!

J. G. Ballard brit

1930. november 15. (Sanghaj, Kína) – 2009. április 19. (London)

Tudástár · 20 kapcsolódó alkotó · 2 kapcsolódó könyv · 3 film

Teljes névJames Graham Ballard
Nemférfi
Életrajz

Könyvei 35

J. G. Ballard: Vízbe fúlt világ
J. G. Ballard: Karambol
J. G. Ballard: Toronyház
J. G. Ballard: A Nap birodalma
J. G. Ballard: High-Rise
J. G. Ballard: Helló, Amerika!
J. G. Ballard: Empire of the Sun
J. G. Ballard: Crash
J. G. Ballard: The Drowned World
J. G. Ballard: The Atrocity Exhibition

Kapcsolódó kiadói sorozatok: (Új) Galaktika Fantasztikus Könyvek · Galaktika Fantasztikus Könyvek · FilmRegények Cartaphilus · Science Fiction Masterworks angol

Antológiák 27

Kuczka Péter (szerk.): Ötvenedik
Kuczka Péter (szerk.): MetaGalaktika 1.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 14.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 16.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 30.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 15.
Burger István (szerk.): Galaktika 239.
Burger István (szerk.): Galaktika 231.
Burger István (szerk.): Galaktika 315.
Burger István (szerk.): Galaktika 318.

Népszerű idézetek

Csabi >!

… a sok-sok órányi edzés az edzőtermi szobabicikliken semmi másra nem készítette fel őket, mint sok-sok órányi edzésre az edzőtermi szobabicikliken.

145. oldal

csartak P>!

Később, amikor az erkélyén ülve a kutyát ette, Dr. Robert Laing visszagondolt a szokatlan eseményekre, melyek az elmúlt három hónapban zajlottak ebben a hatalmas toronyházban.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: kutya
8 hozzászólás
Noro>!

A Helló, Amerika! lehetne akár Viszlát, Amerika! is. A soha viszont nem látásra, te hatalmas, erőforrás-zabáló nemzet, amely megerőszakolta a földet és a levegőt, bárhol bárkire rákényszerítette képmutató politikáját és karikatúraszerű értékrendjét, és minősíthetetlen szórakozással csökkentette az emberiség kollektív intelligenciáját!

7. oldal (Ben Marcus bevezetője, 2014-ből)

Oriente>!

[…] vannak, akik azt állítják, az öntudat nem más, mint a citoplazmikus kóma egy különös esete […]

41. oldal, 3. fejezet - Egy új pszichológia felé

csillagka>!

Életünket a XX. század két nagy vezérmotívuma, a szex és a paranoia irányítja.

5. oldal (Szerzői előszó)

csartak P>!

Minél mélyebbre haladunk lefelé a nyúltagyból a velőn keresztül a gerincbe, annál inkább leszállunk a neuronikus múltba. Az a pont például, ahol a mellkasi és ágyéki csigolyák összekapcsolódnak, a T-12 és L-1 között a nagy átmeneti zóna a kopoltyúval lélegző halak és a levegőt belélegző, erre alkalmas bordázattal rendelkező kétéltűek között, vagyis ugyanaz a pont ahol mi is állunk ennek a lagúnának a partján, a paleozoikum és a triászkor határán.

3.fejezet, Egy új pszihológia felé, 48.oldal

Oriente>!

A patak mentén minden iroda és áruház ablakából leguánok lesték őket. Fagyos fejük darabosan rángatózott. Időnként a kutter nyomába vetették magukat, elkapdosták a liánokról és rothadó fatörzsekről felriasztott rovarokat, aztán beúsztak az ablakon, és felmásztak a lépcsőn a korábbi háromszintes leshelyükre. Ha nem lettek volna a hüllők, valami furcsa, álomszerű szépség árasztotta volna el a lagúnákat és az elsüllyedt irodák szegélyezte patakokat, de a leguánok és sárkánygyíkok nem engedték szárnyalni a képzeletet. Az, hogy az egykori igazgatósági termekben telepedtek meg, világosan mutatta, hogy a városban ők voltak az urak.

18. oldal, 2. fejezet - A leguánok eljövetele

Noro>!

– Úgy érzem magam, mint Kolumbusz. Ha a bennszülöttek tudják a dolgukat, máris előbukkannak, hogy a hagyományos ajándékaikkal, hamburgerrel és képregényújságokkal fogadjanak.

38. oldal (5: A belső tenger felé)

Noro>!

Együtt voltak látogatóban egy északi törzsnél, a bostoni professzoroknál, ahonnan Xerox származott. ("Miért Xerox?" – kérdezte Steiner, mire GM büszkén megsimogatta asszonya domborodó hasát, és kézenfekvő választ adott: "Minden nőt Xeroxnak hívnak: jó másolatokat csinálnak.")

70. oldal (10: Az űrhajó)

lalazs>!

Az összehasonlításhoz a legfontosabb az összehasonlítási alap – Ádámnak nem volt semmi szépérzéke, különben hamar rájött volna, hogy Éva eléggé össze van csapva.

2. fejezet A leguánok eljövetele , 30. oldal