!

J. L. Armentrout amerikai

Jennifer L. Armentrout

Képek 2

Könyvei 14

J. L. Armentrout: Obszidián
J. L. Armentrout: Ónix
J. L. Armentrout: Opál
J. L. Armentrout: Origin
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés
J. L. Armentrout: Shadows – Árnyak
J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem
J. L. Armentrout: Be with me – Légy mellettem
J. L. Armentrout: Obsession – Függőség

Kapcsolódó sorozatok: Luxen · Várok rád · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző


Kiemelt alkotóértékelések

LunaNessuno>!

J. L. Armentrout

Az első könyvem az írónőtől a Míg a halál… volt, ami – aki ismer, az bizonyára már tudja – nem lett a kedvenc könyvem. Én azonban nem adtam fel, így beszereztem a Luxen-sorozatot, ami már mérföldekkel jobb volt, mint a Míg a halál…. Pörgős volt, izgalmas, a karaktereket is szerettem, de ez sem volt hibátlan.

Ami tetszett:
Karakterek: Nagyon izgalmas és szerethető karaktereket kaptunk, mindegyikük szépen volt felépítve, megtörtént az alakulásuk is, ráadásul a tempó is megfelelő volt. Ha nevettek, az olvasó velük nevetett, ha fájdalom érte őket, az olvasó velük sírt. Élethű szereplők voltak, szinte éreztem őket magam mellett olvasás közben.
Történetvezetés: Izgalmas, pörgős, nincsenek üres részek, az olvasót folyamatosan érik az impulzusok. Az események tengerében szinte elvesztem, csak kapkodtam a fejem, nem tudtam felfogni, mi történik körülöttem. A lapos részek sem voltak laposak, szépen ki voltak töltve a következő nagy ugrás kitervelésével és remek párbeszédekkel. A történet maga egységes, meggondoltan épül fel, egyik cselekménytől a másikig.
Konfliktus: A negatív dolgok sem súlytalanok. Az első karakterhalál után az ember érzi, lesznek veszteségek. És milyen jól érzi, hiszen hullanak a karakterek rendesen.
Stílus: Az írónő nagyon fiatalosan és humorosan ír, leköti az olvasót és gyorsan lehet haladni a könyvekkel. Nincsenek hibák, nem éreztem úgy, hogy az egész párbeszéd kínos. Azt maximum a szereplők tették azzá.

Ami kevésbé tetszett:
Monotonitás: A Luxennél tapasztaltam, hogy a kiegészítő könyvekben megjelentek ismétlések, 26x magyarázták el, mi az a luxen és mit csinál. Viszont nem csak a kiegészítőkben, a fő sorozatban is sokszor felbukkantak olyan jelenetek, amik az előző könyvből lettek átemelve. Ez sokszor azért belassította a könyvet, de nem volt annyira feltűnő a kiegészítőkig, így az elején ezzel nem foglalkoztam.
Ragaszkodás szereplőkhöz, történet átírása: Igen, itt most a Daemon-szemszögekre gondolok. Feleslegesnek éreztem ugyan azt a történetet megírni még egyszer, más szemszögből. Sok lehetőség lett volna erre, ez sajnos nekem nem tetszett.
Erőltetett humor: A 10. könyvben érezhető volt, hogy az írónő egy végletekig humoros könyvet akart írni, ami sikerült is neki, meg nem is. Szórakoztatóan ír, viszont mindennek van határa.

Összegzés: Az írónő stílusa és személyisége megmutatkozik a regényeiben, ami nagyon pozitívvá és közelivé teszi őt. Mindenképpen fogok még tőle olvasni, mert a hibái ellenére is órákra le tud kötni, amire igen nagy szükségem van néha napján. Azonban jó figyelni arra, hogy ne adagoljuk túl. Tud sok lenni.

loveQhuay>!

J. L. Armentrout

Istenem, ahogy ez a nő a szavakkal bánik! Egyszerre életszerű és hihetetlen amit ír, és minden érzelmet átad amit szeretne! Imádom a humorát és azt hogy milyen tökéletes és imadnivaló pasikat tud megalkotni nekünk.
Már a Luxen első részével megvett magának, és azóta is töretlen az imádatom iránta :)

Eszandics>!

