!

E. Annie Proulx amerikai

Annie Proulx

1935. augusztus 22. (Norwich, Connecticut, Amerikai Egyesült Államok) –

Teljes névEdna Annie Proulx
Nem
Wikipédiahttp://en.wikipedia.org/wiki/Annie_Proulx

Könyvei 14

Annie Proulx: Közel s távol
E. Annie Proulx: Kikötői hírek
Annie Proulx: Szélvidék
E. Annie Proulx: The Shipping News
Annie Proulx: Close Range
Annie Proulx: Brokeback Mountain
Annie Proulx – Larry McMurtry – Diana Ossana: Brokeback Mountain – Story to Screenplay
E. Annie Proulx: Accordeonmisdaden
E. Annie Proulx: Schiffsmeldungen
E. Annie Proulx: Heart Songs

Antológiák 1

Louise Welsh (szerk.): Ghost

Népszerű idézetek

>!
Farby

Tudja, a való élet egyik alapvető tragédiája, hogy nincsen háttérzene.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: zene
3 hozzászólás
>!
Farby

Hisz a szerelem nem más, mint egy válogatott édességeket tartalmazó zacskó, amit körbekínálnak, és amiből az ember többször is vehet. Az egyikkel lehet, hogy megégeti a nyelvét, a másik parfümök éj-illatát idézi. Az egyiknek keserű a közepe, mint az epe, mások mézt és mérget elegyítenek, némelyiket meg lenyeli az ember, és kész. És a közönséges savanyú és mentolos cukorkák között akad egy-két ritka darab is: egy-kettőnek halálos tű van a közepén, de van, amelyik csendes, szelíd örömöt ad.

411. oldal

>!
Angele P

Én már egyáltalán nem tudok összeadni, azt kell hinnem. Azt mondják, ha tíz összeadást végzel egy nap, nem leszel szenilis. Eszerint azonban a bankároknak lángelméknek kellene lenniük, így hát mégsem igaz. Legkorlátoltabb koponyák a földön.

8 hozzászólás
>!
Angele P

Az emberek csak azért voltak kedvesek egymással, mert az élet olyan rohadt volt, hogy nem engedhették meg maguknak a fényűzést, hogy ellenségek legyenek.

>!
Angele P

És amin túl kell jutnunk, azon előbb-utóbb túl is jutunk. A legcudarabb dolgokon is.

>!
matraimelinda

Amire Jack úgy emlékezett és olyannyira vágyott, hogy azt sem legyűrni, sem megérteni nem tudta, azaz volt, amikor azon a régmúlt nyáron a Brokenbacken Ennis mögéje lépett, magához húzta, és néma ölelésük valami mindkettőjükben meglévő szextől mentes éhséget lakatott jól.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ennis Del Mar · Jack Twist
>!
csillagka P

– Már megvan a lakás is. Ez volt a harmadik, amit Mercalia megnézett. – A konyha üvegajtós, folytatta, az udvart mennyei bambusznád árnyékolja. A veteményeskert akkora, mint egy imaszőnyeg. Jól lehet majd rajta térdepelni.

22. oldal

1 hozzászólás
>!
ludovika

Az élet lassabban végzett vele, mint a kés, de legalább olyan alapos munkát végzett.

86. oldal

2 hozzászólás
>!
Cheril 

A szekrény észak felé eső oldalában a fal egy vékony hasadéka alkalmas rejtekhelyet kínált, és itt szögre akasztva egy ing lógott, a hosszú állástól mereven. Ennis leemelte a szögről. Jack régi inge a régi napokból a Brokebacken. ….. Nehéznek találta az inget, aztán észrevette, hogy van benne egy másik, két ujja gondosan behúzva Jack ingének ujjába. Az ő egyik bélelt flanelinge volt,….piszkos munkainge, zsebe felhasadt, pár gombja hiányzott, és Jack ellopta, eldugta ide a saját ingébe, ahol az ingpár mint két bőr, egyik a másikban, eggyé vált. Arcát a szövetbe temette, lassan szívta be a levegőt az orrán és száján keresztül, remélve, hogy legalább halványan megérzi a füst, a hegyi zsálya és Jack sós-édes szagát, de a valódi illatok már elszálltak, csak az emlékük érződött, a Brokeback Mountain képzelt varázsa, melyből már semmi nem maradt, csak amit a kezében tartott:

311-312. oldal /2006/

5 hozzászólás
>!
ludovika

Honnan tudja az ember, hogy mikor van elege valamiből? Mi billenti át a kapcsolót, ami felvillantja a STOP jelet? Miféle elektromos áramkörök sisteregnek és kattognak az agyban, aminek köszönhetően meghozzuk a döntést, hogy otthagyunk egy adott helyet?

28. oldal

1 hozzászólás