!

Garay Zsuzsanna

Könyvei 9

Garay Zsuzsanna: Találkozások
Garay Zsuzsanna: Függőség
Garay Zsuzsanna: A kacatkuckó lakója
Garay Zsuzsanna: Bosszú
Garay Zsuzsanna: Zaklatás
Garay Zsuzsanna: Esőcsepp utazásai
Garay Zsuzsanna: Áldozat
Garay Zsuzsanna: Színek
Garay Zsuzsanna: Gyöngyös mesék

Népszerű idézetek

>!
Goory

Szerelem

Melegre vágyom,
izzani hevülésig,
fénnyé válni,
a Napba repülni,
s napsugárként
szemedben megpihenni.

8. oldal

>!
Miamona

A leírt szavakat, mondatokat bármikor elővehetem. időtlenné váltak. Ez adja számomra az erejüket, a varázsukat.

43. oldal

>!
Amadea

Miért jegyez meg egy tizenkilenc éves fiatalember egy tízéves kislányt? Talán, mert olyan szokatlan volt. Talán, mert már akkor megéreztem, hogy a jólneveltsége csak egy álarc, és a megfelelő pillanatra vártam, hogy előbukkanjon az igazi arca. Sok arcát láttam még a későbbiek során. Mindegyik más volt. Valahányszor azt hittem, hogy egy lépéssel közelebb kerültem a titkához, mindig kiderült, hogy csak egy kifestett maszkot láttam, és nem a valódi arcát.

13. oldal

>!
Goory

Nem válaszoltam. Hiszen hogyan mondjam el egy férfinak, akit akkor is okosnak és jó orvosnak tartanak, ha kopaszodik, ha kövér, hogy mit érez néha egy nő, akinek a külsejére mindenkinek joga van megjegyzést tenni? És csak a fiatal, az egészséges az, aki számít. Ha sovány vagy, ha kövér, ha őszülsz, akkor ott a kényszer, hogy változz meg, mert különben nem fogadnak el. Ha túlsúlyos valaki, akkor a fogyókúra szinte kötelező; ha megjelennek az ősz hajszálak, akkor ott a hajfesték; és kell a smink, kell a szép ruha, a kosztüm, a tűsarkú cipő, az ékszer, mert ha nem, akkor megszólnak, mert szóvá teszik, hogy tavaly is ez volt rajtad.

>!
dtk8 P

– Most megbántottalak, ugye? – bújt hozzá Kópé. – Nem akartam. Hidd el, igazán nem szomorítanálak el szántszándékkal. Kedves vagy, hogy gondoltál rám, de fogadd el, hogy én más vagyok.
A kislány még mindig hallgatott.
– Na, szólj már valamit! – unszolta a manó. – Hiszen barátok vagyunk, nem? És a barátok megmondják az igazat egymásnak.
– Így van. Az őszinteség nagyon fontos – suttogta Dóri.

90.

>!
Goory

Milyen érdekes! Az emberekben több a megértés, ha béna a karod, vagy ha fél lábad van, mint ha lelki problémáid vannak. Ezek tabu dolgok. Erősebb tabuk, mint a pénz vagy a vallás.

Kapcsolódó szócikkek: tabu
>!
Goory

Hangpróba… egy… kettő… három.

(első mondat)

>!
Pöfivonat P

A szépség is fontos – fejtegette akkor anyám-, sőt, a mai világban, ahol annyi erőszak, kegyetlenség van, még inkább szükség van arra, hogy kényeztessük a szemünket, a lelkünket. Tudod te, milyen színű és alakú a rózsa, az ibolya vagy a búzakalász? Ott vannak a terítőn, még akkor is, amikor kinn a földeket hó borítja, és nem látsz semmiféle zöldet.

43. oldal

>!
Goory

Ismersz-e?

Ne faggass! Ne kérdezz! Így nem tudok.
Minden szó, amit magamról elárulok
ajándék, neked. Szent titok,
csiszolatlan gyémántok,
melyekből kirakhatsz egy arcot,
aki talán én vagyok.

35. oldal