J. L. Armentrout

A Luxen sorozattal megvett engem. Tudom, hogy egyik könyvét sem hagyhatom már ki. ❤

Virág_Blogger>!

J. L. Armentrout

Kezdek rájönni lassan, hogy van, akiket az tesz kiváló írókká, amit írnak, és nem egyedül az, ahogy teszik. Mert az, ahogy Jennifer L. Armentrout fogalmaz annyira nem nagy kunszt önmagában, de mégis annyi jó humorral teszi, és olyan jó, izgalmas és érdekfeszítő történetet vetve papírra, ami mindezt teljesen elfeledteti #nem mondom persze, hogy nem ír jól, igenis jól ír#, mert az embert csak sodorja az ár, mikor az ő könyveit olvassa. A Trust in me-ben a romantikus, az Árnyakban a fantasy-s oldalát mutatta meg, és mindkettő ismeretében bátran jelentem ki, hogy mindegy, melyik műfajról van szó, a végeredmény élvezhető lesz az írónő tollából. Remélem lesz még lehetőségem, hogy jó sokat olvassak tőle.

2 hozzászólás
doriis_and_herbooks>!

J. L. Armentrout

Az egyik kedvenc írónőmmé vált. Mint fiction és non-fiction témában is, remekül ír. De persze nekem a fantasy könyvei viszik a prímet. Fantasztikus, amilyen világokat képes megalkotni. Bár ilyen téren még csak a Luxen sorozatot olvastam tőle, de tervezem a Komor elemeket, és a Titant is elolvasni. Biztos vagyok benne, hogy azok is nagyszerűek. Ha ő írta akkor biztosan. ❤ Non-fiction-ben is képes jókat írni, de szerintem a fantasy jobban megy neki. És persze nem utolsósorban, igazi álompasikat gyárt a könyveiben. ❤ Oh, Daemon.. *-*

2 hozzászólás
evi1234>!

J. L. Armentrout

Eddig minden könyvét imádtam. Ha meglátom egy könyvön a J. L. Armentrout nevet, akkor tudom, hogy egy fantasztikus olvasmányra bukkantam. Az írónő, pont tökéletes mértékben vegyíti a fantasyt és a romantikát. Emellet humoros és mindvégig nagyon izgalmas, egyszerűen letehetetlen minden könyve. Remélem, hogy még nagyon sok sorozatot olvashatok tőle.

Domci99>!

J. L. Armentrout

A Luxen sorozattal levett a lábamról. Daemon és Katy történetével belopta magát a szívembe, és azóta a megszállottja vagyok. Fantasztikus, ahogy ez a nő a szavakkal bánik. És hát olyan álompasikat teremt nekünk, hogy ahhw. Imádom, fantasztikus. ♥

Nilol99>!

J. L. Armentrout

Bárcsak több könyvet kiadnának magyarul,mert 1.ő az az író aki nagyon tud
2.megalkotta Deamon Blacket

Alessana>!

J. L. Armentrout

JLA hihetetlen könyveket alkot. Letehetetlenek.

Regina_Toth>!

J. L. Armentrout

Jó pár könyvét olvastam már az írónőnek és mindegyik imádtam igazából :D Luxen sorozattal kezdtem, aztán Obsession, The darkest star, Titan első két része. Beszereztem már a Várok rád sorozat 4 részét és Komor elemek első két részét, illetve már úton van még 2 könyve. Szerintem ebből elég egyértelmű, hogy mit érzek a könyvei iránt.
Az egyértelmű, hogy ezek nem irodalmi remekművek, legtöbb (legalábbis általam eddig olvasott) könyve tiniknek szól. Amikor először elolvastam akkor én is az voltam, most már lassan 22 évesen néha érzem a YA könyveknél, hogy már kezdek kinőni belőlük. Ennek ellenére Armentrout könyvei mindig tetszenek. Szórakoztatóak, viccesek, nyálasak stb.

spoiler


Népszerű idézetek

DiamondGirl>!

