!

Gabriel Wolf magyar

1977. szeptember 2. (Budapest) –

Flow I
217 figyelő · 224 figyelt · 76 értékelés · 12 polc · 122 karc · 0 észlelés
Teljes névFarkas Gábor
NemFérfi
Honlaphttp://gabrielwolfblog.wordpress.com/
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Wolf
Facebookhttps://facebook.com/gabrielwolf.iro
Twitterhttps://twitter.com/GabrielWolf_iro
Életrajz

Képek 6

Könyvei 64

Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Gabriel Wolf: Az éjféli fojtogató!
Gabriel Wolf: Kellünk a sötétségnek
Gabriel Wolf: Egy robot naplója
Gabriel Wolf: A sötétség mondja…
Gabriel Wolf: Mit üzen a sír?
Gabriel Wolf: Gépisten
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán
Gabriel Wolf: A bunker

Kapcsolódó sorozatok: Mit üzen a sír?, Pszichopata Apokalipszis, Kellünk a sötétségnek, Gépisten, A napisten háborúja, Valami betegesen más!, Odalent, A halhatatlanság hullámhosszán, Rise of the Homeless, Hit, Humor vagy szerelem, Árnykeltő, Faith, Psychopath Apocalypse, Ahová sose menj

Szerkesztései 3

Gabriel Wolf (szerk.): Robot / ember
Gabriel Wolf (szerk.): Oberon álma
Gabriel Wolf (szerk.): Az erdő mélyén

Fordításai 4

Gabriel Wolf: A legsötétebb szabadság ura
Gabriel Wolf: Dance with the Dead
Gabriel Wolf: Soylentville (angol)
Gabriel Wolf: Diary of a robot

Antológiák 2

Nemes István (szerk.): A bölcsesség kapuja
Gabriel Wolf (szerk.): Robot / ember

Róla szóló könyvek 1

Szélesi Sándor (szerk.): Átjáró 2.

Népszerű alkotóértékelések

>!
Black_Dawn

Gabriel Wolf

Ő valami valóban különlegeset csinál és képvisel.
Talán nem is lehet minden írói módszerét szavakkal jellemezni és elmagyarázni, még talán felfogni sem.
Nálam valamiért mégis működik, amit csinál: A humoros része is, az elvont/misztikus része is, sőt még a horror és az izgalom is, mivel egyszerre többféle műfajban ír.

Wolf alkotásaira (nemcsak a regényeire gondolok, de a dalaira is) valahogy azt tudnám talán mondani, hogy… művészi értelemben véve…
Ő egy másik világban él.
És én borzasztóan szeretnék egyszer elutazni egy ilyen érdekes, mindentől különböző, csodákkal teli helyre, hogy úgy láthassam a világot, ahogy ő.

2 hozzászólás
>!
boszii I

Gabriel Wolf

Igyekszem nem elfogult lenni, de… lehet az leszek :)
Gabriel Wolf fantasztikus író! Most olvasom tőle a második regényt (Gépisten; az első a Mit üzen a sír volt), eszement jól ötvözi a humort az általa kiválasztott műfajokkal. Szerintem a magyar horror és scifi koronázatlan királya..:)
De remek ember is, mert az eddig lezajlott és éppen zajló pályázatok alapján láthattuk, hogy mennyi energiát fektet abba, hogy teljesen kezdő szerzőket a csillagos égig juttasson. Nem nagyon tudok mondani még egy embert, aki ennyire önzetlenül segítene azokon, akiket minden már kiadó félredob, de ő esetleg meglát valami kis apró csillanást a szövegekben.
És még az se maradjon ki, hogy mennyire nagyszerű grafikus. Nézegettem az általa készített borítókat, és miután elolvastam például a Mit üzen a sír-t, minden összeállt, hogy mi, miért van a borítón, és így tovább. Abszolút tehetség! ♥♥ Alkoss még sokáig :)

2 hozzászólás
>!
valszi

Gabriel Wolf

Most olvastam Wolf Pszichokalipszis című regényét. Nagyon tetszett! Szerintem ebben az íróban nagy tartalékok vannak. Több, mint amit gondolna az olvasó.

