!

Frei Tamás magyar

1966. május 21. (Pécs) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó · 5 film

Nemférfi
Honlapfrei.hu
Facebook@freitamas
Életrajz

Képek 3

Könyvei 8

Frei Tamás: A megmentő
Frei Tamás: A bankár
Frei Tamás: 2015
Frei Tamás: Bábel
Frei Tamás: Agrárbárók
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja
Frei Tamás: Babel (angol)
Bertfai Gergely – Berecz Anna – Frei Tamás – Hardy Mihály – Kövesdi Péter – Lendvai Szabolcs – Radnai Péter – Nagy Mariann: Egyenleg – Képtelen történet

Kapcsolódó sorozatok: André · Összes sorozat »


Kiemelt alkotóértékelések

Hannelorka P>!

Frei Tamás

Frei Tamás egy hihetetlenül sokoldalú személy. Világlátott kozmopolita, amellett művelt és olvasott közszereplő, aki becsülendő módon nem tartja távol magát a világgazdasági és politikai eseményektől. Ezekben a kérdésekben nemegyszer állást foglalt publicisztikáiban vagy a közösségi médiában is.
Először A bankárt vettem kezembe az André-sorozatból és azonnal a kedvencem lett, utána elkezdtem az elejétől követni a főszereplő, André Calvi sorsát a sorozaton át és a többi kötetet is lenyűgözőnek találtam, olyanoknak, amiket kezébe adok ismerőseimnek, hogy „ezt muszáj elolvasnod, annyira jó”. Izgalmas események, részletes, de nem túlírt karakterleírások, fantasztikus, valósághűen ábrázolt helyszínek és bár a realitástól valószínűleg nem sokban eltérő, mégis elképesztő fikciók és fordulatok jellemzik a regényeit. off

Light_House>!

Frei Tamás

Frei Tamást már a Dossziék miatt is kedveltem, mert a riportjait mindig más szemszögből mutatta be, mint bármelyik másik riporter. Olyan helyeket, embereket mutatott be, amit/akit más nem.
A könyvei viszont lenyűgöztek. Elolvastam A megmentő-t, és először szinte végigrohantam a regényen, alig tudtam letenni. Aztán újra elolvastam, lassabban, alaposan, és nem győztem csodálkozni, hogy tudott ilyen jót írni Tamás. A bankár is nagyon tetszett, és nagyon várom, hogy olvashassam a 2015-öt.
Tamás hihetetlen tájékozott ember, és a könyveiben ezt nagyon jól látható.

Credoka>!

Frei Tamás

Olvastatja magát az André trilógia minden kötete. Elképesztôek a leíró részei, a cselekmény és a karakterek pedig zseniálisan felépítettek és összetettek.

Kemenesi>!

Frei Tamás

Profi módon megírt könyvek, várom a következőt.
Szerintem Frei Tamás a mai magyar akció-krimi irók egyik legjobbja.
Duncan Shelley kunoichi trilógiája hasonló az „Andre trilógiához”…


Népszerű idézetek

robinson >!

Magyarországon már az adó is adózott.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: adó · Magyarország
gjudit8>!

Bankot rabolni nem fegyverrel kell, Vilmos, nem álarcban. Bankot úgy rabolsz, hogy te vagy a bankigazgató.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bank · bankrablás
1 hozzászólás
gesztenye11 >!

– Mondjuk, lehetne esetleg tanulni a kelet-európaiaktól, nem? – kezdett óvatosan Ferdinand Krieghoff abba, amiért iderepült Rómába. Nem nagyon látott más megoldást, mint nyíltan kimondani, amit gondol. – Ott aztán nyoma sincs se arabnak, se afrikainak, mégis félnek tőlük. Nem kellene ezen egy kicsit elgondolkodni? Elemezni egy csöppet a lengyel és a magyar technikát? Meg a többi posztkomcsi országot? Hogy arrafelé az emberek úgy is félnek, hogy konkrétan nincs kitől?

114. oldal - Róma - Olaszország

mate55 P>!

A katona, akinek már nincsenek gátlásai, mert megtanulta, hogy a világ még annál is borzalmasabb, mint amilyennek a legrosszabb pillanataiban gondolta.

103. oldal

mate55 P>!

Vagy szarvasra vadászunk, vagy nőre, a háború már csak ilyen!

117. oldal

pannik>!

…azok vannak a társadalom tetején, azok irányítanak, akik már eleve oda is születtek, akik képletesen, de néha szó szerint is, már ötszáz éve ott lebegnek. Nincs felemelkedés. Nincs változás. Nincs átjárás. Minden más csak illúzió. A munka és a szorgalom csak illúzió. Hogy azzal előre lehet jutni.

198-199. oldal

Diosz P>!

Didier szerint ugyanis a volt kommunista országok titkosszolgálatai még ma is tele vannak a régi, KGB-korszakos munkatársakkal. Mert a +régi+ banda felét kirúgták ugyan, de a másik fele valahogy átmentette magát, köpönyeget fordított, vagy csak azt hazudta hogy fordított.
És a posztkomcsi világban ezt el is hitték nekik, mert a posztkomcsi világban a demokraták is posztkomcsik voltak, csak rájöttek, hogy most már templomba kell járniuk, nem pedig pártgyűlésre, mint korábban.

443. oldal

Risus P>!

– De a legszebb magyar szó, András, az a szerelem.

355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
agisajt>!

Mert Adrienn a betűkhöz menekült. Az álmatlanul töltött éjszakák után, ahelyett hogy altatót vett volna be, inkább olvasni kezdett. Átolvasta a hosszú, sötét órákat, reggel két csésze kávéval ébren maradt, és bement az Akadémiára. Aztán kora délutántól itt ült a teraszon, és olvasott tovább.

217. oldal