!

Franz Josef Degenhardt német

1931. december 3. (Schwelm, Westphalia, Németország) – 2011. november 14. (Schleswig-Holstein, Németország)

NemFérfi
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Franz_Josef_Degenhardt

Könyvei 2

Franz Josef Degenhardt: Üszkös terep
Franz Josef Degenhardt: Justitia FC

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Európa Zsebkönyvek, Európa Modern Könyvtár, Magvető Világkönyvtár


Népszerű idézetek

>!
regulat

Nem értetek ti semmit, mondta, amikor mi egyszerűen csak egy érintésre vágyunk, csupán fecsegésre, mint én odafelé, akkor ti azt rögtön gyengeségnek vagy üzekedhetnéknek vagy ilyesminek veszitek, és megindultok, mint vadászó eleink tízezer évvel ezelőtt.

150. oldal (Magvető, 1982)

Franz Josef Degenhardt: Justitia FC vagy Hogyan menjünk végig a gyorsvasúti híd korlátján

>!
regulat

A környezetvédők kocsigyűlöletével sohasem egyezett. Tudta, hogy az autó megtörte az uralkodó osztály utazási privilégiumát: ki a viskóból, slumból és gettóból, sunyin lapítók sötét odúiból, hetedik emeletek fehér, szikkasztó másfélszobásaiból, ki, aztán gyerünk, gyerünk valahová, a négy bádogfal pedig megóv esőtől, hidegtől. Ezer évig álmodtak erről a gyalogosok az útszélen, sapkájuk a kezükben, alázatosan pillantottak föl a lován ülő uraságra, buzgón görnyedtek-hajlongtak, a delizsánszok kerekei meg nyakig fenték őket sárral.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: autó
>!
regulat

Mindig más idők vannak. Hol rövid a haj, hol hosszú. Hol löveglemezt gyártanak odalenn az üzemben, hol Coca-cola-automatát. A páncélosok hol szürkék, hol meg zöldre festik őket. Ennyire különböző minden.

102. oldal

>!
regulat

Hannoverhez már közel Bruno Kappel észrevette, hogy követik.

(első mondat)

>!
regulat

(…) az ő Muszorgszkij és más orosz romantikusok iránti lelkesedéséről azt tartottam, hogy ez a jobb körök leányainak pótkielégülése a közönséges bűnök utáni vágy elfojtásának fejében.

220. oldal (Magvető, 1982)

Franz Josef Degenhardt: Justitia FC vagy Hogyan menjünk végig a gyorsvasúti híd korlátján

>!
regulat

(…) a bűnüldöző hatóságok al- és középső intézménye a fölérendelt és a felső hatóságok hangnemére törekszik, a nagypolgári köznyelv, az igazságügyi és a katonai szókincs és az osztályárulói fontoskodás keverékzsargonja

124. oldal