!

Gera Pál

Könyvei 17

Gera Pál: Állatkerti történetek
Gera Pál: Kutyasors
Gera Pál: Állatmesék gyerekeknek-felnőtteknek 2.
Gera Pál: Állatkerti történetek 2.
Gera Pál: Állatkerti regény
Gera Pál: Vidrás történetek
Gera Pál: Az ismeretlen állatkert
Gera Pál: Állatmesék gyerekeknek-felnőtteknek
Gera Pál: Szabadnak szülessenek – szabadon élhessenek…
Gera Pál: A megmérgezett folyó

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Állatkerti Kötetek a Természetért


Népszerű idézetek

>!
Cicu

A sok idő is kevés azonban, ha nem tudja az ember, mihez kapjon.

80. oldal

>!
Cicu

Megtanulta azt is, hogyan kell elkerülnie az ember útját, akit nem ismert ugyan, de félt tőle.

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Basa
>!
Cicu

De a kutya ilyen; hűségét és háláját azoknak tartogatta, akiket ismert, akikhez rövidke élete során valami kis érzelem is fűzte egyszerű valóját.

7. oldal

>!
Cicu

Az erdő magához öleli, behálózza a völgyeket és a dombokat.

13. oldal

>!
Cicu

– Takácshoz lépett, kezét annak vállára tette. – Hidd el, fiam, a bűntudat valamennyiünk számára okoz álmatlan éjszakákat, csak szégyelljük, ha mások is látják rajtunk.

64. oldal

>!
Cicu

De, amikor felértek a dombtetőre, megérezte, hogy nagy baj van.
Valami feléjük tartott: ismeretlen, rossz dolog, ami éppen, azért mert ismeretlen volt, félelmetes is. Szorosan egymás nyomában lépdeltek, és elérve egy testesebb fatuskót, lekuporodtak annak fedezetében. Ekkor látták meg az első embereket, akik alig néhány ugrásnyira tőlük törekedtek a sűrűben, hangoskodva, a fák törzsét csapkodva.

71-72. oldal

>!
Cicu

Tanítómesterük az eseménydús rideg mindennapok, és a zord és érzéketlen valóság volt, a nagybetűs valós élet.

32. oldal

>!
Cicu

Nehéz azonban a szavakat formálni, akkor, amikor az embert ismeretlen, de kedves érzelem hevíti, ami még nem szerelem, de nem is csak két kamasz billegő vonzalma. Ekkor már a szem többet mond, a mozdulat többet elárul minden kimondott betűnél.
A szenvedély magva ez, a szárbaszökkenés édes pillanata, a félt és remélt vágykeltésé.
Mert szó mi szó, Zsuzsa is Danival gondolt tegnap óta, és most, amikor magukban maradtak, csak egymás szemébe néztek és semmit nem szóltak, mert nem kellett semmit sem szólniuk.

103-104. oldal

>!
Cicu

Ismeretlen, idegen volt ez a világ.Nem szokta a fák sokaságát, az erdőszél illatát, az egymagában töltött perceket, és a félelmetes magányt. Ez idáig mindig volt körülötte valaki, ha nem a gazda, vagy az őt folytonosan babusgató gyerekek, akkor a macska; gőgös, buta jószág, de társa a napok múlásában. Most itt reszketett, a bokor alján összekuporodva várta, hogy gazdája ismét magához szólítsa ( hogy, de hogy futna hozzá! ), és hazavigye az ismerős falak közé.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Csahos
>!
Cicu

Megállt. Talán ekkor döbbent rá, hogy számára most már nincs hely a faluban. Nincs az öregember, és vele együtt ő sem kell. Mindenki elfordult tőle, kutya, ember, mindenki, akiket pedig ismert. És az öreg, vajon miért hagyta csak úgy magára? Mi történhetett?

Csahos, Basa és Pletyka sorsa ettől kezdve összeforrott, mint egy-eggyé tartozó sorsszerűség: elválaszthatatlan, összetartó barátokká kovácsolta őket a mindennapok rideg valósága. Ez a mese róluk szól, és nem csak róluk, hanem rólunk is, emberekről. kérlek, Kedves Olvasó, fogadd értéssel és megértéssel életük történetét.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pletyka
5 hozzászólás