!

Fekete I. Alfonz

1985. november 5. –

kacago_Morfinista I
131 figyelő · 125 figyelt · 46 értékelés · 11 polc · 37 karc · 0 észlelés
NemFérfi
Facebook@fekete.i.alfonz

Könyvei 1

Fekete I. Alfonz: A mosolygó zsonglőr

Kapcsolódó kiadói sorozatok: JAK-füzetek

Antológiák 2

Somogyi Gábor – Tomasics József (szerk.): Rémtörténetek járvány idejére
Tomasics József – Sütő Fanni (szerk.): Aether Atrox

Népszerű idézetek

>!
kacago_Morfinista I

Késztetés, mely alapján le kéne csippenteni bennünket a Balkán féregnyúlványáról, így megszűnnénk bálványimádók lenni. De nem. Ott vagyunk és viháncolunk rajta, csapkodunk, és tátott szájjal várjuk a színültig töltött serleget. Le kellett volna szakadnunk, körberajzolni magunkat. Ásóval, azzal egyből el is lökhettük volna magunkat a kontinensanya fenséges korpuszától. Egyszer már igazán fel kéne nőnünk. Szakállban többet igazán nem kellene csecset szopnunk, mint Goya rézkarcának dajkát követelője. Inkább borotválkozzunk meg, növesszük tokánkat széles szalonnásra, ha jön a nép, adhassuk neki abálva, sózva, felpaprikázva.
Fenyegethetsz, de itt tapicskolok azóta, hogy a derék tógások felhúzták az Aquaeductust, nincs miért félnem, borzonganom.

112. oldal

>!
Könyvszédelgő

Mikor már feküdt, Prónay egyik legénye kétszer úgy hasba rúgta, hogy vörösbegyeket öklendezett. A fiúk jót nevettek a tréfán, a felszálló madárkákra tüzet nyitottak. Mielőtt azonban a tetemek földet értek volna, mancsomba kaparintottam a madarakat és visszatuszkoltam őket a halkan hörgő Kun Béla szájába.

19. oldal, Heimatlos

>!
kacago_Morfinista I

Úgy gondolom azonban, hogy a kapuőrök kora leáldozóban van. Még ha hinnék is abban, hogy rendelkezem valamiféle tudással arra nézvést, hogy merre is vezet az ideális útvonal odabenn, akkor sem adnám át. A magára hagyatottság felelősségét meg kell tapasztalni.

Ha már kapuőröket emlegettem, akik a bejáratnál ácsorognak és kezelik a forgóajtót, akkor fontos szem előtt tartanunk, hogy bár rongyosak és megtépázottak, ők mégis egyre csak tekerik az üvegfalakat hajtó mechanizmust, minden egyes látogató felbukkanásakor hosszan elgondolkodva azon, hogy az illető beengedhető állapotban érkezett-e. Ha nem, megpróbálják elsöpörni. Ehhez viszont erőre lenne szükségük, amely kiapadóban van.
Utolsó hírmondói ők egy korábbi időszaknak. Immár beköszöntött a guberálók kora.

5. oldal