Henry Firth
Katalógusnév | Firth, Henry |
---|
Könyvei 5
Népszerű idézetek
Hojszin szószos papacsinta
▲2 tk. növényi olaj
▲300 g gomba (lehetőleg portobello)
▲2 ek. szójaszósz
▲1 tk. ötfűszer-keverék
▲1 ek. rizsecet
▲2 tk. szezámolaj
▲1 tk. cukor
▲1/2 uborka
▲3 szál újhagyma
▲5 ek. hojszín szósz
▲8 db kínai palacsinta
Kis serpenyő, közepes hőfokon
Öntsük a serpenyőbe az olajat. | Vágjuk nagyobb darabokra a gombát, dobjuk rá az olajra és pároljuk 10 percig, amíg el nem fő a leve. | Adjuk hozzá a szójaszószt, az ötfűszer-keveréket, a rizsecetet, a szezámolajat és a cukrot. | Pároljuk tovább, amíg a szósz nagy része elpárolog, és a gomba üvegesre dinsztelődik.
Közben vágjuk ketté az uborkát, kaparjuk ki a magját egy kanállal, majd vágjuk 6 cm-es, gyufaszál alakú szeletekre. | Vágjuk le az újhagyma két végét, és szintén vágjuk gyufaszál alakúra. | Tegyük egy kisebb tányérra az uborkát és a hagymát, öntsük a hojszín mártást egy kis tálba.
Melegítsük fel a palacsintákat, követve a csomagoláson lévő útmutatót.
Amikor elkészül a gomba, tegyük át egy tányérra és tálaljuk a többi finomsággal együtt. | Tegyünk a palacsinátkra a hozzávalókból, és tekerjük fel.
183. oldal