!

F. Tóth Benedek

Könyvei 2

F. Tóth Benedek: Mellékhatás
F. Tóth Benedek: Nélküled a jövő

Antológiák 8

Burger István (szerk.): Kétszázadik
Szélesi Sándor (szerk.): Falak mögött a világ
Szélesi Sándor (szerk.): A Katedrális Őrzői
Szélesi Sándor (szerk.): Távoli kolóniák
HiperGalaktika 02
HiperGalaktika 03
Jobbágy Tibor (szerk.): Új Galaxis 17.
Képes Gábor – Vancsó Éva (szerk.): Nemere 70

Népszerű idézetek

>!
Kkatja P

    Benzon azon tűnődött, milyen jól élt az elmúlt években. Jól élt, mert a rendszer hagyta élni. Miközben csak egy mechanikus világ kényelmes és lusta mindennapjait élte. (…) Túl hosszúra nyúlt az elmúlt egy év. Túl sokáig élt magányosan. Túl sokáig sajnálta önmagát. Túlságosan beleélte magát abba, hogy mindent megkap Államtól, Egyetemtől, Munkahelytől, Központtól, Otthontól. Merthogy salussal minden megváltható. Szabadság, függetlenség. A rendszer legalábbis ezt sugallta, és ő pedig előnyökért, jogokért és hozzáférésekért gürcölt minden ázott hajnalon, éjszakán és nappalon. A padon ülve értette meg, milyen kiszolgáltatottá válhat az ember, ha mindig csak arra vár, hogy kiszolgálják.

188. oldal F. Tóth Benedek: Oda, ahol a Nap ragyog · F. Tóth Benedek

>!
Franciska_Sinka

Az évek múlásával azonban megkopik minden. Megkopnak a tárgyak, eltűnnek az illatok. S bár az emlékek halványulnak, egyvalami sosem tűnik el belőlünk: a vágyakozás azok után, akiket valaha szerettünk, s akiket örök életünkre szeretni fogunk.

>!
Deszter89

A mindennapi életben csak azt látjuk, hogyan cselekszik valaki, hogyan mozdul, hogyan néz ránk. Az alapján ítéljük meg, ahogyan beszél, amit mond. De mit tudunk mindeközben a gondolatairól , vagy arról, mit érez valójában? Csak következtetünk. A tapasztalataink alapján.