!

Fábián Janka magyar

1973. (Vác) –

F_J IP
127 figyelő · 0 figyelt · 1 értékelés · 0 polc · 4 karc · 0 észlelés
Teljes névMezei Johanna
Nem
Honlapfabianjanka.hu
Facebook@fabianjanka

Könyvei 28

Fábián Janka: Emma szerelme
Fábián Janka: Emma fiai
Fábián Janka: Emma lánya
Fábián Janka: Az angyalos ház
Fábián Janka: Lotti öröksége
Fábián Janka: Virágszál
Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei 1.
Fábián Janka: Adél és Aliz
Fábián Janka: A német lány
Fábián Janka: A könyvárus lány

Kapcsolódó sorozatok: Emma · Sárosi Felícia történetei · A német lány · Lotti öröksége · A könyvárus lány · Összes sorozat »

Antológiák 2

Tamási Izabella – Marcellus Mihály (szerk.): Sorsok és évszázadok
Csillagszóró

Kapcsolódó zóna

!

Fábián Janka Rajongói Kör (FJRK)

61 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 26., 10:33

!

Kérdezz bármit Fábián Jankától!

17 tag · 14 karc · Utolsó karc: 2017. április 8., 22:23


Népszerű alkotóértékelések

Aurora_Serenity_White I>!

Fábián Janka

Nagyon szeretem az írónő könyveit. Hihetetlen, hogy mekkora fantáziája, és beleélő képessége van. Megdöbbentett, milyen jól írt a háborúról, és az akörüli időszakról. Nem csak remek szórakozást, és kiakapcsolódást nyújtanak a könyvei, hanem nagyon sok információval is szolgálnak a régi korokról.

1 hozzászólás
robinson>!

Fábián Janka

Igazán jól adja vissza az adott kor hangulatát. Remek mesélő, jó, olvasmányos történetet kaptam eddig tőle. Picit „rózsaszín”, lányregényeket idézően békebeli, de ez nem baj. Az Adél és Alíz már komorabb, komolyabb – szerintem. Kikapcsol, szeretem, na.
A rózsaszínt visszavonom A német lány és Lotti öröksége elolvasása után. Sokkal komolyabb, mint sokan gondolják. Nem akar történelemkönyv lenni, de remekül használja, illeszti a regényeibe. Van egyféle sajátos varázsa, hangulata minden eddig olvasott (7) könyvének.

Sztike74>!

Fábián Janka

Az írónő kiváló érzékkel vegyíti a romantikus és a történelmi szálakat regényeiben. Olyan valóságos módon mutatja be egy-egy korszak eseményeit, mintha mi is ott lennénk és részesei lehetnénk. Emellett szórakoztató és olvasmányos stílusban ír. Különösen kedvelem a családregényeit.

Bobe0402>!

Fábián Janka

Minden könyve csillagos ötös! Mióta először vettem kézbe könyvét – az Emma trilógiát –, nagy rajongója vagyok. Kedvencem eddig a Lotti öröksége, de nagyon nehéz sorrendet felállítani. Ő az az író, akinek bármelyik könyvét max. két nap alatt elolvasom, és utána két napig szomorú vagyok, hogy ilyen hamar a végére értem.

Könyveskuckó_reblog>!

Fábián Janka

Istenem, csodálatos!
Mi a fenéért nem ismertem már korábban ezt az írónőt? Még csak a második könyvét olvasom (szégyellem is magam), jelenleg épp Az angyalos ház titkát. Úristen, de fantasztikus! Az 1910-es évek a kedvenc időszakom kábé, ráadásul Budapesten játszódik! Nagyon izgalmas!!!! Már van mozi, de még „néma”, már van autó, de még fiáker is, ahogy keverednek a korok (találmányok) és négy lány fiatalkoráról olvasok, nagyok izgalmas!

Egyébként amíg nem néztem meg a borítón az írónő képmását, nagyon sokáig azt hittem, hogy ilyen nagyon idős, 70-80 körüli „néni” írta, mert az írásaiból csak úgy süt a tapasztalat és a bölcsesség, nagyon ééérdekes. Bárcsak én is ilyen fiatalon ilyen lehetnék! :)))

Ildó P>!