1 hozzászólás
>!
misszi68

Gabriel Wolf

Nagyon tetszett a Gyógymód: Szerelem! Más írásait is el fogom olvasni, ha tehetem. ♥

Most olvastam el a Kellünk a sötétségnek című könyvét (is).
Egyszerűen fantasztikusak ezek a könyvek! Nem tudok rá jobb szót!
Olyan fantázia, stílus és egyéniség van bennük, amit nagyon kevés szerző művében tapasztaltam eddig.
A Kellünk a sötétség az egyik legérdekesebb misztikus könyv, amit valaha magyar írótól olvastam. Elképesztő egy történet ez. Ha valaki újszerű élményre vágyik, akkor ez a könyv befutó lehet nála is!
Én nyertem meg a Pszichokalipszis nyomtatott könyvet az egyik nyereményjátékon.
Hát, ha az is ennyire jó lesz, mint ez, akkor minden bizonyyan megvan az új kedvenc magyar szerzőm! És ezt most nem hálából mondom a megnyert könyv miatt, de tényleg így gondolom! ;)

1 hozzászólás
>!
havoC

Gabriel Wolf

Eddig két könyvét olvastam, mindkettő teljesen más volt és mindkettő halálosan meglepett a maga módján (jó értelemben)!

1 hozzászólás
>!
bera

Gabriel Wolf

Már két horror írását is volt szerencsém elolvasni. A Sötétség mondját meglepően ijesztőnek és hátborzongatónak találtam.
A Kellünk a sötétségnek regény viszont egyedülállóan jó! Olyan fordulatok és ötletek vannak benne, amin egyszerűen még azóta sem bírok magamhoz térni! :D
Maradok ezentúl is Tisztelettel olvasója!

1 hozzászólás
>!
Cicamama

Gabriel Wolf

Röviden úgy tudnám összegezni Wolf írói stílusát, hogy hollywoodi színvonalú könyvek (mintha egy amerikai mozifilmet nézne az ember a jobbik fajtából) közben itt-ott megtűzdelve egy kis Laár Andrásos brillírozó humorral.
Én nagyon megszerettem a könyveit. :-)

2 hozzászólás
>!
Gombolyag

Gabriel Wolf

Eddig három könyvét kedvenceltem. És most A halhatatlanság hullámhosszán számomra végleg feltette az i-re a pontot. Végérvényesen rajongójává váltam a munkásságának!
Köszönöm szépen ezt az élményt, nagyszerű volt ez a könyv. De persze a többi is!

1 hozzászólás
>!
walkingdead

Gabriel Wolf

Két regényét olvastam eddig. Mind a kettő MAX pontszám. Szerintem ez önmagáért beszél.

1 hozzászólás
>!
lokii

Gabriel Wolf

Nekem tavaly 2017 óta az egyik kedvenc íróm lett . Nemcsak mint magyar író, de úgyis mint magyar+külföldi . Annyira egyedi könyveket ír, ráadásul nagyon szórakoztató és izgalmas módon, hogy ezt nagyon kevés író képes megugrani . Akár egyetért velem valaki ebben akár nem . Én nem vagyok író de olvasóként ezt érzem, ha Wolf könyveit olvasom .

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Gombolyag

Leair ráadásul nem iszik, nem drogozik és már évek óta még a dohányzásról is leszokott. Egészségesen él, mégis több baj éri, mint egy felelőtlen, önpusztító típust.

>!
Gombolyag

Ő is ismert az neten mindenkit, akit csak érdemes volt, mégsem találkozott soha egyikükkel sem. Huszonkét éves volt, alacsony, rövid barna hajú, átlagos, vékony alkatú és kifejezetten szép arcú. Mégsem tudta róla ezt senki a több száz emberből, akikkel utóbbi néhány évét chat szobákban átbeszélgette… a nagy büdös semmiről.

>!
Gombolyag

Nola ekkor egy pillanatra elmosolyodott. Nem bírta megállni. Még ilyen borzalmas körülmények között is… férje mindig tudott mondani valami hülyeséget, amin röhögnie kellett. Persze csak azért nevetett volna, mert tisztában volt vele, hogy Leir csak viccel. Imádta érte, hogy ilyen.

