!

Frei Tamás magyar

1966. május 21. (Pécs) –

NemFérfi
Honlapfrei.hu
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Frei_Tamás
Facebook@freitamas
Életrajz

Képek 3

Könyvei 7

Frei Tamás: A megmentő
Frei Tamás: A bankár
Frei Tamás: 2015
Frei Tamás: Agrárbárók
Frei Tamás: Bábel
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja
Bertfai Gergely – Berecz Anna – Frei Tamás – Hardy Mihály – Kövesdi Péter – Lendvai Szabolcs – Radnai Péter – Nagy Mariann: Egyenleg – Képtelen történet

Kapcsolódó sorozatok: André · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

>!
Light_House

Frei Tamás

Frei Tamást már a Dossziék miatt is kedveltem, mert a riportjait mindig más szemszögből mutatta be, mint bármelyik másik riporter. Olyan helyeket, embereket mutatott be, amit/akit más nem.
A könyvei viszont lenyűgöztek. Elolvastam A megmentő-t, és először szinte végigrohantam a regényen, alig tudtam letenni. Aztán újra elolvastam, lassabban, alaposan, és nem győztem csodálkozni, hogy tudott ilyen jót írni Tamás. A bankár is nagyon tetszett, és nagyon várom, hogy olvashassam a 2015-öt.
Tamás hihetetlen tájékozott ember, és a könyveiben ezt nagyon jól látható.

>!
Credoka

Frei Tamás

Olvastatja magát az André trilógia minden kötete. Elképesztôek a leíró részei, a cselekmény és a karakterek pedig zseniálisan felépítettek és összetettek.

>!
kemenesi

Frei Tamás

Profi módon megírt könyvek, várom a következőt.
Szerintem Frei Tamás a mai magyar akció-krimi irók egyik legjobbja.
Duncan Shelley kunoichi trilógiája hasonló az „Andre trilógiához”…


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Magyarországon már az adó is adózott.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: adó
>!
mate55 

Vagy szarvasra vadászunk, vagy nőre, a háború már csak ilyen!

117. oldal

>!
gjudit8

Bankot rabolni nem fegyverrel kell, Vilmos, nem álarcban. Bankot úgy rabolsz, hogy te vagy a bankigazgató.

49. oldal

1 hozzászólás
>!
gesztenye11 

– Mondjuk, lehetne esetleg tanulni a kelet-európaiaktól, nem? – kezdett óvatosan Ferdinand Krieghoff abba, amiért iderepült Rómába. Nem nagyon látott más megoldást, mint nyíltan kimondani, amit gondol. – Ott aztán nyoma sincs se arabnak, se afrikainak, mégis félnek tőlük. Nem kellene ezen egy kicsit elgondolkodni? Elemezni egy csöppet a lengyel és a magyar technikát? Meg a többi posztkomcsi országot? Hogy arrafelé az emberek úgy is félnek, hogy konkrétan nincs kitől?

114. oldal - Róma - Olaszország

>!
mate55 

A katona, akinek már nincsenek gátlásai, mert megtanulta, hogy a világ még annál is borzalmasabb, mint amilyennek a legrosszabb pillanataiban gondolta.

103. oldal

>!
pannik P

…azok vannak a társadalom tetején, azok irányítanak, akik már elve oda is születtek, akik képletesen, de néha szó szerint is, már ötszáz éve ott lebegnek. Nincs felemelkedés. Nincs változás. Nincs átjárás. Minden más csak illúzió. A munka és a szorgalom csak illúzió. Hogy azzal előre lehet jutni.

198-199. oldal

>!
Risus P

– De a legszebb magyar szó, András, az a szerelem.

355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Diosz P

Didier szerint ugyanis a volt kommunista országok titkosszolgálatai még ma is tele vannak a régi, KGB-korszakos munkatársakkal. Mert a +régi+ banda felét kirúgták ugyan, de a másik fele valahogy átmentette magát, köpönyeget fordított, vagy csak azt hazudta hogy fordított.
És a posztkomcsi világban ezt el is hitték nekik, mert a posztkomcsi világban a demokraták is posztkomcsik voltak, csak rájöttek, hogy most már templomba kell járniuk, nem pedig pártgyűlésre, mint korábban.

443. oldal

>!
agisajt

Mert Adrienn a betűkhöz menekült. Az álmatlanul töltött éjszakák után, ahelyett hogy altatót vett volna be, inkább olvasni kezdett. Átolvasta a hosszú, sötét órákat, reggel két csésze kávéval ébren maradt, és bement az Akadémiára. Aztán kora délutántól itt ült a teraszon, és olvasott tovább.

217. oldal