Fábián Janka

Négy Fábián Janka-regény után – most olvasom, az ötödiket – abszolút a rajongója lettem az írónő történeteinek. Családregényei, melyek éveken, évtizedeken, generációkon átívelnek, egyszerre jelenítik meg a felhőtlen családi boldogságot, akadályokat, nehéz időszakokat. Ezek tökéletes kiegészítője a történelmi háttér, mely abszolút hiteles, komoly kutatómunkát sejtet. Karakterei szinte kivétel nélkül szerethetőek, teljesen magával ragadó hangulatot képes megteremteni. Nem veszik el a részletekben, nincsenek túlírva a könyvei, lényegre törő. Jól tud esni egy-egy regénye, azonban némi szünetet nem árt tartani köztük.

Johanna_Császár>!

Fábián Janka

Azon ritka írok közt van, akinek a több könyvét is elolvastam. Ma már nagy rajongója vagyok, így lehet, hogy kissé elfogult is, de megszerettem. Persze az elvárásaim is magasak vele szemben, de eddig nem volt gond. :) Remélem, még sok-sok történettel megajándékoz bennünket, és egyre többen fogják elismerni a munkásságát.

hajdumara >!

Fábián Janka

Egy véletlennek köszönhetem az első Fábián Janka könyvemet. A borítója tetszett meg, és úgy gondoltam, legrosszabb esetben nem olvasok tőle többet. De nem így lett, mára már büszkén kijelenthetem, hogy az összes könyvét elolvastam már.

Fábián Janka könyvei mind a történelmi regények, mind a női sorsok iránt érdeklődők körében sikert arathatnak, és valószínűleg ez is sikerének a kulcsa. Főszereplői kivétel nélkül olyan nők, akik a magyar- vagy világtörténelem valamely jelentősebb eseményeinek elszenvedői vagy élvezői, de emellett a magánéletük is hullámvölgyekkel teli. És szerintem ez az a kettősség, ami letehetetlenné teszi valamennyi kötetét.

Mindezek alapján nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy abban a pillanatban úgy döntöttem, hogy megveszem azt a könyvet, és ezzel ráleltem kedvenc írónőmre. És minden könyvét úgy kezdem el olvasni, hogy tudom, egy fantasztikus történet vár rám, a történelem egy izgalmas korszakába elhelyezve.

szmelus P>!

Fábián Janka

Egyszerűen imádom a történelmi családregényeket. Az írőnő tökéletesen visszaadja a korok hangulatát, a történelmet nem bonyolítja túl és van benne minden ami egy jó könyvhöz kell.

Moncsosz>!

Fábián Janka

Örök kedvencem lesz az írónő!
Egyszerűen magával ragadnak a sorai, minden regénye beleépül a szívembe, s akárhányszor el tudnám olvasni őket újra és újra. :)


Népszerű idézetek

BeliczaiMKata P>!

Ha mindig mindent úgy tennénk, ahogyan az régóta szokás, nem haladna előre a világ.

391. oldal

4 hozzászólás
Málnika>!

Éld a saját életed, abból csak egy van, és hamar véget ér.

330. oldal (Libri, 2020)

robinson P>!

– Hurrá! Könyvet veszünk! Köszönöm, Apuskám!

50. oldal

Jagika P>!

– A gondolatokat nem tudják elpusztítani (…). A könyveket talán igen… de a gondolatokat soha.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gondolat
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!

Semmi szükség arra, hogy az ember mindenről azonnal értesüljön. Az csak eltereli a figyelmet a fontosabb dolgokról.

kávésbögre P>!

Én nem meghódítani akarom, hanem szeretni.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vallay Zoltán
2 hozzászólás
Gólyanéni>!

Én csak annyit mondhatok, és higgye el, már láttam egyet s mást életemben, hogy nem szabad egyetlen lehetőséget sem elszalasztani. Mert utána bánni fogja egész életében, hogy meg sem próbálta. Ez pedig még a csalódásnál is rosszabb. Azt kiheveri előbb-utóbb, de az elszalasztott lehetőségek élete végéig kínozni, marni fogják.

300. oldal

1 hozzászólás
robinson P>!

Nos… kislányok, mivel ti még most tanuljátok a betűvetést tőletek azt kérjük, hogy valami szép rajzzal kedveskedjetek a főtitkár elvtársnak. Persze nem arról van szó, hogy bármit rajzolhattok…

15. oldal

Jagika P>!

A Balaton illata! Nem is hitte volna, hogy ennyire hiányzott. Sehol máshol nem érzett ehhez hasonlót, még a tengernél sem.

Kapcsolódó szócikkek: Balaton