!

Farsang Erika magyar

Nem

Könyvei 3

Farsang Erika: Chili és csokoládé
Farsang Erika: Szuperanyu
Farsang Erika: Szuperanyu újra száguld

Népszerű idézetek

Papírtigris>!

Szerintem egy férfinak nem feladat tíz napig szó nélkül ellenni. Nekik nincs efféle „közlési ingerük”, mint nekünk, nőknek. Ha munka után lehet bámulni valamit, tök jól elvannak. Nők, tv, újság, fal…

177. oldal

2 hozzászólás
Papírtigris>!

Lányom már öntudatos négyévesként járt-kelt a világban, kisfiam az öntudatot és a járást még csak tanulta. Mint minden hasonló mennyiségű és korú gyermekkel bíró édesanya, ebben az időszakban (meg még egész sokáig) én is úgy éreztem, hogy bárhol, bármikor és bármilyen helyzetben el tudnék aludni.

31. oldal

Papírtigris>!

A mércét igen magasra tettem, így a „Mindenben a Tökéletest!” mottóval éltem a hétköznapokat. Ez ismerős, gondolom. Én akartam abban a pici miliőben a tökéletes feleség, tökéletes anya, tökéletes meny lenni. Egyszerre. És ez volt a legnehezebb. De nem adtam alább! Harcoltam magammal, az idővel és mindennel, ami ezt akarta megakadályozni. S mivel a világon ilyen tökéletes ember nincs (bár én ezt akkor még nem akartam elhinni!), nem volt és szerintem nem is lesz, hát biz, nekem sem sikerült. Aztán a nagy igyekezetembe annyira belefáradtam, hogy csak úgy potyogtak le rólam a kilók és egyre karikásabbak lettek a szemeim.

31. oldal

Papírtigris>!

És a zaj nem más, mint az abbeszíniai vagy „tudomisénmiféle” hörcsögök mókuskereke. Vagy hörcsögkereke. Mindegy. Tegnap vettük. Nyikorog, nyeszereg. A csíkos hátú Főhörcsög tekeri ezerrel, majd belegebed. Mikor észreveszi, hogy valaki figyeli, hirtelen megáll, szimatol, fülel, majd folytatja. Megpróbálok gondolkodni, ami azért ily korai órán nem is olyan egyszerű.
Mit tegyek így éjjel fél kettőkor? Három lehetőségem van:
1. Megnyugszom, s nyomban visszafekszem. Csakhogy nem fogok tudni elaludni, hiszen itt egyesek buliznak, zajonganak.
2. Kiveszem a kereket. Jó, de akkor mi a szösszel foglalják le magukat az állatok? Hárman háromfelé futkosnak majd, na akkor aztán nemcsak a gyerek, de még a harmadik szomszéd is fölébred! Azt meg aztán igazán nem kívánhatja tőlem senki, hogy éjjel kettőkor az apró állatok szórakoztatására ingyenes bábelőadást tartsak!
3. Ha valami nyikorog, azt meg kell olajozni!
Így hát a legutolsó mellett döntök. A kivitelezés rém egyszerű. Literes olajos üvegből – félig vakon – fültisztítóra olajat csöppentek…

126-127. oldal

1 hozzászólás