!

Fábián Janka magyar

1973. –

F_J IP
108 figyelő · 0 figyelt · 1 értékelés · 0 polc · 4 karc · 0 észlelés
Teljes névMezei Johanna
Nem
Honlaphttp://www.fabianjanka.hu/
Wikipédiahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Fábián_Janka
Facebookhttps://www.facebook.com/fabianjanka

Könyvei 27

Fábián Janka: Emma szerelme
Fábián Janka: Emma fiai
Fábián Janka: Emma lánya
Fábián Janka: Az angyalos ház
Fábián Janka: Lotti öröksége
Fábián Janka: Virágszál
Fábián Janka: A német lány
Fábián Janka: Adél és Aliz
Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei 1.
Fábián Janka: Koszorúfonat

Kapcsolódó sorozatok: Emma, Sárosi Felícia történetei, A német lány, Lotti öröksége · Összes sorozat »

Antológiák 2

Tamási Izabella – Marcellus Mihály (szerk.): Sorsok és évszázadok
Csillagszóró

Kapcsolódó zóna

!

Fábián Janka Rajongói Kör (FJRK)

55 tag · 14 karc · Utolsó karc: 2020. február 21., 16:42

!

Kérdezz bármit Fábián Jankától!

18 tag · 16 karc · Utolsó karc: 2017. április 8., 22:23


Népszerű alkotóértékelések

>!
Aurora_Serenity_White I

Fábián Janka

Nagyon szeretem az írónő könyveit. Hihetetlen, hogy mekkora fantáziája, és beleélő képessége van. Megdöbbentett, milyen jól írt a háborúról, és az akörüli időszakról. Nem csak remek szórakozást, és kiakapcsolódást nyújtanak a könyvei, hanem nagyon sok információval is szolgálnak a régi korokról.

1 hozzászólás
>!
robinson P

Fábián Janka

Igazán jól adja vissza az adott kor hangulatát. Remek mesélő, jó, olvasmányos történetet kaptam eddig tőle. Picit „rózsaszín”, lányregényeket idézően békebeli, de ez nem baj. Az Adél és Alíz már komorabb, komolyabb – szerintem. Kikapcsol, szeretem, na.
A rózsaszínt visszavonom A német lány és Lotti öröksége elolvasása után. Sokkal komolyabb, mint sokan gondolják. Nem akar történelemkönyv lenni, de remekül használja, illeszti a regényeibe. Van egyféle sajátos varázsa, hangulata minden eddig olvasott (7) könyvének.

>!
Bobe0402

Fábián Janka

Minden könyve csillagos ötös! Mióta először vettem kézbe könyvét – az Emma trilógiát –, nagy rajongója vagyok. Kedvencem eddig a Lotti öröksége, de nagyon nehéz sorrendet felállítani. Ő az az író, akinek bármelyik könyvét max. két nap alatt elolvasom, és utána két napig szomorú vagyok, hogy ilyen hamar a végére értem.

>!
szmelus

Fábián Janka

Egyszerűen imádom a történelmi családregényeket. Az írőnő tökéletesen visszaadja a korok hangulatát, a történelmet nem bonyolítja túl és van benne minden ami egy jó könyvhöz kell.

>!
Könyveskuckó_reblog

Fábián Janka

Istenem, csodálatos!
Mi a fenéért nem ismertem már korábban ezt az írónőt? Még csak a második könyvét olvasom (szégyellem is magam), jelenleg épp Az angyalos ház titkát. Úristen, de fantasztikus! Az 1910-es évek a kedvenc időszakom kábé, ráadásul Budapesten játszódik! Nagyon izgalmas!!!! Már van mozi, de még „néma”, már van autó, de még fiáker is, ahogy keverednek a korok (találmányok) és négy lány fiatalkoráról olvasok, nagyok izgalmas!

