!

Gauranga Das

Teljes névSzűcs Gábor

Könyvei 2

Gauranga Das: A védikus asztrológia kézikönyve
Gauranga Das: Vasztu

Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Mivel a zodiákus a Kos jeggyel kezdődik, ezért a Kos és az utána következő minden második jegy (Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, Vízöntő) páratlan, míg a többi (Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak, Halak) páros jegy. A páratlan jegyek férfias természetűek, a párosak nőiesek. A páratlanoknak inkább kedvezőtlen, a párosaknak inkább kedvező az alaptermészetük.

17. oldal

cassiesdream>!

A Kos, a Mars pozitív, férfias oldala, kardinális tűzjegy, a Kálapurusa (az univerzális forma) feje. Mivel ez az első jegy, a Kos-szülött életét függetlenség, erő, önkifejezés és erős személyes ambíciók jellemzik.
A Kos típusú személyek dinamikusak, agresszívak, versengésre hajlamosak és nagy kezdeményezőkészséggel rendelkeznek. Gyakran intellektuális beállítottságú, jó felfogóképességű emberek. A természettudományok és a logika terén nagyon jól tudják kamatoztatni képességeiket, kutató, feltaláló válhat belőlük, mivel igen nyitottak minden új dologra. Függetlenek, kalandvágyók és kitűnően értenek a munkájukhoz. Heves érzelmek és szenvedélyek dúlnak bennük, de általában képesek uralkodni ezek felett. Sokszor akaratosak, impulzívak és önfejűek, mindenről van véleményük, néha kritikusak is lehetnek. Ugyanakkor, ha megtanulják analizálni önmagukat, jó pszichológus válhat belőlük. A kevésbé fejlett Kos típusúak dühösek, indulatosak, akarnokok lehetnek, a véleményüket gyakran ráerőltetik másokra és keresztülviszik azt, amit egyszer elhatároztak. Az ilyen embereket az indulataik és az ösztöneik vezérlik.
Bár harciasak, energiájukat inkább mentális, mint fizikai szinten fejtik ki. Gyakran bocsátkoznak vitába, de tettlegességhez ritkán folyamodnak. Néha hiú, zárkózott, vagy önmagukkal túl sokat foglalkozó emberek. Nagyon jó stratégiai érzékük van, de gyakran éppen a saját cselszövésük áldozataivá lesznek. Olykor túl sokat tépelődnek bizonyos dolgokon, aminek következtében hajlamosak a gyomorfekélyre ("emésztik magukat"). Gyakran egocentrikusak, nem elég érzékenyek másokra, ezért hasznukra válik egy olyan kapcsolat, amely kiegyensúlyozza ezt a tulajdonságukat. Általában fogékonyak az újdonságra. Lelki fejlődésük kulcsa az, hogy éles elméjüket az igazság kutatására használják, és ne arra, hogy önmagukat helyezzék az előtérbe.

21-22. oldal