>!
Gombolyag

Leir leleményességével már korábban is emberéleteket mentett. Nem lett volna fair a többiekre nézve, ha pont ő marad otthon. Szükségük volt egy hősre… Bár most, ebben a pillanatban Nolának is nagy szüksége lett volna egyre…
– (Az én hősöm) – gondolta magában büszkén, még intenzívebben könnyezve. Ő is velük mehetett volna akár, hogy ne szakadjon el a férjétől, de nem tehette. Valakinek figyelnie kellett a négy beteg emberre és ápolni őket.

>!
Mirmur

Sybil nem csak munkaidejét, de szabadidejét is a világhálón töltötte felszínes beszélgetésekkel, melyet vadidegennek folytatott.

Kapcsolódó szócikkek: Sybil
>!
Perly P

– Van egy ötletem! – ordította feszülten James. – Rakjuk tele a táblát a konferencia teremben rajzszögekkel! Ezentúl mindig, ha megöl valakit a gyilkos, jelöljük meg a térképen! Utána a rajzszögeket összekötjük piros színű fonallal és ez pontosan megmutatja majd, hogy mikor és hogyan öl a gyilkos! Ez alapján pontosan tudni fogjuk, hogy ki ő és mikor és hol öl, és azt is, hogy hol lakik! Meg fogjuk tudni ebből tehát végre a címét is!
– Zseniális vagy, cimbora! – Mindig is lenézte Jamest a szar ötleteiért. – De előbb tartóztassunk még le néhány drogkereskedőt a szomszéd épületben az izgalom kedvéért!
– Én is szeretlek! Menjünk!

10. oldal

>!
valszi

– Ilyesmit még sosem próbáltam! Megáll rajtad az eszem! Te és az elméleteid! – korholta barátját.
– Tudod, miért idegesítőek az elméleteim?
– Miért?
– Mert működnek. Nehéz az ilyesmit megemészteni. Néha még nekem is.

Kapcsolódó szócikkek: Rothaar
>!
AttilaB

Batongnak megszólalni sem volt kedve. Azért sem, mert nem brillírozott különösebben az elméletek felállításában. Ő inkább a gyakorlatban hitt. A zabálás gyakorlatában. És felettébb elkeserítette, hogy semerre sem lát őzgidákat ugrálni, amik csak arra várnak, hogy ő letaglózza őket és felzabálja akár sülve, akár ájultan, de élve. Azért a végén mégiscsak megszólalt:
– Itt nincs kaja.
– Egyél bokrot – javasolta Eszkhil mosolyogva. – Tele van vele az erdő. Amúgy is rád fér egy kis életmódváltás. Elég hamar fáradsz, barátom. Több vitaminra lenne szükséged.

Kapcsolódó szócikkek: Batong · Eszkhil
>!
Black_Dawn

– …És, Ecker!
– Igen, uram?
– Nehogy aztán lelője nekem Darxley-t vagy ilyesmi! Felfogta egyáltalán, mi a dolga?
– Igen, uram! Csak megfigyelni megyek!

Kapcsolódó szócikkek: A névtelen ezredes · Christopher Ecker
>!
Black_Dawn

Chris a barátnőjével is ezért szakított nemrég, mert a lánynak elege lett a fegyvermániájából. Miért lenne az mánia, ha az ember pisztolyt tart a párnája alatt? Ha egyszer van rá fegyverviselési engedélye, akkor miért ne tehetné? Nem Chris hibája, hogy egyszer elsült éjszaka! Az ember össze-vissza hadonászik álmában. Pláne akkor, ha van egy enyhe poszttraumatikus háborús stressz szindrómája is. A ravaszt is meghúzhatja az ember, ha épp a párnája alatt van a keze. A lány nem sérült meg, csak sokkolta az eset. Többet nem volt hajlandó Chrisnél aludni. Annyi baj legyen!
Legalább most behozhatja végre maga mellé a puskákat az ágyba! Nem is olyan rossz dolog egyedül élni. Néha egy rakás fegyver jobb társ, mint egy szőke fotómodell.

Kapcsolódó szócikkek: Christopher Ecker
1 hozzászólás