!

Gabriel Sandstone

Könyvei 1

Gabriel Sandstone: A remény sírhantja

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Osiris Könyvek Cherubion

Antológiák 10

Nemes István (szerk.): Az Alkony Királyai
Nemes István (szerk.): A halál színháza
Nemes István (szerk.): Izzó parázs
Nemes István (szerk.): Haláltánc
Nemes István (szerk.): 100 mini fantasy történet
Nemes István (szerk.): A Romok Úrnője
Nemes István (szerk.): Norstraden csillaga
Nemes István – Hüse Lajos (szerk.): Nordes – A Timberston-ház
Nemes István (szerk.): Mytheronból szeretettel
Nemes István – Bihonné Király Edit (szerk.): Harminc év

Népszerű idézetek

Allanon>!

Mit csinálsz te itt, kicsi Rienna? – kérdezte a robosztus férfi szinte gügyögve, miközben a lány napsárga fürtjeit cirógatta. – Nem úgy volt, hogy te vásárolsz, míg én szétnézek?
– De úgy, ám az az ember megígérte nekem, hogy megmutatja, hogyan tud repülni! – bökött a deszka közepén dagadt hernyóként heverő barátra.
– Gondolom javarészt lefelé… azt meg zuhanásnak hívják – vonta meg a vállát a Jacq-nak nevezett óriás. – Nincs azon semmi érdekes. Miért nem engeded már le onnan?

Allanon>!

…a végzet egy igen komisz tulajdonsága, hogy mindenkinél gyorsabb.

Allanon>!

A falusiak már nem remekeltek olyannyira, mint az odafent hadakozó lovag. Mintha tovatűnt volna a tűz, ami korábban bennük lángolt, tévelyegve, esetlenül bóklásztak elhullott társaik, szeretteik mellett, s úgy váltak prédájává a közöttük mászkáló zombiknak, hogy még csak fegyvert sem emeltek rájuk. A halottak pedig megmozdultak, és csatlakoztak a zombik egyre népesebb táborához.

trombitang>!

Rufus barát még egyszer számba vette az általa ismert, összes égi hatalmasság nevét, hogy még csak véletlenül se feledkezzen meg egyikükről sem, s amikor úgy érezte, immáron teljes a lista, újfent elátkozta mindet. Aztán megint és megint. Rajuk citálta az összes trágárságot, ami eszébe jutott, s olykor meghökkentő nyelvi találékonyságról téve tanúbizonyságot még igazi egyéni nüánszokat is alkotott. Ráadásul olyan vehemenciával tette mindezt, hogy a hírhedten közönséges khumari ork szénégetők vélhetően tátott szájú áhítattal merednének rá, és nevét csak súgva, babonás tisztelettel mernék emlegetni néhanapján, söröskriglijük árnyékából.