!

Dymphna Cusack ausztrál

1902. szeptember 21. (West Wyalong, Új-Dél-Wales, Ausztrália) – 1981. október 19. (Manly, Sydney, Új-Dél-Wales, Ausztrália)

Tudástár · 4 kapcsolódó alkotó

Teljes névEllen Dymphna Cusack
Nem

Képek 2

Könyvei 6

Dymphna Cusack: Ketten a halál ellen
Dymphna Cusack: Hőhullám Berlinben
Dymphna Cusack: A megperzselt fa
Dymphna Cusack: Hőhullám Berlinben / Fekete villám
Dymphna Cusack: Fekete villám
Dymphna Cusack: Fekete villám / A megperzselt fa

Kapcsolódó kiadói sorozatok: Horizont könyvek · Nagy siker volt General Press


Népszerű idézetek

Morpheus>!

Hogy lehet élni, ha semmink sincs? Sem a szeretet melege, sem a gyűlölet ereje.

50. oldal

7 hozzászólás
Morpheus>!

    Lehet, hogy ez annak a jele, hogy ha az embernek végül is sikerül mindazt elpusztítania, ami a föld fölött és a föld alatt van és mindent, ami rajta él, valaki mégis túléli az egészet, és majd kifejlődik egy újabb emberi faj, amely kétségtelenül eléri mindazt, amit az előző már elért, és bizonyosan elköveti annak minden tévedését. Hirosima sem tanította meg az embert semmire.

121. oldal

Bleeding_Bride IP>!

Vakon, süketen, bénán, ködös selyemgubóban lebegett élet és halál között.

(első mondat)

ÁrnyékVirág>!

A halál nem fogadta el, és most itt fekszik a nem kívánt élet keserves szorításában.

9.

Algernon P>!

Ébren a jövőtől való félelem tartotta rettegésben. Álmában a múlt emlékei gyötörték. A kettő között a jelen kipergett kezéből, akár a homok, súlytalanul és színtelenül.

128. oldal

Szédültnapraforgó >!

Eljegyzés! Hát az meg mire jó? Miért kell olyan nagy hűhót csapni abból, hogy a gondtalan udvarlás és a házasság csapdája közé valami tornácfélét iktatnak be?!

92. oldal

Algernon P>!

Amíg föntről nézi az ember a dolgokat, automatikusan csak egyik oldalukat látja. Csak ha már lent van, kezdi észrevenni az érem másik oldalát.

93. oldal

ÁrnyékVirág>!

Tudta, hogy hamarosan nem csak a bántó fénnyel és a sivár nappal kell szembenéznie, hanem az emberekkel is. Látni szemükben a kérdést, a megvetést, vagy ami még rosszabb: a szánakozást. A sajnálat a kudarc megpecsételése.

9.

VIlon>!

„A fákban van minden öröme: megvédik a betolakodóktól. A tengerrel az egyik oldalon, a bozóttal és a fákkal a másikon biztonságban lesz a házban.”

184.

Zoe27>!

– Nem akarok Katherine Mansfield lenni, aki harmincnégy éves korában meghalt. Krónikus betegséget kívánok magamnak, olyat, mint Voltaire-nek volt, és kilencvenéves koromig akarok élni.

107. oldal