!

Heinzelmann Emma

Tudástár · 2 kapcsolódó alkotó

Illusztrálásai 68

Hans Christian Andersen: Andersen legszebb meséi
Csukás István: A téli tücsök meséi
Csukás István: Mirr-Murr, a kandúr
Csukás István: Pintyőke cirkusz, világszám!
Wilhelm Hauff: Hauff legszebb meséi
Vera Ferra-Mikura: Tizenkettő: nem egy tucat!
T. Aszódi Éva (szerk.): Első meséskönyvem
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem
Thea Beckmann: Kriszti és azok a furcsa haramiák
Kormos István (szerk.): A háromágú tölgyfa tündére

Népszerű alkotóértékelések

redux>!

Heinzelmann Emma

A magyar gyerekkönyv-illusztráció egyik megkerülhetetlen klasszikusa, világszám. Stílusa diszkrét kultúrtörténeti referenciákkal telített. Csak kapásból: kelet-európai népművészet, etruszk freskók, középkori miniatúrafestészet, sárga tengeralattjárós pszichedélia. Mindezekkel együtt egy letisztult személyesség a legfőbb erénye, ami a magabiztos mesterségbeli tudást a gyerekrajzok manírtalanságával párosítja. Amit színben, textúrában és kompozícióban művel (pl. az 1973-as Lóvátett sárkány-ban, az 1979-es Hauff legszebb meséi-ben), az egészen egyedi.

Chuti>!

Heinzelmann Emma

Én rendesen félek a rajzaitól… Olyan mintha egy óvodás készítette volna, ami lehet hogy direkt ilyen, de akkor nem lett volna egyszerűbb kihagyni oldalakat a mesekönyvben, amit majd könyv tulajdonosa úgy rajzo ltele, ahogy szeretne?
Szerintem csúnyák ezek a képek. :(
/Ezt írom a Kiriszti és azok a furcs haramikák és a Tizenkettő nem egy tucat! könyvek alapján./

MissWenut P>!

Heinzelmann Emma

Gyerekként kifejezetten utáltam a rajzait, a stílusát. Így felnőtt fejjel már elismerem valamiféle művészetnek, de nem tetszenek. Nem ijesztőnek találom, hanem bosszantónak. Belőlem dühöt vált ki, szét tudnám tépdesni a figuráit. De a színvilága se tetszik. Egyszerűen nagyon nem az én világom.

colaloka>!

Heinzelmann Emma

Szerelmese vagyok Heinzelmann Emma rajzainak. Már gyerekkoromban is nagyon szerettem a Varjúdombi mesék figuráit, de ahogy felnőttem egyre gyönyörűbbnek találom minden egyes meseillusztrációját. Elképesztően egyedi látásmódú és virtuóz módon alkotó tehetség.