Szép arc. Fantasztikus test. Rémes modor. A helyes fiúk szentháromsága.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
DarknessAngel >!

– Az embernek sosem lehet túl sok könyve […]

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
18 hozzászólás
Fay >!

– Nem hiszem el, hogy megetted az összes jégkrémet, Daemon!
Összerezzentem, és megálltam az ebédlőben. Nincs az az isten, hogy én abba a konyhába bemenjek.
– Nem ettem meg mindet!
– Ó, persze, saját magát zabálta fel! – sikította Dee olyan hangosan, hogy a tetőgerendák is beleremegtek. – Vagy a kanál volt? Jaj, tudom már! A doboz!
– Ami azt illeti, szerintem a hűtőszekrény – felelte Daemon szárazon. Elvigyorodtam, amikor hallottam, hogy az üres doboz valaminek, leginkább emberi bőrnek csattan.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Dee Black
1 hozzászólás
vgabi P>!

– Következő kérdés?
– Miért vagy ekkora seggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna.
– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem?
– Nos, remekül csinálod.

215. oldal - 18. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
vgabi P>!

Apró keze ökölbe szorult. Úgy véltem, meg akar ütni. Úgy véltem, élvezném. És úgy véltem, tényleg szakember segítségére lenne szükségem.

384. oldal - 1. fejezet [Daemon szemszögéből] (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
Csoszi>!

– […] Imádok olvasni, és élvezem, ha könyvekről beszélgethetek.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Katy Swartz
22 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!

– Szállj ki a fejemből!
– Nem bírok – válaszolta a kanapén ülő Archer. – Olyan átkozottul erősen sugárzod kifelé a gondolataidat, hogy szeretnék bekucorodni a sarokba, és sírni, hogy Daemon, Daemon, Daemon.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Archer · Daemon Black · Katy Swartz
kiruu>!

Lesa üzeni, hogy Daemon ma nagyon szexi.
Egyetértek vele.
Némán nevetve aláírtam.
Daemon mindig szexi!!!
Kihajoltam a padból, hogy visszapasszoljam a papírt Carissának, de egyszerre eltűnt az ujjaim közül. Bunkó!
Eltátott szájjal, égő arccal megfordultam, és Daemonra meredtem. Vigyorogva tartotta maga elé a papírt.
– Nem illik órán levelezni – mormolta.
– Add vissza! – sziszegtem. Daemon a fejét rázta, és én, na meg Carissa és Lesa legnagyobb rémületére, kibontotta a papírt. Szerettem volna meghalni, amikor ragyogó szeme végigszaladt az üzeneteken, és pontosan láttam, mikor ér az én soraimhoz, mert szemöldöke a magasba szökött. Elvigyorodott, a szájával vette le a tolláról a kupakot, aztán odaírt valamit a lap aljára. Nyögve Lesáékra néztem. Lesának leesett az álla, Carissa pedig épp úgy elvörösödött, mint én. Jó ég! Meddig írogat még?
Végre befejezte, visszahajtogatta a papírt, és a kezembe nyomta.
– Tessék, cica.
– Utállak. – Megfordultam, éppen idejében, mert a tanár járkálni kezdett. Amikor visszaért a táblához, magam elé tettem az átkozott levelet, óvatosan, mintha bomba volna. Lassan, vigyázva nyitottam ki.
És egy kicsit még jobban meghaltam.
Ez a papír soha, de soha nem láthat újra napvilágot.
Visszahajtogattam, és merev mozdulatokkal a táskámba gyűrtem. Az egész testem lángolt.
Daemon halkan nevetett mögöttem.

Kapcsolódó szócikkek: Daemon Black · Katy Swartz
24 hozzászólás
Fay >!

Daemon számára az érkezésem volt a vég kezdete. Az apokalipszis. Kat-mageddon.

60. oldal, 5. fejezet (Könyvmolyképző, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: apokalipszis · Daemon Black · Katy Swartz
2 hozzászólás