét imádtam, csak úgy faltam a sorokat! Előkerítettem a könyveit a könyvespolcokról, a könyvtárból, annyira szerettem, hogy a kedvéért még angolul is olvastam tőle (talán az első angol olvasmányomat?!). Pontosan értette a gyerekek problémáit. Segített feldolgozni, milyen érzés, amikor az embernek elvának a szülei, amikor elválasztják az ikertestvérétől, amikor szegény a családja, amikor először szerelembe esik. Egyik története sem felhőtlen, szirupos lánymese, a szereplői cseppet sem hibátlanok…és épp ettől olyan szerethetőek. Mert egy kicsit mindegyikben mi is benne vagyunk. Tuti, hogy valamelyik történentét kötelezővé tenném általánosban.

2 hozzászólás
Adrienn_Sipőcz>!

Jacqueline Wilson

Általános iskolás koromban két világban éltem. Az egyik a valós világ volt, a másik, amit ő teremtett :)

Haniel>!

Jacqueline Wilson

Gyerekkorom egyik kedvenc szerzője. Nagyszerűen mutatja be gyerekek lelkén keresztül az igazi problémákat. A főhősök szinte egytől egyik problémás családból származó gyerekek,akik életük nyomora elől a saját fantáziavilágukba menekülnek. Könnyedén, megemészthető stílusba boncolgat iszonyú témákat,szegénység,családon belüli erőszak, pszichésen beteg anyukák, akiknél a tízéves főszereplő is érettebb. Az empátia érzékem érezhetően fejlődött a könyvei hatására.

babunymph>!

Jacqueline Wilson

13-14 évesen koromig nagyjából minden könyvét elolvastam, és még most is jó elővenni és lapozgatni őket. Nagyon szeretem a könyvek rajzos stílusát, és az írónő szociális érzékenységét. Olyan témákról ír, amiről én szinte egyáltalán nem olvastam ifjúsági könyvekben (családon belüli erőszak/diszfunkcionális családok, szülő mentális betegsége, rokkant testvér, bántalmazó kapcsolat, gyász, stb.), a történetei mégis vidámak és az üzenetük is pozitív. Biztosan oda fogom adogatni majd őket a saját gyerekeimnek, mert fontos, hogy fiatalon is olvassunk ilyen témákról, és Jacqueline Wilson könyveiben ez a lehető legjobb módon van megvalósítva. ♥

Amrita IP>!

Jacqueline Wilson

Egy olyan szerző, akitől soha többé semmit. Nincs az az isten. Didaktikus, bosszantó, erőltetett.

3 hozzászólás
Törökmogyoró>!

Jacqueline Wilson

Gyerekként imádtam a könyveit! Olyan olvasmányosak voltak, hogy Ő az egyik író, akinek hála megszerettem az olvasást! =)


Népszerű idézetek

zsofigirl>!

– Ne szopogasd a pirítóst, nem nyalóka az!
– Azt mondtad, csendben egyek. A pirítós ropog, ha beleharapsz! – felelte Kendall.

zsofigirl>!

Én is figyelek az alakomra – felelte Barbara néni. – Figyelem, ahogy egyre nagyobb lesz.

1 hozzászólás
zsofigirl>!

Felesleges volt Kennyt egy ilyen béna névvel megátkozni. Az lesz majd a legrosszabb, ha már idősebb lesz, és elkezdi nézni a South Parkot.

2 hozzászólás
Róka P>!

– (…) Egy dolgot tudok az életről: nem kell folyamatosan elkövetned ugyanazokat a hibákat. Nem változtathatod meg az embereket, de saját magadat igen.

214. oldal

malenca>!

Egy apró kis zöldvizű tóra találtunk az erdő mélyén, valódi szitakötők suhantak el smaragdszínű víztükör felett. Will benyúlt a zsebembe a Szitakötő Tündérért. Széttárta a szárnyait, majd körbe-körbe rohangált vele a tó körül.
Tudom, hogy egész idő alatt a kezében tartotta, mégis úgy emlékszem, mintha a tündér egyedül lebegett volna az áttetsző kékségben, sűrűn csapkodva szivárványszínekben pompázó szárnyaival, kis zöld lábacskáival kalimpálva a levegőben.

113. oldal, (Nyolc)

Róka P>!

Én sose bírtam a tündérmeséket.Mindig rondák a rosszak. Ha valaki szokatlanul magas, akkor kész, ő a gonosz óriás, és bármelyik szegénylegény, aki arra jár, lekaszabolhatja. De te jó lennél. Kicsi vagy, szép és olyan tündérszép, hosszú hajad van, mint a hercegnőknek. Te boldogan élsz majd, amíg csak meg nem halsz.

165. oldal

Szelén>!

Szőke. Egyszerűen csodás haja van, és hullámokban omlik előre a homlokára, és mindig kócos egy kicsit. Sötét szeme van, gyönyörű mélybarna. És úgy tud az emberre nézni… Valóságos álom!

40. oldal

zsofigirl>!

Úgy is érzem magam, mint Rómeó és Júlia együttvéve.

96. oldal

azurecrystal>!

Meg kell ragadni minden lehetőséget, különben elrohan melletted az élet, még mielőtt élhettél volna.