!

Erin Morgenstern amerikai

1978. július 8. (USA) –

Tudástár · 6 kapcsolódó alkotó

Nem
Honlaperinmorgenstern.com
Facebook@erinmorgensternbooks
Instagram@erinmorgenstern
Twitter@erinmorgenstern

Képek 10

Könyvei 9

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Erin Morgenstern: The Night Circus
Erin Morgenstern: The Starless Sea
Erin Morgenstern: Der Nachtzirkus
Erin Morgenstern: Das sternenlose Meer
Erin Morgenstern: Flax Golden Tales
Erin Morgenstern: El circo de la noche
Erin Morgenstern: Un Mar sin Estrellas

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Vintage Children's Classics Vintage angol

Kapcsolódó zóna

!

Erin Morgenstern világai

35 tag · 9 karc · Utolsó karc: 2021. december 25., 20:13 · Bővebben


Kiemelt alkotóértékelések

Viki24>!

Erin Morgenstern

A cirkusz teljesen elbűvöl, rettentően jól kitalált karakterek és olyan leírások mintha az ember ott állna a helyszíneken, de mikor körbenéz rájön, hogy csak a szobájában ül egy fotelben. Kitett magáért az írónő. Remélem egyszer még hoz valami újat. Aki képes volt megteremteni ezt a cirkuszt, annak kell, hogy legyen valami még a tarsolyában.

dianakruger>!

Erin Morgenstern

Mind a két, eddig magyarul megjelent regényét elolvastam. Az Éjszakai Cirkusz elsőre feledhetetlen nyomot hagyott bennem, és nem feltétlenül pozitív értelemben. Kezdeti, és az olvasás során is rendületlenül kitartó csalódottságom ellenére nagyra értékeltem már akkor is az írónő lehengerlő stílusát, fantasztikusan egybeszőtt mondatait, egyedi hasonlatait, stílusos szóhasználatait. Ritka, amikor egy szerző ennyire meg tud fogni pusztán a stílusával, itt viszont pontosan ez történt. Miután befejeztem az Éjszakai Cirkuszt el kellett telnie némi időnek, hogy feldolgozzam, mit is akart ez a regény nekem átadni. Mert hogy valamit akart, az egészen biztos volt, de hosszú időn keresztül nem bírtam rájönni, hogy mit. Azután értettem csak meg, Erin Morgenstern miért is írja ezeket az első látásra képtelen zavarodottságoknak ható történeteket, hogy kézbe vettem a Csillagtalan Tengert. Az a regény számomra kívül-belül szerelem volt, noha tisztában vagyok vele, hogy sokan negatív véleménnyel vannak róla. Olvasás során döbbentem rá, hogy Erin Morgenstern nem karaktereket, nem cselekményt, nem egy izgalmas kalandot kíván megosztani az olvasóival, hanem egy érzést. Ez az érzés az Éjszakai Cirkuszban az otthonra találás volt, a Csillagtalan Tengerben pedig az elveszettség, a kiúttalanság, a reménytelenség. A karakterei nem hiába olyanok, amilyenek, mert általuk írja korul azt az érzést, amit éppen meg kíván ragadni, át szeretne adni. Elismerem, ez nem minden esetben kellemes egy olvasó számára, én azonban megláttam a tehetséget mindkét prózaian megírt műben. Erin Morgenstern nem a tucatírók egyike, és én éppen ezért figyeltem fel rá.

AllyD>!

Erin Morgenstern

Bárcsak egyszer én is elmehetnék az éjszakai cirkuszba! *.*

bzsolti10>!

Erin Morgenstern

Egy nagyon aranyos történet került ki a keze közül, amit én egyszerűen megszerettem. A hangulatokat nagy el tudja találni.

Lahara IP>!

Erin Morgenstern

Vajon tervez még könyvet írni? Az a baj, hogy most már elvárásaim vannak, és minimum olyan jónak kell majd lennie annak a jövőbeli könyvnek, ha majd ír egy másikat, mint az Éjszakai Cirkusz.


Népszerű idézetek

geszti>!

– Az emberek többnyire csak azt látják, amit látni akarnak. Leggyakrabban pedig azt, amit mások láttatni akarnak velük.

32. oldal

Kemese_Fanni_ IP>!

A múlt ottragad rajtad, mint ahogy a porcukor ottragad az ujjadon. Néhány embernek sikerül megszabadulnia tőle, de azért mégiscsak ott van, az események és dolgok, amelyek odáig löktek, ahol most vagy.

207. oldal (Libri, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: múlt
2 hozzászólás
Ninácska P>!

– Néha tényleg nem könnyű – mondja. – De azért megpróbáljuk?

169. oldal

7 hozzászólás
zsebibaba007>!

Olvasásból akar egyetemi diplomát szerezni. Nem akar dolgozatokat leadni, nem akar vizsgázni, csak olvasni.

3 hozzászólás
Ninácska P>!

Meg kell ismerned a korlátaidat, hogy meghaladhasd őket.

30. oldal (Libri, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen · Hector Bowen
SMesi>!

– Esse quam videri – mondja Celia. – Inkább lenni, mint látszani.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Celia Bowen
szil0214>!

Többet ér egyetlen tökéletesen csiszolt gyémánt, mint egy zsákra való hibás kő.

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chandresh Christophe Lefevre
2 hozzászólás
ecus>!

– A titkoknak hatalmuk van – kezdi Dixi. – És ha megosztják őket valakivel, akkor ez a hatalom csökken, úgyhogy ezért is jobb a titkokat megőrizni, méghozzá jól. Ha megosztunk valakivel egy titkot, egy igazi, fontos titkot, még ha csak egyetlen másik személlyel is, az magát a titkot is megváltoztatja. Papírra vetni őket pedig még rosszabb, mert ki tudja, hány szempár fogja majd fürkészni a betűidet, bármennyire gondosan őrzöd is. Szóval tényleg az a legjobb, ha magadban őrzöd a titkaidat, ha már vannak a te érdekedben éppúgy, mint az övékben.

181. oldal, A fába zárt varázsló - fejezet (Libri, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Dixi Murray
mate55 P>!

Talán ha az ember egyszer átmegy csodaországba, ott is kellene maradnia, mert a valódi világ többé sohasem lesz ugyanaz számára, mint régen.

204. oldal