!

Donald H. Weiss

Könyvei 8

Donald H. Weiss: Hogyan fejlesszük memóriánkat?
Donald H. Weiss: Problémamegoldás alkotó módon
Donald H. Weiss: Az életszervezés művészete
Donald H. Weiss: Hogyan bánjunk a nehéz emberekkel?
Donald H. Weiss: A sikeres menedzser
Donald H. Weiss: Hogyan tartsunk hatásos beszédet?
Donald H. Weiss: Hogyan ösztönözzük beosztottainkat?
Donald H. Weiss: Hogyan kérdezzük az álláskeresőt?

Népszerű idézetek

>!
konyvolvaso

A megosztott csoport veszekedésre vagy intrikákra, azaz nem produktív munkára pazarolja energiáját.
Egy sikeres csoport nemcsak erőforrásait sokszorozza meg, hanem energiáját is.

29. oldal

>!
Joya

Egyetlen módon íróasztalunkat, s egyben napjainkat is a fölösleges oda nem tartozó kacattól: az életünket kel megszabadítani a fölösleges és oda nem tartozó lomoktól. Ezt úgy érhetjük el, ha mindig tudjuk mit és miért csinálunk, ami persze azt jelenti, hogy nemcsak céljainkkal kell tisztában lennünk, hanem azzal is, hogy e célok hogyan kapcsolódnak egymáshoz.

18. oldal

>!
MissWenut 

A hatékony vezetői munka alfája és omegája az önbecsülés, az alkalmazottak értékébe vetett hit, valamint a bizalom abban, hogy ezek az emberek képesek elvégezni a munkájukat.

13. oldal

>!
Joya

Ha többet vállalunk, mint amennyit teljesíteni tudunk, pánikba esünk és semmit sem csinálunk meg. Ha viszont nem kell erőlködnünk, sosem jutunk ki a taposómalomból. A siker egyik alapfeltétele az a hit, hogy mindenre képesek vagyunk, amit elhatározunk. Nem kevésbé fontos, hogy ismerjük saját korlátainkat. A reális, elérhető célok mind a becsvágyat, mind a korlátokat figyelembe veszik.

24. oldal

>!
konyvolvaso

A jó szándék nem elég, mert – mint tudjuk- a pokol kapuja is azzal van kikövezve.

23. oldal

>!
Joya

Reális időt csak az tud kitűzni, aki tisztában van vele, hogy az idő viszonylag fontos tényező, de az elérendő célhoz vagy mérföldkőhöz képest csekély a jelentősége.

38. oldal

>!
MissWenut 

Ki-ki igyekezzék minél előbb tisztába jönni a maga indítékaival. Érdemes megismernie a saját szükségleteit, mert ha jobban megértette őket, képes lesz másokéit is megérteni.

17. oldal

>!
MissWenut 

Az irányító tevékenységhez mindenekelőtt tervezésre van szükség. Meg kell tervezni, hogyan fogják a munkát elvégezni, ki mikor és hol.

26. oldal