!

Ian McEwan brit

1948. június 21. (Aldershot, Nagy-Britannia) –

Teljes névIan Russell McEwan
NemFérfi
Honlaphttp://www.ianmcewan.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Ian_McEwan
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Ian-McEwan-Website/305499726425

Képek 4

Könyvei 35

Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Ian McEwan: Szombat
Ian McEwan: Amszterdam
Ian McEwan: A gyermektörvény
Ian McEwan: Mézesmadzag
Ian McEwan: A képzelgő
Ian McEwan: Atonement
Ian McEwan: Idegenben
Ian McEwan: Dióhéjba zárva
Ian McEwan: Geometria

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Rakéta Regénytár, Vintage Classics, JAK Világirodalom

Antológiák 3

Szilárd Gabriella (szerk.): Drága illúzió
Gy. Horváth László (szerk.): Égtájak – Öt világrész elbeszélései – 1978-79
Gy. Horváth László (szerk.): Égtájak – Öt világrész elbeszélései – 1981

Népszerű alkotóértékelések

>!
Izolda +SP

Ian McEwan

Nagyon szeretem McEwant, pedig nem mindig könnyű olvasni. Vesz egy konfliktust, valamit, amin a szereplők élete elcsúszik vagy amitől alaposan megváltozik, és könyörtelen alapossággal bemutatja az okokat, a résztvevők érzelmeit, jellemét, motivációját, és az egész összeáll. És persze ez nem hangzik túl jól, pedig nagyon jó. Elemez, lecsupaszít, jellemábrázol, hihetőn, nagyon jól.


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

A szerelem összeköt.
A félelem elválaszt.
A remény összehoz.

Kapcsolódó szócikkek: félelem · remény · szerelem
1 hozzászólás
>!
Algernon +SP

Az írás várhat, amíg a szerző rá nem ér.

45. oldal

>!
tataijucc P

Az elbeszélés a telepátia egyik formája. Tintajeleket pötyögtetve egy üres lapra képes elküldeni az olvasónak legbensőbb gondolatait és érzéseit. Varázslatos eljárás, mégis oly mindennapi, hogy senki sem áll meg csodálkozni rajta. Elolvasni egy mondatot annyi mint megérteni, mintha csak az ujját görbítené, itt sem férkőzik közéjük semmi.

1 hozzászólás
>!
Avilda

Nem a történet gerince hiányzik. Hanem a gerinc.

304. oldal

>!
giggs85 P

Tudósok közt is akad, aki egész életét egy albán csiga vagy egy vírus tanulmányozásának szenteli. Darwin nyolc évet áldozott kacslábú rákokra. Bölcsen és idősebben pedig a földigilisztára. A Higgs-bozont, ezt a parányi részecskét, ami talán még részecskének is kicsi, ezrek keresték egy életen át. Dióhéjba zárva élni, kétujjnyi elefántcsontra ráfesteni vagy egy homokszembe belelátni a világot. Miért ne, hiszen minden, ami irodalom, művészet, emberi törekvés, csupán aprócska pötty a lehetséges dolgok univerzumában.

Kapcsolódó szócikkek: Charles Darwin
>!
Csabi P

Úgy véltem, az írónak tiszteletben kell tartania egy íratlan szerződést, melyet az olvasóval kötött. Ez pedig úgy rendelkezik, hogy a képzelt világ egyetlen elemét vagy szereplőjét sem foszlathatja semmivé holmi szeszélyes szerzői önkény. A kitalált világ legyen éppoly szilárd és következetes, mint a létező. Ennek a szerződésnek ugyanis a kölcsönös bizalom az alapja.

201. oldal

>!
Oriente P

1875-ben a Melton Mowbray-i „régiségek és ritkaságok” árverésén dédapám és a barátja, M közösen alkudtak a néhai Nicholls kapitány péniszére, aki 1873-ban hunyt el a Horsemonger fegyházban. A palackba zárt pénisz 12 hüvelyk hosszú volt, és dédapám esti naplójegyzete szerint „különösen szép állapotban őriztetett meg”.

7. oldal, Geometria

2 hozzászólás
>!
mandarina

… az elkótyavetyélt esélyek tragédiája…

24. oldal

>!
giggs85 P

Legjobban nem az Éden vagy a Pokol vidámparkjától – égi menetektől, kénköves-füstös tolongástól – rettegek, és remekül meg lennék azzal a botrányos bizonyossággal is, hogy örökre megsemmisülök. Mi több, még azt sem bánom, ha rejtve marad előttem, miként lesz. Én attól félek igazán, hogy lemaradok az életről.