!

Gulisio Tímea magyar

Tímea Gulisio

Nem

Könyvei 9

Onagy Zoltán – Tímea Gulisio: Peremvilág
Gulisio Tímea: Baszorkányok
Gulisio Tímea: A Szatír állatkertje
Gulisio Tímea: Gyásztánc
Gulisio Tímea: Élettársi iszony
Gulisio Tímea: Vérnarancs
Gulisio Tímea: A dísznőpásztor
Gulisio Tímea: Kutyameleg
Gulisio Tímea: Emésztőrendszer-váltás

Antológiák 5

Burger István (szerk.): Galaktika 341.
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 352.
Dajka Gábor – Komor Zoltán (szerk.): Robotcigány
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 352 XL
Burger István (szerk.): Galaktika 341 XL

Népszerű idézetek

Cicu>!

Nem értem, az emberek miért várnak többet egymástól, mint ami a kapcsolat funkciója. Nem értik meg, hogy csak valamire kellenek, holott valójában ők is csak valamire használnak másokat. A használás és kihasználás nem ugyanaz, előbbi természetes, utóbbi szemétség. Kihasználásról akkor beszélünk, mikor úgy használunk valamit, hogy mi nem adunk semmit cserébe, vagy ha abban a hiszemben tartunk valakit, hogy közösek a céljaink. A nőket naivvá teszi hiúságuk, azt hiszik önmagukban és mindenestől sokat érnek egy férfinek…

19. oldal Az ezerjót termő kert

Cicu>!

Nem szabadna ígérni. Magunknak se. Ha már nincs rajtunk „vissza” és „törlés” gomb, legalább a „lapozás” kellene működjön.

19. oldal Az ezerjót termő kert

1 hozzászólás
Cicu>!

[…] az emberek összetett lények. Miért kell, hogy igényeink minden szempontból egymáshoz illjenek? Ez lehetetlen. Kompromisszum köthető, de ha nem tervezünk hosszabb távra, fölösleges nyűg, előbb–utóbb azt vesszük észre, hogy csupa megalkuvás az életünk és nincs benne semmi öröm.

19. oldal Az ezerjót termő kert

Kkatja P>!

Szerintem a nyitott kapcsolathoz a közvéleménnyel ellentétben nagyobb egyetértés, sőt szeretet kell, mint egy átlagos házassághoz. Legalább annyi toleranciát, empátiát igényel. A felek megszűnnek kisajátítani egymást. Akkor is megoldás lehet, ha a pár a gyerekek vagy az anyagiak miatt nem szeretne válni. Vagy ha barátok maradnak azután is, hogy testileg külön utakon járnak. Ismerek olyan párt, ahol a felek megbeszélik egymással a kapcsolaton kívüli élményeiket, és nem féltékenyek. Van egy amerikai útmutató könyv, ami a szabad szerelem etikájára és illemtanára okít, mert egymás tisztelete, az őszinteség, a megfelelő kommunikáció nélkül nincs szabadság.

89. oldal Kiközösítve

2 hozzászólás
robinson P>!

Látszattolerancia, vagy az emberi lélek ismeretének teljes hiánya, netán mindkettő.

72. oldal

robinson P>!

A kapcsolatteremtésről nem is beszélve! Az ám az igazi bújócska, meg fogócska… Figyelni, ki jöhet szóba, minden rezdülést fogni a radarunkkal. Óvatosan tapogatózni, nehogy melléfogjunk.

107. oldal

1 hozzászólás
Kkatja P>!

Ha belegondolunk, az azonos nemű párokon kívül kik nem házasodhatnak kedvük szerint: a gyerekek meg a szellemileg súlyosan sérültek, egyszóval a döntésképtelenek, a cselekvésükben korlátozottak. Ide sorolnak minket?

232. oldal A melegházasságról

robinson P>!

Nők között ritka, hogy rögtön utána elaludjanak… tisztelik és megtisztelik egymást.

52. oldal

robinson P>!

De jól esik a vadászat. Leszbikus nő viszonylag kevés van, ám biszex és kíváncsi, meg törődésre vágyó rengeteg.

37. oldal

robinson P>!

A mostani korban, mikor napi beszédtéma a melegség, tinik körében
kicsit még sikk is, hamarabb sorolják magukat ide vagy
oda, vagy épp megmaradnak nyitottnak, mondván, mindent kipróbálnak, aztán majd kiderül. Nekem nem volt szükségem próbálkozásra…

163