!

Félix J. Palma spanyol

1968 (Sanlúcar de Barrameda (Spanyolország)) –

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Teljes névFélix Jesús Palma Macías
Nemférfi
Honlapfelixjpalma.com

Képek 2

Könyvei 25

Félix J. Palma: Az idő térképe
Félix J. Palma: Az ég térképe
Félix J. Palma: The Map of Time
Félix J. Palma: The Map of the Sky
Félix J. Palma: El mapa del cielo
Félix J. Palma: The Map of Chaos
Félix J. Palma: El mapa del caos
Félix J. Palma: Del amor y otras confusiones
Félix J. Palma: Die Landkarte der Zeit
Félix J. Palma: El mapa del tiempo

Kapcsolódó sorozatok: Viktoriánus-trilógia · Victorian Trilogy angol · Trilogía Victoriana spanyol · Viktorianische Trilogie német · La trilogie victorienne francia · Összes sorozat »

Szerkesztései 1

Félix J. Palma – Sofía Rhei (szerk.): The Best of Spanish Steampunk

Antológiák 2

Imrei Andrea (szerk.): Huszadik századi spanyol novellák
Mariano Villarreal (szerk.): Castillos en el aire

Népszerű alkotóértékelések

Nagy_Atilla_Tas>!

Félix J. Palma

Nem azért szeretem mert Ő fedezte volna fel a spanyolviaszt nem is azé' mer' nem átall holmi Watchment olvasni (lássad a fotográfián alant)!Hanem azért amit összeolvas azt a maga képére teszi át valóban egyedülállóan eszelősen szórakoztatóan Palmaivá!


Népszerű idézetek

Citrompor P>!

Ám az utak nem mindig oda vezetnek, ahová menni szeretnénk. Néha oda visznek, ahová mennünk kell.

Kapcsolódó szócikkek: út
Spaceman_Spiff IP>!

A szépség elsiratása olyan emberi szokás… Tudja, Mr. Wells, hogy amikor egy csillag kihuny, a fénye még sok ezer évig látszik az univerzumban? Az univerzum sokáig emlékszik a veszteségeire… de nem siratja őket. A veszteségekre is szükség van.

726-727. oldal, Harmadik rész, 36.

Kapcsolódó szócikkek: H. G. Wells
4 hozzászólás
gesztenye63 P>!

(…) Honnan tudja, hogy Leonardo da Vinci nem azért hagyta hátra füzeteiben a repülő szerkezet, vagy a víz alatt közlekedő hajó tervrajzát, mert egy időutazó erre utasította, vagy mert ő maga volt az időutazó, aki visszament a tizenötödik századba, hogy ezzel segítse elő a tudomány fejlődését? Érdekes kérdés, nemde? (…)

Kapcsolódó szócikkek: Leonardo da Vinci
Szelén>!

Mindenkinek megvan az oka, hogy olvasásra adja a fejét, nemde?

464. oldal

gesztenye63 P>!

Ha a végletekig viszi, olyan világnak is lennie kell valahol, ahol más fizikai törvények uralkodnak, mint a Newton által meghatározottak, ezért nyugodtan élhetnek benne tündérek, unikornisok, szirének és beszélő állatok, mert egy olyan világegyetemben, ahol minden lehetséges, a mesék sem kitalált dolgok, csupán krónikái a párhuzamos világoknak, amelyekbe íróik valamilyen különös ok folytán bepillantást nyertek.

Kapcsolódó szócikkek: egyszarvú · Sir Isaac Newton · tündér
1 hozzászólás
Noro>!

„… there are so many books left to read. For that reason alone it is worth going on living.”

XLI.

Futtetenne I>!

– Az írók rendkívül értékes munkát végeznek: álmodozásra késztetik a többi embert, akik nem képesek maguktól álmodni. Márpedig álmodozásra mindenkinek szüksége van. Vajon létezik-e ennél fontosabb feladat?

826. oldal

Kapcsolódó szócikkek: H. G. Wells · író
szadrienn P>!

Amikor Wells belépett, az idegen odafordult felé, kezét nyújtotta, és Henry James néven mutatkozott be. Nahát, ez a piperkőc lenne James? Wells nem ismerte személyesen, nem volt bejáratos a klubok és szalonok mikrokozmoszába, ahol ez a jól öltözött úr oly könnyedén mozgott, és ahol a szóbeszéd szerint oly kiváló érzékkel szimatolta ki asztaltársai titkos szenvedélyeit, majd ugyanolyan illedelmes prózával vetette papírra, mint amilyen a modora volt.

Kapcsolódó szócikkek: H. G. Wells · Henry James
Vackor6 P>!

Ne feledjék azonban, hogy az idő rugalmas, és az óramutatóra fittyet hányva tágul és zsugorodik. Biztos vagyok benne, hogy önök is gyakran tapasztalták már ezt saját életükben, attól függően, hogy a toalettajtó melyik oldalán tartózkodtak.

64. oldal, V. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: idő
Oriente>!

Ahogy mondom, rendkívül élveztem a regényét Mr. Wells. (…) Mélyen együtt érzek, mert tudom, milyen nehéz lehet önnek, és a többi jövővel foglalkozó írónak, hogy többé nem folytathatják gondolatkísérleteiket, miután mindnyájan megismertük a valóságot. Ha nem így volna, ha a jövő rejtélyes maradna és kifürkészhetetlen, az eljövendő korokat taglaló irodalom előbb-utóbb külön műfajjá nőné ki magát.

485. oldal