Kapcsolódó kiadói sorozatok: Zsebszakácskönyvek Alexandra
Bor: egy csepp alkohol kiemelheti az ételek ízét.
26. oldal
A receptek jönnek-mennek, mint a bumeráng.
110. oldal
Négy személyre a kínaiak mindig öt adag ételt készítenek, azaz eggyel többet, mint ahányan az asztalhoz ülnek.
31. oldal
Kínába utazik? Szeretne valami ajándékot vinni? Felejtse el az elegáns parfümöket, és vigyen inkább valami ehetőt!
145. oldal
Paradicsom, paradicsom, hova is lennénk nélküled?
140. oldal
A zöldborsó neve jobban tetszik angolul: snow bean (hóbab). Mintha csak télen teremne…
122. oldal
A kesudiót helyettesíthetjük mogyoróval vagy fenyőmaggal.
A híres sao olyan hagyományos sütési mód, amikor nem egyszerre pirítjuk meg a hozzávalókat.
22. oldal
Apám 1952-ben nyitotta meg első éttermét Lyonban.
(első mondat)
Természetesen a bélszín a legízletesebb.
27. oldal