!

Harag Anita magyar

Képek 1

Könyvei 1

Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb

Antológiák 3

Király Levente (szerk.): Körkép 2015
Turi Tímea (szerk.): Körkép 2018
Király Levente (szerk.): Nem kötelező – Kortársak és kimaradók – magyar próza

Népszerű idézetek

getler>!

A legcsendesebb lányok okozzák a legnagyobb meglepetést, ezt már megtapasztalta többször is.

63. oldal, A Lánchíd északi oldala

Grapefruitossy P>!

Leülünk a bárhoz, segít felmásznom a magas bárszékre. Nem ér le a lábam, himbálom, néha belerúgok a bátyámba véletlenül. Ő ilyenkor mindig visszarúg véletlenül.

41. oldal

robinson P>!

Mi baj, kérdezi anyám. Apám még csak egy éve halt meg, óvatosan beszélünk róla, mintha a kisszobában aludna, és nem akarnánk felébreszteni.

robinson P>!

Én toporgok, nem tudok mit kezdeni magammal, körbenézek, a feliratokat olvasom a sírokon, apám egy csomó öreg férfi és nő között fekszik.

robinson P>!

A tenger illata nem ilyen, a tengertől sós lesz a szám, enyhén iszap- és halszagú a bőröm. Ilyen a tengervíz: sós, iszapos és halas. Lukács illata más, az ilyen, mint ez a dezodor.

olvasóbarát P>!

A nők megbámulják, de figyelnek, észre ne vegye. Rám nem figyelnek, látom, ahogy nézik a kendős fejét. Anyám negyvenes, nem ötvenes, vagy hatvanas. Biztos arra gondolnak, nekik is van gyerekük, mi lenne velük, ha rákosak lennének. Ha kihullana a hajuk, és kendőt kéne kötni a fejükre. Biztos azért festi ki ilyen erősen a szemöldökét, mert a szempillája is kihullott.

48. oldal, Huszonöt méter

robinson P>!

A kutya ösztönösen megérezte, kivel lehet jóban, kivel nem. Az óriás uszkár a második legokosabb kutya a világon.

robinson P>!

Anyám megengedte, hogy csillámport rakjak a szemhéjamra, ettől úgy érzem, szép vagyok, hogy először nem hazudik, amikor azt mondja, szép vagyok.

robinson P>!

Tégladarabok, törött mosdókagyló, por. Mintha valami becsapódott volna a fürdőszobába, lyukat törve a tetőn. Körbenézek, törmeléken kívül semmit nem látok, csak egy döglött madarat.

robinson P>!

A szekrény tele van ruhákkal. Két kupacot csinálok, szemét, Vöröskereszt. A szemetes kupac sokkal nagyobb.