!

Edith Piaf francia

1915. december 19. (Párizs) – 1963. október 10. (Plascassier, Franciaország)

Tudástár · 7 kapcsolódó alkotó · 1 kapcsolódó könyv

Teljes névÉdith Giovanna Gassion
Nem

Könyvei 4

Edith Piaf: Nem bánok semmit sem
Edith Piaf: Életem
Edith Piaf: Ma vie
Edith Piaf: L'Hymne à l'amour

Róla szóló könyvek 1

Carolyn Burke: No Regrets

Népszerű idézetek

fülcimpa>!

Biztos vagyok benne, hogy még a halálom előtti napon is egy dal lesz a gondolatom. És ha választhatnék, a színpadon, éneklés közben szeretnék meghalni.

39. oldal

1 hozzászólás
fülcimpa>!

„Legjobban a nőknek az a mániája idegesít, hogy három napot, egy hónapot vagy még többet kéretik magukat. Mire jó ez a huzavona, ha úgyis kellünk egymásnak?”
(Paul Meurisse)

22. oldal

fülcimpa>!

Huszonöt éves voltam, sokat éltem, s mégsem tudtam, mi a szerelem. Számomra eddig csak veszekedéseket, hazugságokat és néhány pofont jelentett.

24. oldal

fülcimpa>!

A válásom napján megfogadtam, hogy soha nem teszek több kísérletet…
Mire jó megházasodni, amikor pár év múlva jobban egyedül érezzük magunkat, mint valaha?

101. oldal

fülcimpa>!

Fukarnak hittem, és ez az egyik legnagyobb hiba, amit egy férfiban el tudok képzelni. Hisz a fukarság nem egyszerűen pénztárca, hanem emberi természet kérdése. Aki a pénzével fukarkodik, az érzelmeivel is.

30. oldal

fülcimpa>!

A férfiak egész életemben körüldongtak. Jók és rosszak, szépek és csúnyák.
Csak éppen, akik velem akartak élni…. azokat én nem szeretem eléggé. Akikkel pedig én szerettem volna élni, nem szerettek, vagy nem voltak szabadok.
Így aztán minden kapcsolatban újabb sebet kaptam, s utána jobban egyedül éreztem magam, mint valaha. Mindez csak arra volt jó, hogy szerelmes dalaimat még fájdalmasabban énekeljem.

48. oldal

fülcimpa>!

Olyan voltam, mint az utas, aki a vonatból hirtelen megpillantja az álombeli tájat, az ideális helyet, ahol élni, házat építeni szeretne… De a vonat, és ő ezt tudja, nem áll meg, és a táj eltűnik.

99. oldal

fülcimpa>!

Azon a ponton, ahol most vagyok, amikor az életem már csak egy hajszálon függ, és ezzel tisztában vagyok, mindaz, ami lényegtelen, nem érint többé.
Márpedig az egyetlen lényeg, ha szeretünk, ha szeretnek, ha boldogok és elégedettek vagyunk önmagunkkal.

97. oldal

fülcimpa>!

Időközben némi hírnévre tettem szert. És ezt egyedül a hangomnak köszönhettem.
A hangomnak és Louis Leplée-nek, annak a férfinak, aki utcai énekesként felfedezett.
Szerződtetett a mulatójába, ahol az egész előkelő párizsi világ megfordult. És ezek a fásult lumpok hirtelen tolongani kezdtek ott, amikor énekeltem. Egyik napról a másikra sikeres lettem.

18. oldal

fülcimpa>!

Erősnek, cinikusnak hisznek, aki játékszernek tekinti a másik embert, és ha megunja, eldobja. Holott valójában a korom ellenére megmaradtam annak a nagyon hiszékeny, szegény bakfisnak, aki makacsul egy álmot kerget: szeretne boldog lenni, szeretné, ha szeretnék!

64. oldal