!

Greg Bear amerikai

1951. augusztus 20. (San Diego, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok) –

Tudástár · 7 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv

Teljes névGregory Dale Bear
Nemférfi
Honlapgregbear.com
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Greg-Bear/169607954632
Életrajz

Könyvei 31

Greg Bear: A vér zenéje
Greg Bear: Az álmok bolygója
Gregory Benford – Greg Bear – David Brin: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma “A” kiegészítő kötet
Greg Bear: Alapítvány és Káosz
Greg Bear: Eon
Neal Stephenson – Greg Bear – Mark Teppo – Nicole Galland – Erik Bear – Joseph Brassey – Cooper Moo: The Mongoliad: Book One
Greg Bear: Blood Music
Greg Bear: Heads
Greg Bear: The Forge of God
Greg Bear: Darwin's Radio

Kapcsolódó sorozatok: Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum · Második Alapítvány-trilógia · Star Trek: The Original Series angol · The Way angol · Forge of God angol · Darwin angol · Queen of Angels angol · Second Foundation Trilogy angol · Foundation Universe angol · War Dogs angol · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: A sci-fi mesterei Móra · Encyclopedia Galactica Szukits · Science Fiction Masterworks angol

Antológiák 7

Jonathan Strahan (szerk.): Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2016
Sziládi János (szerk.): Galaktika 86.
Burger István (szerk.): Galaktika 277.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 174.
Kuczka Péter (szerk.): Galaktika 131.
Jeff VanderMeer – Ann VanderMeer (szerk.): The Big Book of Science Fiction
David G. Hartwell – Kathryn Cramer (szerk.): The Ascent of Wonder: The Evolution of Hard SF

Népszerű idézetek

Noro >!

– Ma este elviszlek valahova – mondta. – Egy Heisenberg-féle vacsorára.
– Az mi?
– Az a bizonytalanság – vágta rá Edward. – Tudjuk, hogy hova megyünk, de nem tudjuk, mit eszünk. Vagy fordítva.

79. oldal

csartak P>!

A papírkötésű kötetek mellett ott sorakoztak a könyvklubok sci-fijei, a képregények meg a természettudományos és elektronikai könyvek kicsi, de fontos gyűjteménye. A ma már kétségkívül nagyon értékes moziplakáton látható volt Robbie, a robot a jócskán felnagyított Annie Francesszel a karjai közt, amint egy rögös, távoli bolygón botorkál; Cristopher Lee vörös szemmel vicsorította hegyes fogait, Keir Dullea pedig töprengve bámult ki űrhajóssisakja alól.

Szelén>!

Obi-van Kenobi, Qui-gon Jinnhez hasonlóan, nem volt híve a fenyítésen alapuló tanításnak. A tanítványt rádöbbenteni a hibáira sokkal célravezetőbb volt. Most azonban kénytelen volt beismerni, hogy agya egyik sötét zugában igen goromba szavakat, súlyos büntetéseket és óriási számú pluszfeladatot helyezett kilátásba Anakin Skywalker számára, és nem pusztán azért, hogy a padavan jellemét nemesítse.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
csartak P>!

Bár a járvány Észak-Amerikán kívül eddig sehol a világon nem terjedt el, igen nagy a feszültség és a nyugtalanság. „Oroszország teljesen lezárta a határait, és…” Az állomás elhalkult, megigazította.
“…az éhínség Romániában és Magyarországon már harmadik hete tart, és segélyekre nincs semmi kilátás…"

Tirpák>!

A háborút sajnos azzal kell megnyerned, amid van.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Wilhuff Tarkin
PAVideoStudio>!

Mindig ketten voltak, mester és tanítvány. A Templomban gyakran mondogatták, hogy azokból lesznek a legjobb párok, akik ellentétei egymásnak.
Egy különösen idegőrlő pillanatban megfogadta, hogy amint megszabadul Anakintól, egy évet teljes magányban fog eltölteni valamelyik sivatagos bolygón, távol a Coruscanttól, távol az összes létező padavantól. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy addig is minden erejét a fiúval kapcsolatos feladatainak szentelje.

18. oldal, 1. fejezet – Az álmok bolygója (Aquila, 2003)

csartak P>!

A fülkék teli voltak mozgó micsodákkal. Olyan furcsák voltak, hogy egy darabig azt se tudta, hogyan írja le őket magában. Az üvegen csigalábú tárcsák mászkáltak, a szélük még világított is. Egy másik fülkében valami folyékony, alaktalan dolog mocorgott, olyan volt, mint egy viaszpacni vagy a folyékony láva, és fekete kötelekre vagy drótokra kapaszkodott, amelyek kinyúltak és szikráztak, a pacni pedig zöldesen fluoreszkált, valahányszor az üveghez vagy a bútorokhoz ért. Az utolsó fülkében pikkelyes lécek hajladoztak és imbolyogtak a lehetetlen szellőben, mint megannyi csirkeláb.
– Ez őrültség – mondta Suzy. – Nem jelent a világon semmit. Semmi nem történik, mert nincs értelme.

bBeatrix>!

Mostanáig-szólította meg magában teremtményeit-, könnyű dolgotok volt. Gond nélkül éltetek. Üldögéltetek a szérumotokban , lebzseltetek , és felszívtatok minden hormont , mire csak szükségetek volt. Még csak dolgoznotok sem kellett , hogy megéljetek. Nem kerültetek súlyos próbák elé, nem ért benneteket stressz. Nem volt szükségetek rá, hogy használjátok , amit tőlem kaptatok.

28. oldal

bBeatrix>!

– mindig úgy vélte , hogy a világ az ő személyes rejtvénye, és minden, amit megfejt és kigubancol …. az mind egyszerűen a természetéhez tartozik.

32. oldal