!

Emma Donoghue Ír

1969. október 24. (Dublin, Írország) –

Nem
Honlaphttp://emmadonoghue.com/
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Donoghue
Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Emma-Donoghue/67259541155?fref=ts

Könyvei 21

Emma Donoghue: A szoba
Emma Donoghue: A cafka
Emma Donoghue: Hétpecsétes titok
Emma Donoghue: A csoda
Emma Donoghue: Room
Emma Donoghue: Érzékek tánca
Emma Donoghue: The Wonder
Emma Donoghue: The Sealed Letter
Emma Donoghue: Kissing the Witch
Emma Donoghue: Touchy Subjects

Szerkesztései 1

Emma Donoghue (szerk.): Inseparable

Antológiák 1

Karin Slaughter (szerk.): Like a Charm

Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó

– A szabadság azt jelenti, hogy mindent lehet?
– Nem, nem. Inkább azt… hogy senki sem mondja meg, hogy mit csinálj.

320. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szabadság
>!
Szédültnapraforgó

Észrevettem, hogy a világban az emberek majdnem mindig idegeskednek, és nincs idejük. Még Nagymama is sokszor mondja ezt, pedig neki meg Pótpapának nincs is munkája, úgyhogy nem tudom, hogy az emberek, akiknek munkájuk van, hogyan csinálják a munkát meg az élést is egyszerre.

345. oldal

>!
Miamona

Azt hittem, az emberség vagy van, vagy nincs, nem tudtam, hogy valakiben lehet csak egy csepp emberség. Akkor a többi része miből van?

>!
Miamona

Észrevettem, hogy a világban az emberek majdnem mindig idegeskednek, és nincs idejük. Még Nagymama is sokszor mondja ezt, pedig neki meg Pótpapának nincs is munkája, úgyhogy nem tudom, hogy az emberek, akiknek munkájuk van, hogyan csinálják a munkát meg az élést is egyszerre. A Szobába nekem meg Anyának mindenre volt időnk. Szerintem az idő nagyon vékonyan szétkenődik az egész világon, mint a vaj a kenyéren, az utakon, meg a házakon, meg a játszótéreken, meg a boltokon, úgyhogy csak egy kis kenődés jut minden helyre az időből, aztán mindenkinek sietnie kell érte a következő darabhoz.
És mindenhol, ahol nézem a gyerekeket, olyan, mintha a felnőttek legtöbbször nem is szeretnék őket, még a szülőik se. Gyönyörűnek meg olyan édesnek hívják a gyerekeket, és újból megcsináltatnak velük egy dolgot, hogy le tudják fényképezni, de igazából nem akarnak velük játszani, inkább kávét isznak, és a más felnőttekkel beszélgetnek. Van, hogy egy kisgyerek sír, és az Anyája nem is hallja.

1 hozzászólás
>!
agisajt

Isten áldja a könyveket.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
>!
Szédültnapraforgó

A kis kártyákat tele számokkal, úgy hívják, hogy lottó, idióták veszik meg, akik azt remélik, hogy átvarázsolódnak tőle milliomosokká.

343. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lottó
1 hozzászólás
>!
Gerda

Amikor bemászik a kádba, a víz feljebb megy, én is bemegyek, és majdnem kiloccsan…
…Beverem a fejemet a csapba.
– Vigyázz!
Ezt miért mindig a megsérülés után mondják?

341. oldal

>!
Miamona

Jó lenne mindig a Tévét nézni, de szétrohad tőle az agyunk. Mielőtt lejöttem a Mennyországból, Anya egész nap bekapcsolva hagyta, és zombi lett belőle, ami olyan, mint egy szellem, csak úgy megy a lábával, hogy puffpuff. Úgyhogy most mindig kikapcsolja egy műsor után, és akkor a sejtek megint kinőnek napközben, és vacsora után megint megnézhetünk egy műsort, és alvás közben új agyat növeszthetünk.

Kapcsolódó szócikkek: televízió
>!
Maria_Petrovszki

Szerintem az idő nagyon vékonyan szétkenődik az egész világon, mint a vaj a kenyéren, az utakon, meg a házakon, meg a játszótereken, meg a boltokon, úgyhogy csak egy kis kenődés jut minden helyre az időből, aztán mindenkinek sietnie kell érte a következő darabhoz.

Kapcsolódó szócikkek: idő