!

Elif Shafak török

Elif Şafak

Könyvei 21

Elif Shafak: Becsület
Elif Shafak: 10 perc 38 másodperc
Elif Shafak: A bolhapalota
Elif Shafak: Éva három lánya
Elif Shafak: Az építészinas
Elif Shafak: Az isztambuli fattyú
Elif Shafak: A város tükrei
Elif Shafak: A szerelem 40 szabálya
Elif Shafak: The Forty Rules of Love
Elif Shafak: Three Daughters of Eve

Népszerű idézetek

Európa_Könyvkiadó KU>!

Akinek nincs ideje a mesékre, annak arra nincs ideje, hogy megértse a világot.

Niitaa P>!

Hagyd, hogy az élet magával sodorjon. Ne rágódj amiatt, hogy felborult a megszokott rend körülötted, feje tetejére állt az egész életed. Honnét tudod, hogy nem lesz-e jobb az élet fejjel lefelé?

151. oldal

2 hozzászólás
Farkas_Szonja>!

Az autónak benzinre van szüksége, az emberi agynak pedig újabb és újabb gondolatokra. Ezekre pedig a könyvekben lelünk rá.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gondolat · könyv
Európa_Könyvkiadó KU>!

Felesleges időtöltés azon rágódnod, vajon hová vezet az út. Neked csupán az a feladatod, hogy megtedd az első lépést. A többi úgyis jön magától.

Európa_Könyvkiadó KU>!

A szerelem önmagában külön világ. Vagy benne vagy, a középpontjában, vagy kívülállóként csak vágyódsz utána.

Nikolett_Kapocsi P>!

A bánat egy fecske – mondta a férfi. Egy nap felkelsz és azt hiszed, elrepült, pedig csak elköltözött télre, hogy felmelegítse a tollait. Előbb, vagy utóbb visszatér, és ismét a szívedre telepszik.

263. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bánat
Nusii P>!

– Jó kislány – mondta a bába. – Mi tartott ilyen sokáig? Sírj csak, drágám! Sohase szégyelld a könnyeidet! Sírj csak, és mindenki tudni fogja, hogy élsz.

35. oldal

Niitaa P>!

Előfordulhat, hogy az ember egy fedél alatt él valakivel, egy ágyban alszik vele, mégis szenved a hiányától. Ezek szerint az ember nem csak az után sóvároghat, aki távol van tőle. A közvetlen közelében lévők után is epekedhet.

270. oldal

Niitaa P>!

– Alapvetően minden ember egy nyitott könyv, amely arra vár, hogy elolvassák. Mindannyian két lábon járó, lélegző könyvek vagyunk, csak tisztában kell lennünk önmagunkkal – feleltem.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyv
KönyvParfé>!

Nosztalgia Nalan hitt benne, hogy kétféle család létezik a földön: a rokonok alkották a vér szerinti családot, a barátok pedig a másik családot, a víz szerinti családot. Ha a vér szerinti családod kedves és törődő, akkor szerencsés csillagzat alatt születtél, de ha nem, akkor is van még remény; a dolgok jobbra fordulhatnak, ha elég idős leszel ahhoz, hogy elhagyd szomorú otthonodat.
Ami a másik, a víz szerinti családot illeti, az jóval később alakul ki a életben, és az ember többé-kevésbé önmagának teremti meg. Bár igaz, hogy semmi sem helyettesíthet egy szerető, boldog vér szerinti családot, ám ennek hiányában egy jó barátokból álló család, a víz szerinti család elmoshatja a lélekben fekete koromként összegyűlt sérelmet és fájdalmat. Ezért lehet a barátoknak nagyra becsült helyük az ember lelkében, és foglalhatnak el benne nagyobb helyet, mint a rokonok együttesen. De akik sosem tapasztalták, milyen érzés, amikor a saját rokonai eltaszítják, nem fogják megérteni ezt az igazságot ezer év alatt sem. Sosem fogják megtudni, hogy időnként a víz sűrűbb, mint a vér.