!

Gregus Gábor magyar

(Budapest) –

Gregus_Gabor I
1 figyelő · 0 figyelt · 0 értékelés · 0 polc · 0 karc · 0 észlelés
Teljes névGregus Gábor
Nemférfi
Honlapgregusgabor.hu
Facebook@gregusbooks
Instagram@gregus.gabor
Twitter@Gregus_G

Képek 3

Könyvei 5

Gregus Gábor: Megjelöltek
Gregus Gábor: Pillanatnyi elmezavar
Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa
Gregus Gábor: Újabb elmezavar
Gregus Gábor: Végső elmezavar

Kapcsolódó sorozatok: Elmezavar trilógia · Összes sorozat »


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

A bolygó legértelmesebb faja minden másodpercben más fajok millióit pusztítja el szemrebbenés nélkül, nem beszélve a saját faján belüli gyilkolásról.

108. oldal

Nikolett0907 P>!

A tekintet, a lélek tükre még csodával sem módosítható.

114. oldal

Nikolett0907 P>!

– A zene és a ritmus alapvetően misztikus erőkből ered. Védelmet nyújtottak, feltüzelték, vagy megnyugtatták az embereket, igény szerint. A csend a valóság félelmetes üressége, amit mi azzal törünk meg, hogy hangot adunk ki magunkból. Dúdolni kezdünk egyedül a sötétben, hogy ne érezzük annyira a védtelenséget. Régen dobokkal indultak a harcba, ma pedig a fülünkbe dugjuk a fülhallgatót, hogy csak egy kis időre kizárjuk az egyhangú szürkeséget.

33. oldal

Nikolett0907 P>!

A szépség és a fiatalság örökös hajszolása.
Az emberiség legnagyobb részét érintette ez a problematika, és amióta világ a világ, ebből egyesek igencsak jól profitálnak. Milliárdok költődnek el egészséges élelmiszerekre, sporteszközökre, edzésekre, gyógyszerekre, tanácsadókra, orvosokra. Ha valaki összeszámolná, azt találná, hogy sokkal több pénzt fordítottak a zsír elleni harcra, mint a föld bármilyen éhezési problémájára, vagy a szegénység felszámolására. A jelenkor ráadásul erőteljesebben tobzódik ebben a őrületben, mint bármelyik korábbi éra a történelemben. Mindenhonnan árad ránk, életünk minden percében kapjuk a dózist. Minden fronton, minden médiumon keresztül, minden hullámhosszon láthatjuk a szép és fiatal embereket, akik boldogok és gondtalanok. A szépség maga a boldogság.
És mivel minden olyan túláradóan szép körülöttünk, rájövünk, hogy azért nem vagyunk boldogok, mert nem vagyunk elég szépek.

137. oldal

Nikolett0907 P>!

A magyarok hiedelemvilága a sámánizmus volt. Ez a hit az ősi valóságból ered. Abból, hogy minden él, és minden kapcsolatban áll mindennel. Az ég, a föld, a tűz és a víz, mindez mi vagyunk. Hatnak ránk, de mi is hathatunk rájuk. A régi dalaink, mondókáink, meséink mind erről szólnak. Ezekkel a rigmusokkal űzte el a táltos a gonosz szellemet, gyógyította a beteget, hozott esőt…

33. oldal

Nikolett0907 P>!

– A magafajták eljátszogatnak abban a sártengerben, amit a Földből csináltak. Süketek, vakok, a betonrengeteg gyermekei. Ott születnek, és ott is halnak meg. Abban a világban, ahol semminek sincs értéke, de mindennek van ára.

64. oldal