!

Jack Ketchum amerikai

1946. november 10. (Livingston, Amerikai Egyesült Államok) –

Teljes névDallas Mayr
NemFérfi
Linkek

Könyvei 10

Jack Ketchum: A szomszéd lány
Jack Ketchum: The Girl Next Door
Jack Ketchum: Off Season
Jack Ketchum: Evil
Jack Ketchum: Offspring
Jack Ketchum – Lucky McKee: The Woman
Jack Ketchum: Right to Life
Jack Ketchum: Ladies' night
Jack Ketchum: Red
Jack Ketchum – Lucky McKee: The Secret Life of Souls

Kapcsolódó sorozatok: Dead River


Népszerű idézetek

>!
Lanore P

Vannak dolgok, amikről tudod, hogy előbb fogsz meghalni, mintsem elmondanád, és vannak, amikről tudod, hogy előbb kellett volna meghalnod, mintsem lásd őket. Néztem és láttam.

271. oldal

>!
Cicu

A bukás előtt elmúlik a büszkeség.

153. oldal

>!
Cicu

A szégyen farkasszemet nézett a vággyal, és újra elfordította a tekintetét.

171. oldal

>!
Cicu

Végül is Jack Ketchum volt a neve több generációnyi brit hóhérnak, és az amerikai névrokon regényeiben jószerivel senki nem marad életben; a csapóajtó mindig kinyílik, a hurok mindig megszorul, és előbb-utóbb még az ártatlanoknak is lógniuk kell.
Ahogy a régi mondás tartja, az életben csak két dolog biztos, a halál és az adózás, ezekhez azonban hozzátehetek egy harmadikat: a Disney Pictures soha nem fog filmet készíteni valamelyik Jack Ketchum regényből. Ketchum világában a törpék kannibálok, a farkasok soha nem fogynak ki az üvöltéshez szükséges szuflából, és a hercegnő végül egy házi bunkerban köt ki, gerendákhoz kötözve, ahol egy őrült nő vasalóval égeti ki a klitoriszát.

5. oldal Stephen King Bevezető A szomszéd lány című regényhez

>!
Cicu

Ami megijeszt, az általában véve a kiszámíthatatlan.

309. oldal

>!
Cicu

Tudja, hogy a fájdalom nem csupán sérülés kérdése, nem csupán a saját ijedt teste, amint arról panaszkodik, hogy behatoltak a húsába.
A fájdalom kívülről befelé is működhet.
Úgy értem, néha amit látsz, az a fájdalom. A legkegyetlenebb, legtisztább formájában. Drogok, alvás, sokk vagy kóma tompító hatása nélkül.
Látod, és magadba fogadod. És akkor már te vagy az.

19. oldal

>!
rikata88

Feküdtem az ágyban, és arra gondoltam, milyen könnyű is bántani valakit. Nem feltétlenül fizikailag. Csak jól bele kell rúgni valamibe, ami fontos számára.

>!
Angele P

A gyerekeknek nem volt hatalmuk. Benne volt a szó jelentésében. A gyerekek vagy elszenvedték a megaláztatást, vagy elfutottak előle. Ellenszegülni csak burkoltan volt szabad.

>!
Angele P

Majdhogynem nehezteltünk rá ezért. Mintha a Mr. Jennings-zel vallott kudarcával a mi arcunkba vágta volna az igazságot, hogy milyen eszköztelenek is vagyunk, mi, gyerekek. „Gyereknek” lenni egészen új, mélyebb, baljós fenyegetettséget sugárzó jelentést kapott, amiről talán tudtuk, hogy mindig is jelen volt, de addig sosem kellett gondolnunk rá. A fenébe is, ha akarnak, akár a folyóba is hajíthatnak bennünket. Hiszen csak gyerekek vagyunk. Az ő tulajdonuk. A szüleinkhez tartozunk testben és lélekben. Ami azt jelentette, hogy a felnőtt világból származó minden valódi veszéllyel szemben kudarcra vagyunk ítélve, és ez nem jelent mást, mint reménytelenséget, megalá-zottságot és dühöt.