!

Elena Ferrante olasz

1943. október 18. (Nápoly, Olaszország) –

Nem
Wikipédiahttps://en.wikipedia.org/wiki/Elena_Ferrante

Képek 2

Könyvei 34

Elena Ferrante: Briliáns barátnőm
Elena Ferrante: Amikor elhagytak
Elena Ferrante: Az új név története
Elena Ferrante: Aki megszökik, és aki marad
Elena Ferrante: Nő a sötétben
Elena Ferrante: Az elvesztett gyerek története
Elena Ferrante: Tékozló szeretet
Elena Ferrante: The Story of the Lost Child
Elena Ferrante: Those Who Leave and Those Who Stay
Elena Ferrante: My Brilliant Friend

Kapcsolódó sorozatok: Nápolyi regények, L'amica geniale olasz, The Neapolitan Novels angol, Neapolitanischen Saga német, Dos amigas spanyol · Összes sorozat »

Kapcsolódó zóna

!

Nápolyi regények

1 tag · 1 karc · Utolsó karc: 2020. február 24., 11:35 · Bővebben

Alkotói polc


Népszerű idézetek

>!
Kuszma P

Most értettem meg igazán, mi az a plebs, sokkal világosabban, mint amikor a tanárnő elmagyarázta. Mi vagyunk a plebs. A plebs ez a viszálykodás az étel és a bor miatt, a torzsalkodás, hogy kit szolgálnak ki előbb és jobban, ez a mocskos padló, melyen jönnek-mennek a pincérek, ezek az egyre közönségesebb koccintások. A plebs az anyám, aki felöntött a garatra, és most hátát mosolytalan apám vállának vetve teli szájjal nevet az ószeres sikamlós célzásain.

337. oldal

1 hozzászólás
>!
egyperces

Kerestem a szavakat, hogy úgy hazudjak, hogy az igazat mondom.

166. oldal

6 hozzászólás
>!
doktordrin

Milyen bonyolult keverék egy emberpár. Ha a kapcsolatuk megroppan és széttörik is, rejtett, titkos utakon továbbra is működőképes marad, nem hal meg, nem akar meghalni.

194. oldal

>!
Boglárka_Madar P

Szavak: építenek és rombolnak, a szerint, hogy az ember hogyan csűri-csavarja őket.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szó
>!
Miestas

Mindig az olvasás, az írás volt az, ami lecsendesített.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
1 hozzászólás
>!
rosa_canina

Milyen botorság azt képzelni, hogy megnyílhatunk a gyermekeinknek, mielőtt betöltik az ötvenedik évüket. Hogy elvárjuk tőlük, hogy személyiségnek, ne pedig szolgáltatásnak tekintsenek minket.

108-109. oldal

>!
Sárhelyi_Erika I

Talán valóban szép maradtam annak ellenére is, hogy a férjem úgy törte össze és hajította el magától a szépségem tudatát, ahogyan az ajándék csomagolópapírját szokták kidobni a szemétbe.

94. oldal

>!
agisajt

Azt akarod mondani, hogy mellettem csak szorongtál? Azt akarod mondani, hogy ha velem hálsz, megöregszel? A halált a seggem feszességén akarod mérni, azon, hogy milyen kemény volt régen és milyen lottyadt ma? Ezt akarod mondani?

43. oldal

>!
virezma P

Attól a pillanattól fogva, hogy beleszerettem Marióba, folyton attól rettegtem, hogy megundorodik tőlem. A testemet tisztogatni, szagtalanítani, eltüntetni a fiziológia minden kínos nyomát. Felemelkedni. El akartam szakadni a földtől, azt akartam, hogy lebegni lásson, odafent, a magasban, ahogyan csak a hibátlanul tökéleteseknek adatik meg. Addig nem jöttem ki a fürdőszobából, amíg a büdösség ki nem szellőzött, kinyitottam a csapot, nehogy meghallja a vizelet csobogását. Suvickoltam, csutakoltam magam, minden másnap hajat mostam. A szépségre úgy gondoltam, mint szüntelen erőfeszítésre, mely kiküszöbölheti a testiséget. Azt akartam, úgy szeresse a testemet, hogy közben feledkezzen meg mindarról, ami a testiség benne. A szépség maga ez a megfeledkezés, tűnődtem szorongva.

112-113. oldal

>!
házisárkány

Ha ő mást szeret, bármit teszel is, semmit sem ér, lepereg róla, nyomtalanul. El kell fojtanod a fájdalmadat, el kell kerülnöd, hogy bármiféle gesztusokra, sikoltozásokra ragadtasd magad. Vedd tudomásul, hogy mások a gondolatai, más a szobája, ő elszökött, hogy a más testébe temetkezzen.

19. oldal