!

Fehér Béla magyar

NemFérfi
Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Fehér_Béla

Könyvei 22

Fehér Béla: Kossuthkifli
Fehér Béla: Fültől fülig
Fehér Béla: Jelenetek egy vakondűző életéből
Cserna-Szabó András – Fehér Béla: Ede a levesben
Fehér Béla: Zöldvendéglő
Fehér Béla: Lecsó
Fehér Béla: Tengeralattjáró Révfülöpön
Fehér Béla: Filkó
Fehér Béla – Szécsi Noémi: Hamisgulyás
Fehér Béla: Alszik a doki Betlehemben

Szerkesztései 2

Szakáll Sándor – Fehér Béla (szerk.): A polgárdi Szár-hegy ásványai
Fehér Béla (szerk.): Az ásványok vonzásában

Illusztrálásai 1

Szakáll Sándor – Gatter István – Szendrei Géza: A magyarországi ásványfajok

Antológiák 3

Király Levente (szerk.): Körkép 2013
Nagy Gabriella – Jánossy Lajos (szerk.): Mátyás ponyva
Mészáros Sándor – Erős Kinga (szerk.): NKA 25

Népszerű idézetek

>!
Dora P

„A szerelem szép, de ebédelni is kell.” (Hunyadi Sándor)

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
15 hozzászólás
>!
Oriente P

Ujházy-fröccs

A híres színész szódavíz helyett a népszerű vendéglő (ti. a Wampetics-Gundel) kitűnő kovászos uborkájának levével hígította a bort. Tisztelői, utánzói gyorsan elterjesztették fővárosszerte. Divatja az I. világháború végéig nyomon követhető. Szakemberek véleménye szerint jóval nagyobb mennyiségű bort lehet így meginni negatív következmények nélkül, mint a szódavízzel kevertből.

118. oldal, Ede a levesben - A porrá lett kakasról

5 hozzászólás
>!
n P

Az élet nehéz helyzeteiben mindig jusson eszetekbe, hogy a fazék főz, de mindig a tányér kapja a dicséretet!

56. oldal

>!
alaurent P

Az igazi magyar lecsó olyan, mint az Úristen: egy, és mégis annyiféle, ahányan hisszük.

139, oldal

>!
Juci P

Jó barátod a pénz, ne félj tőle!

Pénzt megkedveltető foglalkozást indítunk a téli hónapokban. Szombat délelőttönként névtelen milliárdosok tartanak előadást, utána bárki felteheti pénzkérdéseit. Óvodásoknak pénzsimogató, diákoknak tanulópénz, rossz gyerekeknek pénzverde! Pénzéhesnek büfé, szomjasaknak pénzforrás, irodalombarátoknak költőpénz, háziasszonyoknak pénzmosás!

87. oldal (Helikon, 2015)

>!
Oriente P

(…) teljesen véletlenül elkaptam a rádióban Simonffy András 1976-os hangjátékát, a Világlecsót, melyben három magyar Nobel-díjas kap össze azon, hogyan is készül az igazi lecsó. Akkor már sziklaszilárdan hittem, a lecsó az elmúlt száz-százötven év egyik megkerülhetetlen magyarság-kérdése.

133. oldal, A vaczak szottya

>!
Oriente P

Végy tikmonyat, amennyit akarsz, törd egy fazékba, borsot, sáfránt, gyömbért, szerecsendióvirágot bele, a habarófával habard jól meg, a bort forraszd mézzel fel, ereszd fel a tikmonnyal, ha akarsz egy kis vajat beleereszteni, a te jó akaratod.
Némelyek egy kevés lisztet is eresztenek bele a tikmonnyal, kinek szűkön vagyon tikmonya;

215. oldal, Vita Illuminativa. Hamvas Béláról és barátjáról, a Megváltó Boristenről

14 hozzászólás
>!
Wiggin77

Az Ungarischer Gulaschkeller csinos, tiszta helyiség, falain a pusztai és cigányéletből ellesett jeleneteket ábrázoló freskók, a piros dolmányos zenészek a Csárdáskirálynő ismert dallamait játsszák.

Nagyon meghatott, hogy itt is így szeretik a magyar konyhát, rendeltem egy bálnafaroklevest, utána Stroganoff-sültet, majd joghurtot narancslekvárral. A pincér ebből rögtön kitalálta, honnan jöttem, s én is megerősítettem, hogy ez a hortobágyi csikósok hagyományos étrendje, bár a joghurtot olykor kókuszlével vagy friss gyíktojással is fogyasztják: távozásomkor hangos joch eschtet-tel búcsúzott.

107. oldal

6 hozzászólás
>!
kiscsillag0310

A magyar egyfelől édesszájú, másfelől kolbásszal alszik.

38. oldal