!

Fábián Janka magyar

1973. (Vác) –

F_J IP
166 figyelő · 0 figyelt · 1 értékelés · 0 polc · 4 karc · 0 észlelés
Teljes névMezei Johanna
Nem
Honlapfabianjanka.hu
Facebook@fabianjanka

Képek 4

Könyvei 32

Fábián Janka: Emma szerelme
Fábián Janka: Emma fiai
Fábián Janka: A könyvárus lány
Fábián Janka: Emma lánya
Fábián Janka: Lotti öröksége
Fábián Janka: Julie Könyvkuckója
Fábián Janka: Az angyalos ház
Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei 1.
Fábián Janka: Virágszál
Fábián Janka: Adél és Aliz

Kapcsolódó sorozatok: Emma · Sárosi Felícia történetei · A könyvárus lány · A német lány · Lotti öröksége · Összes sorozat »

Antológiák 3

Tamási Izabella – Marcellus Mihály (szerk.): Sorsok és évszázadok
Csillagszóró
Tamási Izabella (szerk.): Átok, Bosszú, Erény

Kapcsolódó zóna

!

Fábián Janka Rajongói Kör (FJRK)

73 tag · 17 karc · Utolsó karc: 2022. június 9., 09:24

!

Kérdezz bármit Fábián Jankától!

17 tag · 14 karc · Utolsó karc: 2017. április 8., 22:23


Kiemelt alkotóértékelések

Mariann_ P>!

Fábián Janka

Szeretem Fábián Janka könyveit, mert egy régi időszakba enged bepillantani, az írásmódja pedig sokkal olvasmányosabb, mint az akkor élt írók tollából születettek, legalábbis nekünk itt a XXI. században.
Gördülékeny, nem időzik el túl sokat bizonyos eseményeknél, csak, ha fontos a cselekmény szempontjából.
Van, hogy éveket ugrunk , és nem zavaró.
Általában egy család, benne a nők küzdelmes életét mutatja be, olyanokat akik nem átlagemberként élnek.
Szívesen olvasom ily módon a magyar történelmi eseményeket is, az Amerikában új életet próbálókat viszont kudarcként élem meg, ezért van időnként levonás.

5 hozzászólás
Aurora_Serenity_White I>!

Fábián Janka

Nagyon szeretem az írónő könyveit. Hihetetlen, hogy mekkora fantáziája, és beleélő képessége van. Megdöbbentett, milyen jól írt a háborúról, és az akörüli időszakról. Nem csak remek szórakozást, és kiakapcsolódást nyújtanak a könyvei, hanem nagyon sok információval is szolgálnak a régi korokról.

1 hozzászólás
robinson P>!

Fábián Janka

Igazán jól adja vissza az adott kor hangulatát. Remek mesélő, jó, olvasmányos történetet kaptam eddig tőle. Picit „rózsaszín”, lányregényeket idézően békebeli, de ez nem baj. Az Adél és Alíz már komorabb, komolyabb – szerintem. Kikapcsol, szeretem, na.
A rózsaszínt visszavonom A német lány és Lotti öröksége elolvasása után. Sokkal komolyabb, mint sokan gondolják. Nem akar történelemkönyv lenni, de remekül használja, illeszti a regényeibe. Van egyféle sajátos varázsa, hangulata minden eddig olvasott (7) könyvének.

Andulka>!

Fábián Janka

Fábián Janka már régóta a kedvenc magyar írónőim közé tartozik. A neve számomra garanciát jelent arra, hogy minőségi olvasnivalót kapok a kezembe. Szórakoztatva tanít, romantika és történelem mindig egyensúlyban van a könyveiben. Fogalmazása igényes, gördülékeny, az adott kort mindig hitelesen mutatja be. Eddig még egyetlen könyvében sem csalódtam.

Sztike74 >!

Fábián Janka

Az írónő kiváló érzékkel vegyíti a romantikus és a történelmi szálakat regényeiben. Olyan valóságos módon mutatja be egy-egy korszak eseményeit, mintha mi is ott lennénk és részesei lehetnénk. Emellett szórakoztató és olvasmányos stílusban ír. Különösen kedvelem a családregényeit.

booksta_girl01 >!

Fábián Janka

A 2021-es évem legkedvencebb felfedezettje! Imádom a stílusát és történetvezetését, az eddig olvasott három könyvben mindig találtam valami különlegeset, és csak sodort a cselekmény. Egyaránt kedvelhető és utálható karaktereket alkotott meg, amik elérték a kívánt hatásokat, és nem voltak életképtelenek.
A történelmi regények sokkal közelebb kerültek hozzám általa, nagyon megszerettem őket ♡

Bobe0402>!

