!

Domnica Radulescu amerikai román

Tudástár · 1 kapcsolódó alkotó

Nem
Honlapdomnicaradulescu.com

Könyvei 3

Domnica Radulescu: A trieszti gyors
Domnica Radulescu: Train to Trieste
Domnica Radulescu: Trenul de Trieste

Népszerű idézetek

labe>!

A Faustot egyébként nem szeretem, az a gondolat viszont nagyon tetszik, hogy maradjon meg a jelen pillanat, mert olyan gyönyörű. Mért kellett megírni azt a sok száz unalmas oldalt az ördögről meg a lélekeladásos ügyletről, ha elég lett volna ez az egy mondat is?

labe>!

Furcsa, hogy Tom pszichológiát tanul, és mégis annyi baja van. Tipikus, mondja Marta, hogy a problémás esetekből lesznek a terapeuták. Éppen azért választják ezt a hivatást, hogy ne a saját bajukkal kelljen foglalkozniuk.

1 hozzászólás
eeszter>!

Kiüresedett vitáink a Romániában keddenként öttől hétig vetített Dallas párbeszédeire emlékeztetnek. Bár a színészek ruhatára és autói mindig elkápráztattak minket, végül is általában arra jutottunk, hogy nincs ezeknek az embereknek semmi vitatkoznivalójuk. Kéne nekik egy hónap román kommunizmus, na, akkor már tudnának miről beszélni!

243. oldal

olvasóbarát >!

A második világháborús történetek hallatán kevésbé érzem magam kiszolgáltatottnak a Ralph Lauren-öltönyös, pénzéhes ügyvédek előtt. Végül is, ha a családom túlélte Hitlert, Sztálint, földrengések, árvizek és éhínségek sorozatát, akkor pár amerikai ügyvédet majd csak én is túlélek valahogy.

Saját kis harcaim

272. oldal

Sárhelyi_Erika I>!

[…] kérdőre vonom Vicenzót: hány szeretőt tartana mellettem egyévnyi vagy akár pár hónapnyi házasság után?
Azt feleli, hogy felhagyna ezzel a szokásával, hűséges férjjé válna, aki engem, csak engem szeret. Ilyen ordító hazugságot azóta sem hallottam, hogy a Nép atyja meghirdette a munkások mennyországát.

194. oldal

eeszter>!

Fél óra múltán, már a belgrádi vonaton ülve hirtelen idegen nyelv üti meg a fülemet. Szláv nyelv, rengeteg mássalhangzóval; nem is értem, hogyan férhet el annyi mássalhangzó egy emberi szájban. […] Fázom, magányos vagyok az egymásra torlódó idegen mássalhangzók között. Az én nyelvem bővelkedik a hosszú, dallamos magánhangzókban, gyakran kettő, sőt három is követi egymást. Még olyan szavunk is van, amiben egyáltalán nincs mássalhangzó; a négy egymást követő magánhangzó, oaie, azt jelen[t]i, bárány. Oaie, ismételgetem magamban, hogy valamelyest kivédjem a felém zúduló kemény mássalhangzó-lavinát.

161. oldal

2 hozzászólás
olvasóbarát >!

Így vándorolnak a történetek a mi családunkban: pár nagyobb esemény vagy katasztrófa, egy-két jelenet, néhányat úgy találunk ki megsárgult fényképeket nézegetve, másokat meg úgy adnak tovább, addig ismételgetve őket újra és újra, mígnem az évek során éppen olyan homályossá nem kpnak, mint a mesék.
Árvíz, háború és dédanyám tükre

28. oldal

eeszter>!

Egész országot hordok a fejemben , csak hogy el ne nyeljen ez az idegen város. Szüleim emlékei a sajátjaimmá válnak, mintha az ő gyerek- és kamaszkorukat is végigéltem volna. Összegyűjtöttem nagynénéim, nagybátyáim, unokatestvéreim, sőt bizonyos regényhősök emlékeit is.

218. oldal

encus625 P>!

Késő éjszaka volt, bizonyos távolságból követtem apámat, mint Agatha Christie detektívjei, szívem majd' kiugrott a helyéből.

71. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Christie