!

Frederick Forsyth brit

1938. augusztus 25. (Ashford, UK) –

Honlapwww.frederickforsyth.co.uk
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Frederick_Forsyth

Könyvei 44

Frederick Forsyth: A Sakál napja
Frederick Forsyth: Az Odessa-ügyirat
Frederick Forsyth: Ikon
Frederick Forsyth: Isten Ökle
Frederick Forsyth: A negyedik jegyzőkönyv
Frederick Forsyth: Az ördög alternatívája
Frederick Forsyth: A háború kutyái
Frederick Forsyth: Manhattan fantomja
Frederick Forsyth: Halállista
Frederick Forsyth: A Kobra

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Reader's Digest válogatott könyvek, Albatrosz könyvek, Meglepetés könyvek

Antológiák 1

Gy. Horváth László (szerk.): Égtájak 1988/89

Népszerű idézetek

>!
paf P

Az ötéves Shane Richardnak, kinek szeretetteljes figyelme nélkül ez a könyv feleannyi idő alatt készült volna el.

(ajánlás)

4 hozzászólás
>!
Turms P

The second task was to infiltrate the mechanisms of political power. Avoiding the high levels, former Nazis slipped into the grass-roots organization of the ruling party at ward and constituency level. Again, there was no law to forbid a former member of the Nazis from joining a political party. It may be a coincidence, but unlikely, that no politician with a known record of calling for increased vigour in the investigation and prosecution of Nazi crimes has ever been elected in the CDU or the CSU, either at Federal level or at the equally important level of the very powerful Provincial Parliaments. One politician expressed it with crisp simplicity – 'It’s a question of election mathematics. Six million dead Jews don’t vote. Five million former Nazis can and do, at every election.'

211-212. oldal, 9. fejezet (Arrow Books, 2011)

>!
Tiger205

Márciusban hajnali hat óra negyvenötkor még hűvös van Párizsban, és ha valakinek kivégzőosztag elé kell állnia, mintha még sokkal hűvösebb volna.

(első mondat)

>!
paf P

Az angol halkan felsóhajtott, mint akit újfent elképeszt az embernek az a képessége, hogy szükségtelenül bonyolítsa létét e földön.

117. oldal, 6. fejezet

>!
Selous

Három ember úgy képes megtartani egy titkot, ha a háromból kettő halott.

36. oldal

>!
Maya 

Minden diktatúra legfőbb gyengéje, hogy hatalmas bürokráciát épít ki. Aminek nincsen nyoma a nyilvántartásban, az nem létezik.

36. oldal (Magyar Könyvklub, 1996)

>!
daney

A kollektív bűn, a bűnös nemzet eszméjét, amely magába foglalja a hatvanmillió németet, a gyerekeket, nőket, a nyugdíjasokat, katonákat, tengerészeket és pilótákat is, eredetileg a szövetségesek fogalmazták meg, de a gondolatot azóta kiváló eredménnyel adaptálták az SS egykori tagjai is. Ez a teória a legjobb szövetségesük, mert ők a legtöbb némettel ellentétben felfogták, hogy mindaddig, míg a kollektív bűn eszméje él, senki nem fog egyéni gyilkosok után kutatni. Következésképpen az SS gyilkos tagjai ma éppen a kollektív bűn teóriája mögött rejtőznek.

>!
Avellana

Egyszer, annyi évvel ezelőtt, egyszer az életemben, egy röpke órára azt hittem, megtaláltam a szerelmet. Valami nagyobbat, melegebbet, mint létem végtelen keserűségét…

Manhattam Fantomja

Kapcsolódó szócikkek: Erik Mülheim
>!
lalalac

Részben azért tudta ilyen átkozottul jól csinálni, mert amíg – még jóval a háborút megelőzően – le nem zuhant és el nem vesztette mindkét lábát, élvonalbeli műrepülő volt. Részben pedig éppen azért, mert hiányzott a lába. Amikor ugyanis a vadászpilóta éles kanyart vesz, vagy teljes motorerővel végzett bukórepülésből kapja fel a gépet – légi harcászatban mindkét mutatvány életfontosságú –, igen erős nehézségi erők hatnak a testére.
Ennek hatására a felsőtestből kiáramlik a vér, és emiatt akár el is veszítheti az eszméletét. Mivel azonban neki nem volt lába, a vér a felsőtestében, az agyhoz viszonylag közel maradt, és a század tagjai hamar meggyőződhettek róla, hogy szűkebben tudja venni a kanyarokat, mint ők. A légiparádé végeztével az újdonsült századparancsnok letette a Hurricane-t, kimászott, és a némán bámuló kanadaiak felé bicegett.
– A nevem Douglas Bader – mondta – , és mi leszünk az egész kurva légierő legjobb százada.

33. oldal