!

Elizabeth Kostova

Képek 3

Könyvei 9

Elizabeth Kostova: Hattyútolvajok
Elizabeth Kostova: A történész
Elizabeth Kostova: The Historian
Elizabeth Kostova: The Swan Thieves
Elizabeth Kostova: The Shadow Land
Elizabeth Kostova: Die Schwanendiebe
Elizabeth Kostova: Der Historiker
Elizabeth Kostova: Ossessione
Elizabeth Kostova: Tierra de sombras

Népszerű idézetek

>!
Stone

Te is jó kis könyvmoly lehetsz.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvmoly
9 hozzászólás
>!
szadrienn P

Mikor kinyomakodtam az ajtón, elfogott az a megkönnyebbüléssel vegyes csalódottság, amelyet akkor érez az ember, amikor egy ilyen óriási múzeumból távozik: megkönnyebbülés, amiért visszatért az ismerős, kevésbé intenzív és kezelhetőbb világba, s ugyanakkor csalódottság, amiért ebből a világból kiveszett minden misztérium.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csalódottság
>!
szadrienn P

Következő utunk ismét keletre vezetett, túl a Júliai-Alpokon. A kisváros, Kostanjevica – 'Gesztenyés' – ebben az évszakban csakugyan tele volt hullott gesztenyével, és ha az ember rosszul lépett a macskaköves utcákon, veszedelmesen elcsúszhatott egy tüskés héjon. A polgármester háza előtt, amelyet eredetileg egy osztrák-magyar bürokratának építettek, mindenfelé gonosz küllemű gesztenyék hevertek mint apró sünök falkái.

97. oldal

>!
szadrienn P

Ez a história arról szól, hogy tizenhat éves fővel miként eredtem apám és múltja nyomába, ő pedig miként kutatott szeretett tanára és annak története után, majd miként találtuk magunkat a történelem egyik legfeketébb ösvényén. Ez a história arról szól, hogy ki élte túl ezt a kutatást, ki nem, és miért nem. Történészként megtanultam, hogy nem mindenki éli túl, ha visszanyúl a történelembe. És nem csupán a visszanyúlás veszélyes; olykor maga a történelem kap utánunk kérlelhetetlenül, sötét karmaival.

7. oldal

>!
szadrienn P

Csöndesen odamentem az asztalhoz, ahol Mr. Binnerts éppen egy halom új könyvet rakosgatott – egy sincs köztük, amely érdekelne, közölte kedves mosollyal, mivel én csak a borzalmakat kedvelem.

106. oldal

>!
mazsolafa

Akkoriban még maximálisan élveztem az „egyedüllét” romantikáját, és nem tudtam, milyen az, amikor az egyedüllét magánnyá lesz, és gyilkosan kiélesedik a széle, hogy tönkretegye egy-egy napodat, s ha nem vagy óvatos, többet is.

426. oldal

>!
szadrienn P

Amikor apám autója bekanyarodott az egyik legrégibb iuliai város kapuján, egész testemben megfeszültem. Első alkalommal fogott el azoknak az utazóknak az izgalma, akik meglátják a történelem titokzatos arcát.

14. oldal

1 hozzászólás
>!
hársvirág

A házasság mindenkinek való. A probléma pusztán az, hogy megtaláljuk-e a megfelelő személyt. Kérdezd meg Platónt! Annyi kell csak, hogy ő fejezze be a te gondolataidat, és te az övéit. Ez a lényeg.

>!
szadrienn P

Ez volt a Rick Mountain Road, melynek apró házait elrejtette a bürök, a fenyő, a rododendron meg a lebegőn, mélán virágzó somfák. Amikor letekertem az ablakot, megcsapott a mohás sötétség illata a leszálló alkony visszfénye alatt.

80. oldal

>!
theodora

… mi lesz velünk, szoktam elgondolni, ha elvész életünkből az az öröm, amit a könyvek lapjainak forgatása jelent, meg az, hogy közben olyan dolgokra bukkanhatunk, amiket nem is kerestünk.

64. oldal