!

Irina Muravjova

Könyvei 1

Irina Muravjova: Az angyal napja

Népszerű idézetek

>!
kukuska

Bármit mondanak az orvosok, a gyereket Isten küldi az embernek, nem az ember maga dönti el, lesz-e gyermeke vagy sem.

379. oldal

>!
kukuska

A gyönyörűséget a gyerekei jelentették. Amikor magához ölelte őket, úgy érezte, szívének belsejében kipukkan valami, amiből színtiszta szeretet folyik bele az ereibe.

285. oldal

>!
nagy_csilla

…a magány fájdalma, amely ma reggel is az ujja köré tekerte a lelkét, mintha az egy öregember hajtincse lenne, ismét beléhasított…

>!
CsRitus

A magam részéről nem hiszek abban, hogy valaki a nehéz gyerekkora miatt lesz valamilyen. Az ember lelkében már a születésétől fogva benne van minden, különben milyen egyszerű lenne kétfelé osztani az emberiséget; jó gyerekkor – akkor jó ember lesz belőled, rossz gyerekkor – akkor gazember, és nem is tehetsz ellene!

72. oldal

>!
Egyszeregy

Január huszonharmadikán éjszaka az egész ház viharra ébredt. Az álmos bulvárokra eső zúdult, s az ég, mely jól tudta, miért kapják ezt az emberek, fák, erdei vadak, ezüst halak a tavakban, egyre inkább fordult ki gyomrából, váratlan fehér fénnyel vakította el a világot, majd rándult görcsösen össze. A villámok nyilai kettéhasították az eget, és hirtelen világos lett, akárha nappal volna.

(első mondat)

>!
cirmilla P

A világot nem lehet felosztani liberálisokra és konzervatívokra, fehérekre és feketékre, protestánsokra és katolikusokra. A világot a jó és gonosz emberekre lehet felosztani, és az a háború amely látszólag országok és pártok között zajlik, valójában a jó és gonosz közötti harc magukban az emberekben.