!

Duncan Shelley magyar

Nemférfi
Honlapduncanshelley.eoldal.hu

Könyvei 32

Duncan Shelley: Az elme gyilkosai
Duncan Shelley: A téboly katonái
Duncan Shelley: A végső háború
Duncan Shelley: A félelem íze
Duncan Shelley: Vadászidény
Duncan Shelley: Az ellenállás
Duncan Shelley: Amer tánca
Duncan Shelley: A leszboszi cápa
Duncan Shelley: Amer első halála
Duncan Shelley: A félelem fogságában

Kapcsolódó sorozatok: Kunoichi-trilógia · Paktum trilógia · Amer · Amnézia · Domínium · Összes sorozat »


Népszerű alkotóértékelések

vapeur>!

Duncan Shelley

ritkán olvasni olyan letehetetlen könyveket, mint amiket ő ír!

abraxa>!

Duncan Shelley

Sok érdekes haladó idea van ennél a szerzőnél.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

Egy hírben nem az a lényeg, hogy igaz, vagy nem igaz, hogy pontos vagy nem pontos, hanem az, hogy miért lett belőle hír?

229. oldal

4 hozzászólás
Chöpp >!

A megtévesztés ősrégi szabálya: hitesd el, hogy van választás.

282. oldal

1 hozzászólás
Chöpp >!

A jellemhibák nem mentesítenek a bűnök alól.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jellemhiba
Morpheus>!

Az eszméket, az elméleteket, a tényeket, a hazugságokat menedzselni kell, épp úgy, mint egy sztárt, vagy márkát.
Publikálni kell, bemutatni minden elképzelhető fórumon, és annyiszor, amennyiszer csak lehetséges. Az emberek életének a részévé kell tenni.

228-229. oldal

4 hozzászólás
Chöpp >!

Minden olyan tanítás, amely a bölcsességről szól, egy dologban megegyezik: a jelen idő hangsúlyozásában. Légy a jelenben! A jelenlét minden bölcsesség alapja.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: jelenlét
Chöpp >!

A mentség egy Nagy Varázslat. Ha hibázol, és van mentséged rá, akkor a hiba meg sem történt. Akkor a hiba nem is hiba. Ez a látszat. A valóság az, hogy nincs mentség. Ha lenne, akkor elég volna kimondani, vagy csak gondolni rá, és ami történt, visszafordul.

172. oldal

Chöpp >!

Ahhoz, hogy elérj célokat az életben, arra van szükséged, hogy képes legyél járni egy úton. Mindig vagyunk valahol, és mindig tartunk valami felé, és a kettő között egy út van. Az úton-járás képessége öt tulajdonságból áll: alázat, érdeklődés, állhatatosság, akaraterő, céltudatosság. Mindegy, hogy mit akarsz elérni, ezekre szükséged lesz hozzájuk. Alázat, hogy tudj és akarj tanulni, és ne hidd, hogy nincs mit. Érdeklődés, hogy élvezd a tanulást és a cselekvést. Állhatatosság, hogy ne add fel a nehézségek felbukkanásakor. Akaraterő, hogy minden nap tudj tenni a célodért. És céltudatosság, hogy megtedd, amit a célodért meg kell tenned, és ne pazarold az időd felesleges körökre és tévutakra. Ha ezek a tulajdonságok megvannak valakiben, mert így született, vagy mert kifejlesztette, akkor ő el fog tudni érni célokat.

185-186. oldal

1 hozzászólás
Kkatja P>!

A Nanorudi a Túrórudi utódjaként a legelterjedtebb édesség volt Magyarországon, a „nano” szó nem utalt semmire, egyetlen különlegessége pedig abban állt, hogy minden harapásnak más íze volt. A húsz lehetséges íz közül bármelyik lehetett a következő, sokan próbálták előre kitalálni, mi lesz, és nagyon örültek, amikor sikerült.

112. oldal

2 hozzászólás
Chöpp >!

Nem azt kell megtennem, amit tudok, hanem azt, amit kell. Különben nem érem el, amire vágyom.

172. oldal

gesztenye>!

Azt szeretném önöknek elmondani, hogy az önök állítólagos sok mindenről való tudása csak illúzió. Önök azt hihetik, hogy sok mindent tudnak, hogy ismereteik szerteágazóak és alaposak, hogy a tudomány fény, amely beragyogja az ismeretlen sötétségét. Önök minden bizonnyal azt hiszik, hogy ismerik a tényeket, hogy tisztában vannak azzal, hogy mi van és mi nincs, hogy tudják, mit fedeztek már fel és mit még nem, hogy egész pontosan meg tudják mondani, hogy a tudománynak milyen is az az annyit emlegetett „mai állása”. Önök szentül meg lehetnek győződve arról, hogy az AIDS meg az Ebola és a többi hasonló, halálos betegség. Önök azt hihetik, hogy a ráknak vannak gyógyíthatatlan stádiumai. Azt hihetik, hogy a kihullott haj, a kiesett fog, az elvesztett végtag nem növeszthető ki. Szentül hihetik, hogy a tudósok keresik a Földön kívüli élet nyomait, de nem találják. Hihetik, hogy az evolúció úgy történt, ahogyan le van írva, és nincsenek olyan egyértelmű és mélységesen tudományos bizonyítékok, amelyek az ember keletkezését sokkal régebbre teszik, mint ami az ember eredetéről szóló könyvekben áll. Önök hihetik, hogy a Földön ez idáig még sohasem létezett technikailag fejlett civilizáció. Önök hihetik, hogy a bűnözés legyőzhetetlen szörny, és a háború az ember természetéhez tartozik. Hihetik, hogy a világegyetem az ősrobbanással kezdődött, és hogy most tágul. Hihetik, hogy a normandiai partraszállás zseniális katonai lépés volt. És hihetnek még száz és ezer és millió dolgot, szentül meggyőződve, hogy ezek a dolgok bizony így vannak. Sorolhatják érvek tömkelegét, melyek mindegyike alátámasztja, hogy ezek a dolgok tényleg így vannak. És önök mindezen felsorolt dolgokat tudják. És onnan tudják, hogy mondták önöknek, hogy ezek a dolgok így vannak.
………………….
Önök ezt tudják. Onnan tudják, hogy mondták önöknek, hogy így volt. Ha nem mondják, nem tudják. Ha másképpen mondják, másképpen tudják. És ha mást mondanak, mást tudnak. Így megy ez, ilyen egyszerű, és ennyire nincs köze a valósághoz.