!

Ïsa Schneider erdélyi magyar magyar

Teljes névSchneider Izabella
Nem
Honlapisaschneider.hu

Könyvei 15

Ïsa Schneider: Az orvosnők korán halnak
Ïsa Schneider: Hordalék
Ïsa Schneider: Morfondír
Ïsa Schneider: A különös szerető
Ïsa Schneider: Őrült nők a fedélzeten!
Ïsa Schneider: A tizenegyedik parancsolat
Ïsa Schneider: Hiúzasszony nem szeret
Ïsa Schneider: Asszony ördögkeréken
Ïsa Schneider: Lángba borult a tenger
Ïsa Schneider: Judit szimfóniája

Kiemelt alkotóértékelések

Szédültnapraforgó>!

Ïsa Schneider

Az idősebb korosztályt is figyelembe véve, magyar kortárs írónők közül egyik nagy-nagy kedvencem Isa Schneider. Ő egy annyira egyedi, érdekes világot tár elénk a regényeiben, hogy senkivel össze nem keverhető. Nagyon élveztem eddig minden regényét.(5-öt olvastam: CSókolj meg utoljára, Asszony ördögkeréken, Judit szimfóniája, Őrült nők a fedélzeten, Hiúzasszony nem szeret), ha csak ezekkel találkozom, akkor öt csillag. Viszont vannak az érdekes – kategóriában nem tudom hová is sorolhatóak – írásai, mint a Morfondír vagy a Kísértetek, rejtelmek, átkok egy orvosnő szemével, no ezek nem állnak hozzám közel, sőt untattak. Ezek miatt 4 csillagot kap összesítésben.


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Levelet kaptam egy barátomtól, Kuala Lumpurból, (tényleg!), az angol nyelvvel kapcsolatban írt egy annyira szellemes mondatot, hogy megosztom veletek: „Az angol nyelv azért a világ egyik legprimitívebb nyelve, mert kétezer év alatt sem tudták megtanulni, hogyan kell kiejteni a latin betűket.” Hajlok rá, hogy igazat adjak neki.

76. oldal

Kapcsolódó szócikkek: angol nyelv · Kuala Lumpur
dokijano>!

    Egy alkalommal találkoztunk vele a mezőn. Háttal állt nekünk, és figyelmesen nézte a legelésző teheneket. Megkérdeztük tőle, hogy mit néz rajtuk. Megcsóválta a fejét, és azt mondta: „Jééé! A tehén tényleg ilyen!!!”
    Egy pillanatig nem értettük, de aztán rájöttünk: életében nem látott még élő tehenet…

82. oldal, II. fejezet (Bookman, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: tehén
3 hozzászólás
Szédültnapraforgó>!

A technikai társadalom elszoktatja az embereket a testi érintéstől. Nem modern dolog a simogatás. Nyugat-Európában kurzusokon oktatják, hogyan érjünk ismét egymáshoz anélkül, hogy hátsó gondolataink lennének vagy utód származna belőle. Ugye milyen banálisnak tűnik? Pedig az érintés hozzájárul a kellemes közérzethez.

78. oldal

ÁrnyékVirág P>!

Rossz bőr. Lánykoromban azt mondták: zsíros, azért rossz, majd ha férjhez megyek, megváltozik. Férjhez mentem. A kozmetikus azt mondta: vegyes típusú, rossz bőr, nehezen kezelhető, mert mindenütt mást kell csinálni vele, és ezért is vannak pattanásaim.
Aztán az első ráncoknál elrohantam a bőrgyógyászhoz, aki nyugtatott, hogy ilyen rossz, száraz bőrnél a korai ráncosodás teljesen normális. Tegyek rá zsíros pakolást. Rátettem, a ráncok megmaradtak, és visszajöttek ifjúkori pattanásaim.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bőrgyógyász
4 hozzászólás
anni_olvas>!

A véletlenről még egy mondat: soha senki nem tudta eddig bebizonyítani, hogy a véletlen tényleg véletlen.

eeszter>!

Ez a három alapszínből állt, de a festék állandóan ordított, egész nap hangos volt a város. Nem lehetett lehalkítani a színeket.

247. oldal

dokijano>!

    Leültek. A pincérnőtől kértek két pepitát.
    A pepita kávéscsészében adott fele kávé, fele rum volt. A város diákjainak ugyanis nem volt szabad alkoholt kiszolgálni. Azért mindenki tudta, mi a pepita. Kiszolgálók, diákok, sőt, maga az egyetem vezetősége is. De a kávéscsészében való felszolgálás megvédte legalább a látszatot.
    Ők ketten már régen nem voltak diákok. Viszont törzsvendégek voltak a cukrászdában, szerzett, ősi, pepita jogaik voltak. Ismerték egymást a kiszolgálónővel. Legalább hat éve.
     A lány két nagyobb csészét hozott nekik.
    – Látom magukon: nagy az izgalom. Pepita oroszlánt hoztam maguknak!
    Nevettek. Jó. Jöhet a pepita oroszlán. Ez dupla rumot jelentett, és ebben az állapotban nagyon jól jött.

168. oldal, IV. fejezet (Bookman, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: kávé · rum
Galambdúc>!

A boldogság állapotát előbb meg kell tanulni. A tanulási idő egy egész élet. Néha több.

202. oldal

Szédültnapraforgó>!

Egyébként, ha az ember magában beszél, az nem hülyeség. A beszéd emberi tulajdonság, a kimondott gondolatok konstruktumok, hozzásegítik az ember helyzetek tisztázásához, megértéséhez.

218. oldal

Szédültnapraforgó>!

…az ember újra végigél mindent, amikor mesél. Azt mondják, a megélés szavakba foglalása hozzásegít az emlékek feldolgozásához.

278. oldal