!

Honor Tracy brit

1913. október 19. (Bury St. Edmunds, Suffolk, Anglia, Nagy-Britannia) – 1989. június 13. (Oxford, Anglia, Nagy-Britannia)

Teljes névHonor Lilbush Wingfield Tracy
Nem
Honlaphttp://www.traceyclann.com/files/Honor%20Lilbush%20Wingfield%20Tracy.htm
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Honor_Tracy
Életrajz

Könyvei 2

Honor Tracy: Szép kis naplemente
Honor Tracy: Vannak még csodák

Népszerű idézetek

>!
ÁrnyékVirág

Van-e emésztőbb gyötrelem, mint tudatában lenni önnön felsőbbrendűségünknek, mégis azt látni, hogy örökkön lepipálnak?

121.

4 hozzászólás
>!
ÁrnyékVirág

Itt, Írországban vagy röhög az ember, vagy bedilizik. Ami engem illet, a röhögést választottam.

39.

1 hozzászólás
>!
pwz ISP

– A haza már nem győzi az örökös segélyeket. Odáig jutottunk, hogy egész Írországban nincs egy árva lélek, aki hajlandó volna akár csak az ujját is megmozdítani, amíg a kormány le nem pénzeli. Segélyen élősködő naplopók gyülevész hadává züllött a nemzetünk, amely szenteket és tudósokat adott a világnak, amikor az angolok még csak kékre mázolva futkároztak!

23. oldal

>!
LAndi P

Mindig is az volt a véleményem, hogy a legokosabban tenné, ha valami pénzes alakhoz menne feleségül. Egyébként is ez a legokosabb, ha az embernek módjában áll.

130. oldal

>!
ÁrnyékVirág

Később, amikor beléptek a söntésbe, oldalukon Hópihével és Bellával, sok mindenért kárpótolta a látvány, amint Pio hamuszürkére váltott, és elejtett egy teli üveg skót whiskyt.

97.

>!
ildiko_adam06

Ez annyi időt vett igénybe, hogy másra már nem is futotta, s ami eddig pusztán az élet háterét jelentette, az lett maga az élet: a napokat betöltötte a szükség- és félmegoldásoknak, a kapkodásnak, a háztartás fárasztó babramunkájának körforgása.

142. oldal (Kriterion, 1983)

>!
ildiko_adam06

A boldogság révülete öntötte el, úgy érezte, újjászületett egy másik világban, ahol tágabbak a dimenziók, amely végtelen gazdagságában csaknem többet ígér, mint amennyire ember szíve vágyhat.

112. oldal (Kriterion, 1983)

>!
ildiko_adam06

De hát az nem lehet, hogy ne tehessek ellene semmit, az nem lehet! – kiáltott fel, mert határozott teremtés lévén nem tudott beletörődni a tehetetlenség gondolatába.

116. oldal (Kriterion, 1983)

>!
ildiko_adam06

Sabina kinyújtotta a kezét és megérintette: hűvös volt, kemény és valóságos, cáfolhatatlan tény itt, az ábrándok honában, ahol a tények ritkaságszámba mentek. Az egész valahogy túlságosan szépnek látszott, semhogy igaz lehessen.

6. oldal (Kriterion, 1983)

>!
LAndi P

Az élet egyik különös, sőt, ördögi jellegzetessége, hogy az őszinte jóakarat rendszerint több bajt és szerencsétlenséget idéz elő, mint bármi más.

207. oldal