!

Eszterhai Katalin

Könyvei 3

Eszterhai Katalin: Majdnem Esterházy
Eszterhai Katalin: Akaratunk gyógyereje
Eszterhai Katalin: Légy az élet csodálója

Népszerű idézetek

>!
paoloni

Szerencsés ember vagyok, mert könyvek között nőttem fel, nálunk becsülete volt az irodalomnak, és naponta ízlelgethettem a szavak ízét, zamatát. Édesanyám könyvtáros volt, akinek köszönhetem, hogy megtanultam, mennyire fontos odafigyelni arra, hogyan mondjuk vagy írjuk le az érzelmeinket, tőle tanultam, ha naponta gyakorlom az olvasás és az írás gyönyörűségét, észre fogom venni, hogy a világ kinyílik előttem, mert a könyvekből megismerhetem az életet, ott van bennük az öröm, a bánat, a szomorúság, felvonultatja a jókat és a rosszakat. A könyv nekem mese, imádság…

99. oldal

>!
paoloni

Gyerekkorom óta gyakrabban vagyok a „mintha” világában, mint a ténylegesben, amelyik körülvesz. Ez olyan játék nekem, amely segít egy jobb világot építenem magamnak. Elhiszem, hogy a Jézuska hozza a karácsonyfát, még akkor is, ha a fát magam díszítem; az álmaim mindig előttem szaladnak, és szeretek ünnepet csinálni a hétköznapokból is. Az élet számomra attól izgalmas, hogy megtöltöm emberivel, udvariassággal, jóindulattal, ünnepivel, és gondosan vigyázok arra, hogy maradjon elegendő szeretetem holnapra és holnaputánra is.

112. oldal

4 hozzászólás
>!
paoloni

(…) a szívembe időnként beköltöző tél nem más, mint alvó tavasz.

89. oldal

>!
paoloni

Igaza van az olasz mondásnak, (…) – az éveket, a megélt szerelmeket és a borral töltött poharakat soha nem lenne szabad számolni.

71. oldal