Egyébként amíg nem néztem meg a borítón az írónő képmását, nagyon sokáig azt hittem, hogy ilyen nagyon idős, 70-80 körüli „néni” írta, mert az írásaiból csak úgy süt a tapasztalat és a bölcsesség, nagyon ééérdekes. Bárcsak én is ilyen fiatalon ilyen lehetnék! :)))

>!
Ildó P

Fábián Janka

Négy Fábián Janka-regény után – most olvasom, az ötödiket – abszolút a rajongója lettem az írónő történeteinek. Családregényei, melyek éveken, évtizedeken, generációkon átívelnek, egyszerre jelenítik meg a felhőtlen családi boldogságot, akadályokat, nehéz időszakokat. Ezek tökéletes kiegészítője a történelmi háttér, mely abszolút hiteles, komoly kutatómunkát sejtet. Karakterei szinte kivétel nélkül szerethetőek, teljesen magával ragadó hangulatot képes megteremteni. Nem veszik el a részletekben, nincsenek túlírva a könyvei, lényegre törő. Jól tud esni egy-egy regénye, azonban némi szünetet nem árt tartani köztük.

>!
Moncsosz

Fábián Janka

Örök kedvencem lesz az írónő!
Egyszerűen magával ragadnak a sorai, minden regénye beleépül a szívembe, s akárhányszor el tudnám olvasni őket újra és újra. :)

>!
Johanna_Császár

Fábián Janka

Azon ritka írok közt van, akinek a több könyvét is elolvastam. Ma már nagy rajongója vagyok, így lehet, hogy kissé elfogult is, de megszerettem. Persze az elvárásaim is magasak vele szemben, de eddig nem volt gond. :) Remélem, még sok-sok történettel megajándékoz bennünket, és egyre többen fogják elismerni a munkásságát.

>!
Becky_Grey

Fábián Janka

Sosem szerettem a történelmet, de Janka megszerettette velem, így mondhatom: Sokat köszönhetek Neki. Köszönöm Janka! :)

>!
nimphea

Fábián Janka

Érzékletes és érzékeny mesélő. Több könyvét olvastam, évek óta figyelemmel kísérem. Folyamatosan fejlődik, csiszolódik a stílusa, nagyon kedvelem a könyveit.


Népszerű idézetek

>!
Gólyanéni

Én csak annyit mondhatok, és higgye el, már láttam egyet s mást életemben, hogy nem szabad egyetlen lehetőséget sem elszalasztani. Mert utána bánni fogja egész életében, hogy meg sem próbálta. Ez pedig még a csalódásnál is rosszabb. Azt kiheveri előbb-utóbb, de az elszalasztott lehetőségek élete végéig kínozni, marni fogják.

300. oldal

1 hozzászólás
>!
kávésbögre P

Én nem meghódítani akarom, hanem szeretni.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vallay Zoltán
2 hozzászólás
>!
robinson P

– A bánat sokszor súlyosabbá teszi a könnyű betegségeket is – mormolta Felícia szomorkásan.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bánat · betegség · Sárosi Felícia
>!
BeliczaiMKata P

Ha mindig mindent úgy tennénk, ahogyan az régóta szokás, nem haladna előre a világ.

391. oldal

2 hozzászólás
>!
robinson P

Mária Terézia rajongott a kávéért, de felséges apjaura megtiltotta neki a fogyasztását – káros, erkölcstelen italnak tartotta –, és ezt a tilalmat még most is fenntartotta, midőn a kislányból már fiatalasszony lett.

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kávé · Mária Terézia
>!
cassiesdream

Hősnek lenni szép és magasztos cél az ember életében. Ám a hőst és a bolondot gyakran csak egy hajszál választja el egymástól. Bizonyos korokban pedig sokkal kevésbé veszélyes bolondnak lenni, mint hősnek.

62. oldal

>!
tmezo P

    Vannak olyan dolgok az ember életében, amelyeket jobb nem bolygatni, jobb nem feltépni a régi sebeket.

343. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Schönemann Zsófia
>!
kávésbögre P

Miért ilyen bonyolult az élet? Gyerekkorában úgy hitte, a szerelem egyszerű, tiszta és gyönyörű dolog lehet. De valójában kibogozhatatlan, kegyetlen és alattomos. Nem áldás, hanem büntetés.

161. oldal

4 hozzászólás
>!
icu79 P

A szerelmesek a legtürelmetlenebb emberfajta.

417. oldal