!

Federico Andahazi-Kasnya argentin

Federico Andahazi

1963. június 6. (Buenos Aires) –

NemFérfi
Életrajz

Képek 1

Könyvei 7

Federico Andahazi-Kasnya: A harmadik nővér
Federico Andahazi: Szerelmesek a Dunánál
Federico Andahazi: Tiltott gyönyörök könyve
Federico Andahazi-Kasnya: Az anatómus
Federico Andahazi-Kasnya: A fejedelem
Federico Andahazi: Los amantes bajo el Danubio
Federico Andahazi: The Anatomist

Népszerű idézetek

>!
Bleeding_Bride ISP

A szex és a halál mindig is a nagy rejtélyek – a kezdet és a vég, a kísértés és a bűnbeesés, a kárhozat és az örök megváltás – középpontjában állt.

37. oldal

Federico Andahazi: Tiltott gyönyörök könyve Kéjes bűnesetek és a Gutenberg-rejtély

>!
shadowhunter1975 P

Mikortól lesz árulássá az árulás férfi és nő között? Amikor először akad össze a tekintetete a másikéval? Az első, alig érzékelhető remegéstől, mely úgy rázza szét az addig szilárdnak hitt talapzatot, mint egy földrengés, melynek epicentruma az ember középpontja? Talán abban a pillanatban, mikor felmerül a gondolat, mely a maga előre megfontoltságával és árulásával kaput nyit egy másfajta jövő felé? Az első érintésnél, mely talán csak alig észlelhető simítás, ahogy két kéz egymáshoz ér egy pillanatra, olyan csak, mint egy suttogás hirtelen szellője, ami megborzolja a fül mögötti bőrfelületet? Az első ölelésnél? Az első csóknál? Amikor a tenyér kitapogatja a formákat a ruhán keresztül? A meztelen testek állatias összegabalyodásánál? Talán a szó megjelenésétől fogva, ami nevet ad a történéseknek és az érzelmeknek? Vagy talán pusztán a titkos terv megfogalmazódásától fogva?

15. oldal, 2 fejezet (Libri, 2016)

>!
Bleeding_Bride ISP

– Uraim, azzal vádolom őket, hogy meggyilkolták a könyvet.

25. oldal

Federico Andahazi: Tiltott gyönyörök könyve Kéjes bűnesetek és a Gutenberg-rejtély

2 hozzászólás
>!
shadowhunter1975 P

Az öngyilkos levelei is az öngyilkosság méltóságát sugározták. Posztumusz, bírónak címzett levelében Béla Persay azt írta:
Senki sem hibás érte. Mindenki a saját életét éli, és saját halálát halja.

55. oldal, 7 fejezet (Libri, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: öngyilkosság
>!
Carmilla 

     – Milyen titkokat akarnak közölni velünk a holtak a föld mélyéből?

47. oldal, 6. fejezet (Magvető, 2000)

Kapcsolódó szócikkek: titok
>!
Carmilla 

Velence három emberfajtában bővelkedett: nemesekben, papokban és pederasztákban, beleértve e három minden lehetséges kombinációját.

61. oldal (Magvető, 1999)

Kapcsolódó szócikkek: Velence
>!
Carmilla 

    Minden nagyon jól ment, amíg Filippa piszkálódni nem kezdett. Mona ugyanis kerek perec tagadta, hogy bármi része is lett volna Miurunk Jézus Krisztus megfeszítésében, s kikérte magának, hogy azt vetik a szemére: őérette halt meg. Végtére is, kicsoda ő, s hogyan is befolyásolhatta volna az ő jelentéktelen lénye magának a Megváltónak a sorsát?
    Hasonlóképpen elhárított magától mindenfajta bűntudatot és bűnrészességet Éva bűneivel kapcsolatban, akit, mint mellesleg megjegyezte, soha életében nem látott.

76. oldal (Magvető, 1999)

Kapcsolódó szócikkek: Éva
>!
Carmilla 

Abszolút anonimitásomnak csakis tulajdon rejtőzködő hajlamom az okozója. Már egészen kiskoromtól fogva kifejezetten sóvárogtam a magány után, s mindig – csaknem fiziológiai – szükségét éreztem annak, hogy sötét és csöndes helyeken tartózkodjam.

94. oldal (Magvető, 2000)

>!
Carmilla 

    Talán Leonardo da Vinci ama kijelentése következtében, hogy nem érti, miért szégyellik a férfiak férfiasságukat, s „rejtik el hímvesszejüket, amikor éppenséggel olyan tisztelettel kéne övezniök azt, akár egy minisztert”, nos talán ez okból, abban az évben elterjedt a férfiak között a divat, hogy közszemlére tegyék, s pompával övezzék nemi szervüket.

81. oldal (Magvető, 1999)

Kapcsolódó szócikkek: Leonardo da Vinci · pénisz
>!
E_W

Mi a boldogság? Egy csésze tea, egy cseresznyelekváros kenyér, meleg folyóvíz és egy ásványi sókkal dúsított, habos fürdő.

230-231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság