!

George Lucas amerikai

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 64 film

NemFérfi
Életrajz

Képek 3

Könyvei 8

George Lucas: Csillagok háborúja
George Lucas – Cs. Horváth Tibor: Csillagok háborúja
George Lucas: Star Wars
George Lucas: A New Hope
George Lucas – Cs. Horváth Tibor – Fazekas Attila: Csillagok háborúja
George Lucas – Donald F. Glut – James Kahn: The Star Wars Trilogy
George Lucas – Donald F. Glut – James Kahn: Die Star Wars Saga
George Lucas: Star Wars – Episode IV.: Eine neue Hoffnung

Kapcsolódó sorozatok: Csillagok háborúja · Magyar Star Wars képregény-trilógia · Star Wars angol · Star Wars német · Összes sorozat »

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Kozmosz Fantasztikus Könyvek · Valhalla Science Fiction · Fazekas Attila összes képregénye


Népszerű alkotóértékelések


Népszerű idézetek

Bellatrissa>!

Artu panaszosan csippantott egyet.
– Nem – felelt Thripio –, nem hiszem, hogy kedvel téged.
A második csipogás sem enyhített a magasabbik robot szigorú hangján.
– Nem, én se szeretlek.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: C-3PO · R2-D2
4 hozzászólás
Vizsla>!

– És a lovagiasságodat hová tetted, Han?
– Amennyire emlékszem – tűnődött el Solo –, vagy öt évvel ezelőtt elcseréltem egy tízkarátos topázkristályért és három palack príma konyakért a Commenoron.

Nyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Luke Skywalker
ppayter>!

– Negola devdzsi vuldegger!

104. oldal, hatodik fejezet (Kozmosz Fantasztikus Könyvek, 1980)

2 hozzászólás
Constance>!

A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek. Nem csoda, ha hőssé lettek.

6. oldal, Előszó (Agave könyvek, 2014)

Somogyip>!

– Az én szótáramból hiányzik ez a szó; hogy szerencse, fiatal barátom, legföljebb a különböző tényezők kedvező találkozásáról lehet szó, ami az események ránk nézve előnyös alakulását idézi elő.

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · szerencse
Almost_Zed>!

Örülnék neki, ha egy napon, mondjuk kilencvenhárom éves koromban, meghódítanák a Marsot, és az első gyarmat ura így nyilatkozna majd: „Valójában azért csináltam az egészet, mert reménykedtem benne, hogy találok egy Wookie-t ott fenn.”

144. oldal, George Lucas · George Lucas

Kapcsolódó szócikkek: Mars
8 hozzászólás
Hippoforaccus>!

Két méter magas. Két lábon jár. Fekete köpönyege a háta mögött hullámzik, az arc örökké láthatatlan marad a sisak célszerű, mégis bizarr fekete fém légzőrostélya mögöt:ez volt a Szith rendjének nagyura; tiszteletet és félelmet ébresztett, ahogy végighaladt a lázadó hajó folyosóján.

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader
PAVideoStudio>!

Másik idő, másik galaktika.
A mesebeli Régi Köztársaság hatalmasabb volt, mint az idő, mint a távolság. Fölösleges tehát arról beszélni, hogy hol volt vagy miből lett, elég annyit tudni, hogy – az volt a Köztársaság.
Valaha, a Szenátus bölcs uralma és a Jedi-lovagok oltalma alatt, a Köztársaság virágzott és gyarapodott. De amint máskor is gyakran megesik, ha a gazdagság és a hatalom túllép egy bizonyos küszöböt, s dicsőségesből félelmetesbe csap át, most is megjelentek a színen a sötét erők, amelyeknek a gonoszsága csak a mohóságukkal vetekszik.
Tündöklése tetőfokán a Köztársaságot is utolérte végzete. Akár a leghatalmasabb faóriás, mely képes szembeszegülni bármilyen külső támadással, a Köztársaság, is belülről kezdett rothadni, noha az emésztő kór kívülről láthatatlan maradt.
A kormány néhány örökké nyughatatlan és hatalomra éhes tagjának, valamint a tekintélyes kereskedelmi szervezeteknek a támogatásával a nagyravágyó Palpatine szenátor ragadta magához a hatalmat: sikerült magát megválasztatnia a Köztársaság elnökének. Megígérte, hogy újra egyesíti a széthúzó népet, s visszaállítja a Köztársaság régi dicsőségét.
Amint azután biztosan ült az elnöki székben, kikiáltatta magát császárnak, s nem érdekelték többé a nép bajai. Nem sok idő kellett hozzá, s éppen az általa magas pozícióba ültetett tanácsadók és talpnyalók nőttek a fejére, és az igazságtalanságok ellen háborgó nép hangja nem jutott el a fülébe.
Miután csalással és árulással sikerült kipusztítaniuk a Jedi-lovagokat, akik ebben a galaktikában az igazság védelmezői voltak, a császári kormányzók és hivatalnokok hozzáfoghattak, hogy megszervezzék rémuralmukat a galaktika csüggedt világai fölött. Számtalan kis zsarnok használta fel a császári katonaságot és az egyre jobban elszigetelődő császár nevét arra, hogy saját személyes ambíciói előtt egyengesse az utat.
Az újabb gyalázatos gaztettek hírére azonban néhány bolygórendszer fellázadt. Az Új Rend ellenségének nyilvánították magukat, és megkezdték hatalmas harcukat a Régi Köztársaság visszaállításáért.
Kezdettől fogva nyomasztó hátrányban voltak azokkal a rendszerekkel szemben, amelyeket a császárnak sikerült igája alá hajtania. Azokban az első, sötét időkben szinte bizonyosnak látszott, hogy az ellenállás fennen ragyogó lángját elfojtják, még mielőtt az új igazság fénye bevilágíthatná az elnyomott és meggyötört népek galaktikáját…

A Whill Krónika Első Mondájából

„A lehető legrosszabb helyen, a lehető legrosszabbkor éltek. Nem csoda, ha hőssé lettek.”
Leia Organa, Alderaan szenátora

9-10. oldal, Előszó - Csillagok háborúja (Valhalla, 1993)

Hippoforaccus>!

Leia Organa hosszan nézte a hajót, s most őszinte csodálkozással az arcán fordult Solóhoz.
– Ezzel a ronccsal jöttek idáig? Maga bátrabb, mint gondoltam.

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Leia Organa
Constance>!

– De hisz annak a lánynak az életéről van szó!
– Boldog vagyok, hogy egyelőre még nem az enyémről.
– És a lovagiasságodat hová tetted, Han?
– Amennyire emlékszem – tűnődött el Solo –, vagy öt évvel ezelőtt elcseréltem egy tízkarátos topázkristályért és három palack príma konyakért a Commenoron.

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo