!

Edith Eva Eger magyar

1927. szeptember 29. (Kassa, Szlovákia) –

Nem
Honlapdreditheger.com
Facebook@dreditheger
Instagram@dr.editheger
Twitter@dreditheger1

Képek 4

Könyvei 7

Edith Eva Eger: A döntés
Edith Eva Eger: Az ajándék
Edith Eva Eger: The Choice
Edith Eva Eger: The Gift
Edith Eva Eger: In der Hölle Tanzen
Edith Eva Eger: Darul
Edith Eva Eger: Alegerea

Kiemelt alkotóértékelések

fukszia>!

Edith Eva Eger

Fantasztikus író és pszichológus!
A döntés című könyve tanított meg lebontani magamban, a lelki szabadságomban gátló, önmagam köré épített falakat.
Csak ajánlani tudom!

Junes P>!

Edith Eva Eger

Érthetően, gördülékenyen, visszafogottan ír. Könyvei sok-sok bölcsességet, megfogadható tanácsot tartalmaznak, melyeket kincsként oszt meg hallgatóságával, semmint végső, egyetemes tudásként igyekezne bárkire is ráerőszakolni.

LeZsu>!

Edith Eva Eger

Őszinte hang. Hiteles személy. A könyvei nemcsak informatívak, sztorizósak, Edith Eva Eger könyvei nélkülözik a közhelyek puffogtatását. A mindennapokban használható, önismereti munkához akár önállóan is alkalmazható, gyakorlatias tudáslehetőséget ad át a szerző, amiért én személy szerint nagyon hálás vagyok.


Népszerű idézetek

Prof_Hicks>!

Az idő nem gyógyítja be a sebeinket. A gyógyulásunk azon múlik, mihez kezdünk az időnkkel.

Kapcsolódó szócikkek: gyógyulás · idő · seb
3 hozzászólás
Rituga P>!

Most először látom, hogy van döntési lehetőségünk: dönthetünk úgy, hogy arra figyelünk oda, amit elveszítettünk, vagy pedig arra, amink még megvan.

7 hozzászólás
Rituga P>!

Nem dönthetünk úgy, hogy eltüntetjük a sötétséget, de fényt gyújthatunk benne.

2 hozzászólás
Könyveslány P>!

Elmondtam az igazgatómnak: azon gondolkodom, hogy megszerzem a doktorátust pszichológiából. De nem bírtam úgy elé tárni az álmomat, hogy kifogásokat ne keressek. – Nem is tudom – mondtam –, mire befejezem az iskolát, ötvenéves leszek. – Rám mosolygott. – Így is, úgy is ötvenéves lesz – mondta.

Könyveslány P>!

Nem tudod megváltoztatni, ami történt, nem tudod megváltoztatni azt, amit tettél, vagy amit tettek veled. De eldöntheted azt, hogyan élsz most.

6 hozzászólás
shadowhunter1975 P>!

Ha megkérdeznének, mi a leggyakoribb diagnózis az általam kezelt emberek között, nem a depressziót vagy a poszttraumás stressz-szindrómát említeném, jóllehet ezek a betegségek túlontúl gyakran fordulnak elő azok körében, akiket megismertem, megszerettem, és elvezettem a szabadságukhoz. Nem, hanem az éhséget. Éhezünk. Éhezünk a jóváhagyásra, a figyelemre és a gyengédségre. Éhezünk a szabadságra: arra, hogy magunkhoz ölelhessük az életünket, hogy igazán megismerjük önmagunkat, és önmagunk lehessünk.

26. oldal, Bevezetés (Libri, 2017)

Kabo>!

De egészen addig áldozatok maradunk, ameddig egy másik személyt tartunk felelősnek a saját jóllétünkért.

Rituga P>!

Passzívnak lenni azt jelenti: hagyod, hogy mások döntsenek helyetted. Agresszívnak lenni azt jelenti, hogy te döntesz mások helyett. Asszertívnek lenni azt jelenti, hogy a magad számára te hozol döntést. És bízol benne, hogy ez elég, hogy elég vagy.

178. oldal

Kitti_Szurovecz IP>!

A szabadságunk abban rejlik, hogy megtanuljuk magunkhoz ölelni azt, ami történt. A szabadság azt jelenti, hogy minden bátorságunkat összeszedve lebontjuk a börtön falait, egyik téglát a másik után.

25. oldal

anni_olvas>!

És te is itt vagy! Itt vagy! A szent jelenben. Nem tudlak meggyógyítani téged – mint ahogy senki mást sem –, de ünnepelhetem a döntésedet, hogy lebontod a tudatodban lévő börtönt, tégláról téglára. Nem tudod megváltoztatni, ami történt, nem tudod megváltoztatni azt, amit tettél, vagy amit tettek veled. De eldöntheted azt, hogyan élsz most.
Drágám, dönthetsz úgy, hogy szabad leszel.