Fábián Janka

Minden könyve csillagos ötös! Mióta először vettem kézbe könyvét – az Emma trilógiát –, nagy rajongója vagyok. Kedvencem eddig a Lotti öröksége, de nagyon nehéz sorrendet felállítani. Ő az az író, akinek bármelyik könyvét max. két nap alatt elolvasom, és utána két napig szomorú vagyok, hogy ilyen hamar a végére értem.

Paulina_Sándorné P>!

Fábián Janka

Az Emma sorozattal fogott meg teljesen az írónő. Stílusa, ahogyan tálalja számomra a történetet megkapó, szinte látom magam előtt a történéseket, a szereplőket, a helyszíneket. Számomra olyan az írása, amit könnyedén tudok olvasni, ami szinte beszippant. Tetszik, ahogy tálalja a romantikát.

hajdumara>!

Fábián Janka

Egy véletlennek köszönhetem az első Fábián Janka könyvemet. A borítója tetszett meg, és úgy gondoltam, legrosszabb esetben nem olvasok tőle többet. De nem így lett, mára már büszkén kijelenthetem, hogy az összes könyvét elolvastam már.

Fábián Janka könyvei mind a történelmi regények, mind a női sorsok iránt érdeklődők körében sikert arathatnak, és valószínűleg ez is sikerének a kulcsa. Főszereplői kivétel nélkül olyan nők, akik a magyar- vagy világtörténelem valamely jelentősebb eseményeinek elszenvedői vagy élvezői, de emellett a magánéletük is hullámvölgyekkel teli. És szerintem ez az a kettősség, ami letehetetlenné teszi valamennyi kötetét.

Mindezek alapján nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy abban a pillanatban úgy döntöttem, hogy megveszem azt a könyvet, és ezzel ráleltem kedvenc írónőmre. És minden könyvét úgy kezdem el olvasni, hogy tudom, egy fantasztikus történet vár rám, a történelem egy izgalmas korszakába elhelyezve.

Prof_Hicks>!

Fábián Janka

Istenem, csodálatos!
Mi a fenéért nem ismertem már korábban ezt az írónőt? Még csak a második könyvét olvasom (szégyellem is magam), jelenleg épp Az angyalos ház titkát. Úristen, de fantasztikus! Az 1910-es évek a kedvenc időszakom kábé, ráadásul Budapesten játszódik! Nagyon izgalmas!!!! Már van mozi, de még „néma”, már van autó, de még fiáker is, ahogy keverednek a korok (találmányok) és négy lány fiatalkoráról olvasok, nagyok izgalmas!

Egyébként amíg nem néztem meg a borítón az írónő képmását, nagyon sokáig azt hittem, hogy ilyen nagyon idős, 70-80 körüli „néni” írta, mert az írásaiból csak úgy süt a tapasztalat és a bölcsesség, nagyon ééérdekes. Bárcsak én is ilyen fiatalon ilyen lehetnék! :)))


Népszerű idézetek

BeliczaiMKata>!

Ha mindig mindent úgy tennénk, ahogyan az régóta szokás, nem haladna előre a világ.

391. oldal

5 hozzászólás
Málnika >!

Éld a saját életed, abból csak egy van, és hamar véget ér.

330. oldal (Libri, 2020)

Málnika >!

Ha mindentől rettegnénk, ami egyszer más emberek halálát okozta, ki sem tennénk a lábunkat otthonról.

68. oldal (Libri, 2021)

1 hozzászólás
Málnika >!

Meddig fog tartani ez az átkozott járvány?

18. oldal (Libri, 2021)

Kapcsolódó szócikkek: járvány
Málnika >!

A fiúk azt hiszik, ők mindent jobban csinálnak. Le merném fogadni, hogy a szoknyát is csak azért találták fel, hogy a nők dolgát megnehezítsék, és ne derüljön ki, mennyivel jobbak vagyunk nálatok.

47. oldal (Libri, 2121)

Jagika >!

– A gondolatokat nem tudják elpusztítani […]. A könyveket talán igen… de a gondolatokat soha.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gondolat
Málnika>!

Mindig is úgy gondoltam, hogy a könyvek méltó helye egy ilyen kis boltban van. Lehet, hogy itt kevesebb fér el, de… nem is tudom, valahogyan személyesebb viszonyba kerülhetünk velük. Én és a vásárlóim is.

144. oldal (Libri, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: könyvesbolt
Málnika>!

Talán apámnak igaza volt, amikor nem engedte, hogy mindent összevissza olvassak az újságból. Sosem hittem el neki, hogy a sok, egymásnak ellentmondó híradás megzavarhatja az ember fejét, de lám… most mégis úgy éreztem, hogy az írás elolvasása után nemhogy megvilágosodtam volna, hanem inkább még nagyobb zűrzavar van a fejemben, mint annak előtte.

97-98. oldal (Libri, 2021)

robinson P>!

– Hurrá! Könyvet veszünk! Köszönöm, Apuskám!

50. oldal