!

Harold Barouche magyar

Horváth György

Könyvei 3

Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával
Harold Barouche: A kék farkas legendája
Harold Barouche: A báró

Kapcsolódó sorozatok: Távoli Világok · Összes sorozat »

Antológiák 1

Erdélyi István (szerk.): A számadás

Népszerű idézetek

>!
Noro 

És most állítsuk meg az idő kerekét, és tegyünk úgy, mintha megkaparintottuk volna Daikai, a hírhedt troll kalóz hetvenhét rúnás tőrét, amellyel saját bevallása szerint kivájta az elfek ősanyjának máját – noha mindenki beláthatja, hogy ez nyilvánvaló hazugság, még a magunkfajta hiszékenyek is – és képzeletben hasítsuk fel eme tőrrel történetünk vaskos szövetét!

94. oldal, 16. fejezet

>!
Noro 

Mindez [a csata] felülről kicsiny dolognak tűnt: látszólag apró játékszerek mozogtak csak odalent, mintha néhány kölyök játszana kis gallybábokkal katonásdit. (Nesze, a levelesek meg a csupaszok a szabadulni akaró rabok, ezek a tüskések meg a gonoszak, a fogvatartók. Én leszek a jókkal, mert tegnap az én apám több fonott kosarat adott el, mint a tiéd, meg különben is.)

273. oldal, 49. fejezet

>!
Noro 

A következő receptet egy trolltól hallottam, aki a kymeni ártér szülötte, s aki tisztában van vele, hogy a kobold micsoda pompás csemege, s hogy húsa milyen hamar és milyen omlósra fő az értő szakács kondérjában.

313. oldal, Függelék - Néhány recept és jó tanács Gerünekté szakácskönyvéből

>!
lilla_csanyi

– Utállak! Utállak! – kiabálja.
Balbun eközben azon mereng, tényleg megcsókolta-e a lányt alig fél órával korábban, és visszaszorítja magában a vágyat, hogy a kalitkával üsse arcul.

202. oldal

1 hozzászólás