!

Ellen G. White amerikai

E. G. White

1827. november 26. (Gorham, Maine, USA) – 1915. július 16. (Elmshaven, Kalifornia, USA)

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó

Teljes névEllen Gould White
Nem

Könyvei 54

Ellen G. White: Jézus élete
E. G. White: Pátriárkák és próféták
Ellen G. White: A nagy küzdelem
E. G. White: Korszakok nyomában
E. G. White: Jézushoz vezető út
Ellen G. White: Gondolatok a hegyibeszédről
E. G. White: Apostolok története
Ellen G. White: A nagy orvos lábnyomán
E. G. White: Passió
E. G. White: Próféták és királyok

Kapcsolódó sorozatok: A Nagy küzdelem · Keresztény a világban · Összes sorozat »

Róla szóló könyvek 1

George R. Knight: Ellen White mindennapjai

Népszerű idézetek

Fenycsepp>!

Az élet minden tette, bármilyen kicsiny is, vagy jót, vagy rosszat hordoz magában. A legkisebbnek tűnő feladat hűséges elvégzése vagy elmulasztása ajtót nyithat az élet leggazdagabb áldásai vagy legnagyobb csapásai előtt. Kicsiny dolgok teszik próbára a jellemet. A naponként vidám, készséges szívvel végrehajtott egyszerű, önmegtagadó cselekedetekre Isten örömmel tekint. Nem önmagunkért kell élnünk, hanem másokért. Csak akkor lehet életünk áldás, ha önmagunkat elfelejtve ápoljuk magunkban a szerető, segítőkész lelkületet. Az apró figyelmességek, a kicsi, egyszerű szívességek az élet örömeit alkotják, elmulasztásuknak pedig nem kis részük van az ember boldogtalanságában.

124. oldal, 14.fejezet

Carmilla >!

Az egyház szövetsége az állammal – ha mégoly laza is – látszatra talán közelebb hozza a világot az egyházhoz, de valójában az egyház jut közelebb a világhoz.

203. oldal, A zarándokatyák

Kapcsolódó szócikkek: állam · egyház
padamak>!

A jellem nem az alkalomadtán való jó vagy rossz cselekedetekben nyilvánul meg, hanem a mindennapi megszokott szavakban és cselekedetekben.

42. oldal - A tanítványság próbaköve (Advent Kiadó - Új Kezdet Életmódközpont Alapítvány, Budapest, 2009)

Carmilla >!

…Az emberek kezdtek vitatkozni és kérdezősködni. Miközben a szerzetesek járták az országot, és árulták a pápa bocsánatát, sokan megkérdezték, hogy vajon ne Istentől kérjenek-e inkább bocsánatot, mint a római pápától.

60. oldal, Wiclif János

Carmilla >!

„[…] Wormsban azon fáradoztak, hogy tanaim visszavonására kényszerítsenek. Az én visszavonásom pedig a következő lesz: korábban azt állítottam, hogy a pápa Krisztus helytartója; most pedig kijelentem, hogy Urunk ellensége és az ördög apostola.”

(Luther Márton)

106. oldal, Luther az országgyűlés előtt

Kapcsolódó szócikkek: Luther Márton
vilmos>!

Minél bűnösebb az ember, annál nagyobb szüksége van a Megváltóra. Isteni szíve azokkal törődik a legnagyobb szeretettel és megértéssel, akit a legkilátástalanabbul bonyolódtak bele az ellenség hálójába.

vilmos>!

Minden perc elvesztegetett idő, amit önzően használunk fel.

vilmos>!

A szeretet nem él sokáig, ha nem jut kifejezésre. Ne engedd, hogy annak a szíve, akivel sorsodat összekötötted, hiába sóvárogjon kedvesség és együttérzés után!

vilmos>!

A ma feladatainak hűséges teljesítése a legjobb felkészülés a holnap megpróbáltatásaira.

padamak>!

Azonban a semmittevés, mind a lelki, mind az anyagi világban elerőtlenedést és végül romlást eredményez. Az az ember, aki vonakodik tagjait mozgatni, csakhamar annyira elerőtlenedik, hogy nem képes azokat használni. Hasonlóan, az a keresztény, aki nem akarja Istentől nyert erőit felhasználni, nem csak hogy nem növekedhetik Krisztus kegyelmében, hanem még a meglévő erőt is elveszíti.

58-59. oldal - Életünk és munkánk (Advent Kiadó - Új Kezdet Életmódközpont Alapítvány, Budapest, 2009)